Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Filozophka25

Modlitwa o cud - ktoś doświadczył cudu?

Polecane posty

Gość Filozophka25

Temat może trochę nie na kafeterie, a le tu sie o wszystkim gada.. Pytanie moje - czy ktos z was kiedyś się coś gorliwie modlił, o rzecz która była niemozliwa, a w koncu ja odstaliście? Czy wymodliliście sobie swoje pragnienia? Innymi slowy czy modlwita pomogła wam w tym o co prosiliście, czy Bóg wysłuchał waszych próśb? Pisze, bo mama czasem chwile zwatpienia, bo sie zastanawiam jak to jest ze jednym czegos pragna i to otrzymuja a inni nie... ze jednym sie zycie uklada tak szczesliwie jak w bajce a innymi nie?? :( a z agłupie komentarze z góry dzieki, chce pogadac z osobami które maja jakie s zdanie w tej kwestii

Gość khgkugk
bmblondyn- jak żeś stary, tak żeś głupi. Tylko swojej głupoty wnuczce nie przekazuj. Osobiscie modlitwa w moim przypadku zadziałała:) moja mama wyzdrowiała:)

a możecie coś wiecej?? co to bylo i jak dlugo trwało.. i czy w tym proszeniu mieliście tez momenty zwątpienia ?

Gość khgkugk
miałam czasem. ale starałam sie z tym walczyc. Musisz WIERZYC,ŻE MODLITWA DZIAŁĄ. Być o tym przekonana. To ważne. Ja sie modliłam jakies 7 miesiecy o wyzdrowienie mamy i wyzdrowiała.

15:02 [zgłoś do usunięcia] khgkugk bmblondyn- jak żeś stary, tak żeś głupi. Tylko swojej głupoty wnuczce nie przekazuj. Osobiscie modlitwa w moim przypadku zadziałała moja mama wyzdrowiała dzięki za miłe słowa, na wskoś katolickie, pełne "miłości". A piardnięcie Boga to najzwyklejszy grzot podczas burzy, dobrze cie mama wyzdrowiała, może, jeszcze zdąży czegoś ciebie nauczyć.

Były chwile gdy watpiłam w modlitwe, gdy wydawało mi sie , że to nic nie zmieni, że to moje chore wyobrażenie ale...udało się...nie raz, nie dwa...;) wiara czyni cuda...wierze w to...wiara a przede wszystkim modlitwa...

Gość Mędrzec
Jeżeli w ogóle, to tylko, jeśli w to wierzysz. Modlitwa na wszelki wypadek pewnie na niewiele się zda.

na pewno modlitwa katolika czyni cuda, kiedy się modli: dzięki ci Boże, że nie ja zachorowałem tylko sąsiad. Możecie modlić się do usranej śmierci i żadnego cudu nie będzie, o ile nie będzie elementów pozytywnego myślenia. A możesz się modlić nawet do nogi od stołu i taki sam efekt będzie, bez pozytywnego myślenia.

Gość khgkugk
bmblondyn--- jak sam zacząłeś z jadem i ironią to teraz masz, bardzo sie nudzi na emeryturze widzę:-O

chciałbym być na emeryturze, przeczytałbym wreszcie ze spokojem całego H.F.Nietzsche, a nie tylko Tako rzecze Zaratustra

Gość MiśkaMlała
ja modliłam się o coś kilka godzin dziennie przez 4 lata. Prawie codziennie byłam na mszy w tej intencji i niestety- nie wymodliłam :-(

Gość może to czary?
tak modlitwa pomaga ,nawet powiem wiecej sam korzystałem z pomocy jasnowidza-egzorcysty która sie bardzo modliła wiec i ja,ale ból minoł ,tak że tym co psioczą życze spokoju i niech nie chorują -bo potrzebna już im pomoc.

bo modlitwa to jest coś więcej niż katolickie klepanie zdrowasiek i leżenie krzyżem w kościele. Stwórcę najmiej to interesuje, czy ty klepiej regułki, ale oddanie całego myślenia temu co cie stworzył i wcale nie musi to być chrześcijański okrudny JHWH.

Gość Ja się wymodliłam
o zdrowie bliskiej mi osoby, która była w śpiączce i w ten dzień w który sie gorliwie modliłam on przytomność, po jakims czasie miałam chwile zwątpienia i znów się "nawrociłam" nawt napisałam dzis na kafeteri o tym, ale nikt nie skomentował. Zaraz znajde i Ci wkleje link.

