Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lala w spodenkach

Jak to jest z tymi tabsami?

Polecane posty

Gość lala w spodenkach

Pierwszy raz będę brała tabletki anty.Okres miałam zawsze co 30 dni z tego co wnioskuję przy tabletkach będę krwawić co 21 dni?Beznadzieja. Jak to jest też przy długotrwałym zażywaniu tabletek?Faktycznie niszczą wątrobę i trzustkę? Ma któraś teraz jakieś problemy zdrowotne po latach zabezpieczania?

Gość Jak ty to obliczyłaś???
Hehe!!Dobre...Będziesz krwawiła średnio co 28 dni.Jeden dzień plus minus...

Gość lala w spodenkach
ah nic już nie rozumię.21 dni biorę tabletki i nie krwawię.Póżniej 7 dni przerwy i co?Od razu krwawię?Może trwa to tylko 2-3 dni?

Bierzesz tabletki przez 21 dni, następnie robisz 7-dniową przerwę, w której nie bierzesz tabletek i wtedy występuje krwawienie z odstawienia. U mnie krwawienie występuje 4 dnia przerwy i trwa 5 dni, także, kiedy rozpoczynam następne opakowanie mam jeszcze okres. Są kobiety, które krwawią tylko 2-3 dni, ale są też takie, u których krwawienie utrzymuje się tydzień. Czego nie rozumiesz? Bo dla mnie to jak najbardziej normalne i naturalne, że jest przerwa, jest krwawienie.

Gość to ze robisz przerwe 7 dniowa
nie znaczy, ze tyle czasu bedziesz krwawila ;) pewnie bedzie to z 3-4 dni, po tym jak sie juz unormuje, to nie jest prawdziwy okres, tylko krwawienie wystepujace z braku przyjmowania hormonow ;)

najczęściej krwawienie występuje 4 lub 5 dnia przerwy wiec krwawi się co 25-26 dni

Gość moniak jak ty to liczysz??
przecież nie liczysz od pierwszego dnia brania tabletek tylko od 1 dnia @ więc wychodzi około 28 dni.Przy pierwszym opakowaniu będzie krótszy.Przykładowo:21 dni bierzesz anty @ dostajesz w 3 dniu przerwy i od tego momentu liczysz dni.21 dni tabletki,4 dni z pierwszej przerwy i 3 z następnej.Wychodzi 28 tak?Jasno to napisałam?