Gość wszyscy sa szczesliwi
kto ma ducha sw ten ma wszystko trzeba modlic sie dary ducha sw Istnieje pewna opowieść o ateiście nazwiskiem Howar Storm, który uważał religię za wytwór chorej wyobraźni. Było tak do czasu poważnego kryzysu, jaki przeżył w czasie podróży po Europie. Zachorował i stan jego zdrowia wymagał natychmiastowej interwencji chirurgicznej; zanim jednak zdążono położyć go na stole operacyjnym, przeżył tzw. doświadczenie życia poza ciałem, czyli śmierć kliniczną. Najpierw znalazł się w gęstej mgle, wśród otaczających go zewsząd ludzi, którzy naciskali na niego i popychali go. Upadł na ziemię i usłyszał swój własny głos, który mówił do niego: „Módl się do Boga. Zaczął odmawiać Psalm 23. Kiedy usiłował przypomnieć sobie modlitwy, otaczający go ludzie wpadli w szał, Storm zaczął modlić się slowami: „Ojcze nasz, któryś jest w niebie... ł nagle znalazł się sam. Spiewał dziecinną piosenkę „Jezus mnie kocha. I wówczas zawołał w otaczającą go ciemność: „Jezu, błagam, ratuj mnie! Natychmiast ujrzał maleńką plamkę światła, która zaczęła się coraz bardziej powiększać. Zaczął płakać, a jego serce owładnęły nie znane mu dotąd uczucia. Otaczało go światło i miłość. Wtedy właśnie usłyszał, że musi wracać. Dziś, kiedy opowiada po Kościołach północnej Kentucky o swoim nawróceniu i uzdrowieniu, zapewnia, że żyje dzięki wstawiennictwu sióstr ze Zgromadzenia Matki Bożej Bolesnej i kilkoro przyjaciół z Kościoła Matki Bożej w Aleksandrii w stanie Kentucky. Nie wiedział o ich modlitwach, dopóki nie powrócił do Stanów Zjednoczonych i nie zaczął opowiadać swej historii. Nigdy nie spotkałem umierającego człowieka, który by twierdził, że za wiele życia poświęcił na modlitwę. Większość ludzi leżących na łożu śmierci ubolewa nad tym, że nie umiełi znaleźć czasu na modlitwę. Ludzie oddani modlitwie często uczestniczą we Mszy świętej dając na niej wiele ze swego wewnętrznego bogactwa. Tak więc, zapragnijmy i my być ludźmi oddanymi modlitwie. Wyznaczmy sobie co najmniej 1520 minut dziennie na spotkanie z Panem. Zwróćmy uwagę, że Matka Boża prosi w Medjugorie, aby ludzie poświęcali na modlitwę nawet parę godzin dziennie.

wszyscy będą szczęśliwi, może poczytaj sobie dr Moody i nie truj , swoimi wypocinami , poważnych ludzi.

Gość witaj wiec w naszej krainie
bm blondyn--- jak cie temat nie inetersuje to wypieprzaj stąd, bo swoim wynurzeniami i pseudomądrosciami nic nie zmienisz. Ktos chce gadac o modlitwie, założył taki temat- daj wiec im pogadac i nie wpieprzaj sie gdzie cie nie chca:-O

Gość wszyscy sa szczesliwi
dr Moody czytałem jego książki czytałem jego swiadectwa nawet zaczełem stosowac jego technike wyjscia z ciała ciekawe dlaczego nie pisał o ludziach co byli w piekle 21 minut w piekle http://www.youtube.com/watch?v=FO0McVS0Buw

Gość jjjkjk
tez sie modliła taka jedna ale jej siostra umarła w spiaczce,mozna sie modlic do kupy,do kamienia,to bez znaczenia a filozofka z ciebie jak z koziej dupy trabka dziecino,nie wpadaj w zachwyt nad soba bo jestes raczej przecietna i do tego tepa idioteczka

Gość jjjkjk
robiąc zakupy w supermarkecie kładę głowę na wagę i wciskam przycisk-burak

Gość jajahyhyuakostgdjrhnfkd
ja tak. pomodl sie do sw rity, ona jest patronka od spraw bezadziejnych, jezeli bedziesz modlil sie gorliwie i WYTRWALE to pomoze :)

wieciejak sie modlicie? panie boze daj mi zeby to sie stalo dzisiaj, i jak to sie tego dnia nie stanie to uwazacie ze to wszystko jest ch u j a warte i taka prawda. idz dziecko do szkoly bo w tym supermarkecie zapewne sam sobie glowe kasujesz. pozsrawiam.

Gość witaj wiec w naszej krainie
bmblondyn--- to chyba lepiej zeby ludzie sie modlili niz oskarżali nawzajem i robili cos złego, modlitwa raczej nie zaszkodzi.

Gość klondina
a czy tam trzeba wpisywac swoje prosby czy tylko ta modlitwa wystarczy ?

Gość katarzrryna
Twój ''cud'' to gwałciciele dzieci i ich mordercy.To,ze łaza po ziemi i nikt ich nie łapie,nie usypia. Najwiekszy jednak cud to naiwne durnoty modlace sie do niczego.Autosugesia i tyle.

a w co wy wierzycie? to ze ktos wierzy nic was nie powinno interesowac. indywidualna sprawa

Gość żal mi was naprawdę
bezbożnicy, jak Wam smierć zagladnie w oczy wtedy będzie za późno.