Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Filozophka25

Modlitwa o cud - ktoś doświadczył cudu?

Polecane posty

Gość oczywiscieee
Bog jest i chocby mnie krojono i solono to nigdy nie powiem, ze Boga nie ma bo jest i ja to wiem! Widzialam, rozmawialam, cudu nie jeden raz doswiadczylam! Modlitwa z ogromna wiara jest skuteczna. Ktos tu pisal, ze modlil sie 4 lata i nici ... to nie jest tak, ze Bog Cie nie wysluchal...Bog poprostu stwierdzil, ze to o co sie modlisz nie jest dobre dla Ciebie i napewno szykuje dla Ciebie cos lepszego :) Ci wszyscy pogardliwi dla wiary, Boga itd sami sie kiedys przekonaja o swojej glupocie. Poza tym pozytywne myslenie, afirmacje to tez jest pewien rodzaj modlitwy. Warto sie modlic i myslec pozytywnie a nasze zycie ulegnie znacznemu polepszeniu.

{ Bog jest i chocby mnie krojono i solono to nigdy nie powiem, ze Boga nie ma bo jest i ja to wiem! } Właśnie tacy zaślepieni ludzie odpowiedzialni są za wojny religijne.. no i nie wiem czy słowo zaślepieni nie jest zbyt delikatnym określeniem.

Na Boga także działają prawa natury, i ja wszyscy, się zestarzał i umarł. Trzeba poszukać sobie nowego Boga, o wiele mądrzejszego niż ten przypominający szejka nomadów JHWH, co nawet papieżowi JP2 nie pomógł w chorobie.

Gość oczywiscieee
Myrevin nie jestem ani zaslepiona, ani fanatyczka, nie latam tez co niedziela do kosciola i nie slucham radia maryja :) absolutnie nie nosze moherowych berecikow ani sweterkow :) Daleko mi do idealu i wiem, ze gdybym teraz stanela przed Bogiem to by mnie zlal po dupie :D Jednak wiem, ze On jest, staram sie byc dobrym czlowiekiem, staram sie miec pokore choc nie zawsze mi sie to udaje. Widzialam Boga i nie bylo to objawienie jak w lourdes czy gdzies tam, widzialam tez szatana i jesli chcesz to idz sobie w jego kierunku ale ja nie zamierzam chocby mi zlota calego swiata dawali...nigdy nie widzialam czgos bardziej potwornego niz oblicze szatana, w zadnej ksiazce, filmie, na zadnym obrazie itd Robta co chceta, twoje zycie, twoj wybor, potem twoja smierc, twoje sumienie! Ja na zadna wojne religijna nie ide ale wiem, ze Bog jest a Twoje teorie mam gleboko w tyle :)

u mojej żony na oddziale, są tacy, co nie tylko widzieli Boga i rozmawiali z Nim, ale są tacy którzy są Bogiem i nie tylko, ale też jest św Piotr, aktualnie nieaktywny po lekach.

bmblondyn sa też Hitlerzy, Piłsudscy, Królowie, Generałowie , Napoleoni itd itd. Powoli ten topic zamienia sie w taki sam jaki załozyła Kamelia i Pokutnica Jania owieczka,,, czy tam dwa w jednym:D

oczywiscieee Nie wiem czy zrozumiesz... właśnie ludzie tak pewni swoich przekonań jak ty ukrzyżowali Chrystusa, potem robili wyprawy krzyżowe o innych grzeszkach nie chce mi się rozpisywać. Oczywiście wyprawy krzyżowe miały podłoże nie tylko religijne, ale religia była ich fundamentem. Dziś ludzie, którzy dla swojego Boga dali by się zabić czy wymęczyć, porywają samoloty i wlatują nimi w budynki. Jeśli Bóg mnie kocha nie wymaga ode mnie bym dla niego zabijał lub niepotrzebnie cierpiał tylko dlatego że np terrorysta przystawił by mi nóż do gardła i kazał przejść na islam.

{ Ja na zadna wojne religijna nie ide ale wiem, ze Bog jest a Twoje teorie mam gleboko w tyle } Oczywiście możesz mieć sobie w domniemanym tyle co tam chcesz. W końcu jest twój. Natomiast tego co napisałem w reakcji na twoją deklarację cierpienia w imię niewyrzekania się wiary w Boga ciężko nazwać teorią, ot luźna uwaga.

Gość ten polityk
stalin Hitler polpol mao tsetung rzeczywiste to byli wielcy fanatycy katolicy

Gość ten polityk
film w obronie wypraw i cos dla przypomnienia wiedzy historycznej http://www.youtube.com/watch?v=XiOkJI3cKAQ Palestyna W latach 634 640 została podbita przez Arabów. Między XI a XIII wiekiem w wyniku wypraw krzyżowych istniało - założone przez krzyżowców - Królestwo Jerozolimskie, które później zdobyli egipscy mamelucy.

Gość Marilen
Tak, ja sie modlilam przezcaly rok, codziennie, z niesamowitym zapalem, komunia codziennie i jak mi sie wydawalo ze wszystko stracone, ZOSTALAM WYSLUCHANA! Moja babcia doznala prawdziwego cudu od Matki Bozej, ktora ocalila ja od gwaltu a czasie wojny. Napastnik nie mogl otworzyc plastikowych drzwi odzielajacych go od mojej babci ktora wezwala na pomoc Matke Najswietsza. Napomne ze to zdarzenie mialo miejsce jak moja babcia byla panienka, byla wtedy dziewica. Plastikowa klamka od przedzialu pociagowego zassala sie jakby byla z cementu i dwumetrowy zolnierz nie mogl jej przesunac nawet o centymetr. Po przyjezdzie na stacje,gdzie bylo juz wiele ludzi klamka uchylila sie znowu, dwuletnie dziecko byloby w stanie otworzyc te dzwiczki. Ten zolnierz spytal babcie wtedy:" Prosze mi powiedziec tylko jak to pani zrobila?" A babcia tylko plakala, chwycila w rece rozaniec i nigdy go juz z rak nie wypuscila, zawsze ja pamietam z rozancem w dloniach. Jeszcze dzis chce mi sie plakac, bo pamietam jak babcia to opowiadala, moja babcia to byl piekny czlowiek, wiem ze to nie ma znaczenia z historia, ale musze to powiedziec, bo bardzo mi jej brak odkad odeszla.

Gość Duriel
Na razie Polska z 0,64 proc. PKB wydatków na badania i rozwój pozostaje pod koniec stawki krajów UE (średnio 1,9 proc. PKB), a najbardziej innowacyjnymi branżami są przemysł tytoniowy i koksownictwo.

Gość Duriel
"ale wiem, ze Bog jest" To gdzie on jest i czemu nigdzie go nie ma kiedy jest potrzebny? Skoro wiesz że jest, to musisz wiedzieć gdzie, czyż nie? A może nie wiesz, ale myślisz że wiesz, a to by dużo tłumaczyło :)

Gość ten polityk
dał kazdemu człowiekowi anioła i maryje do pomocy i do nich trzeba sie zwracać o pomoc

Gość Duriel
"Ci wszyscy pogardliwi dla wiary, Boga itd sami sie kiedys przekonaja o swojej glupocie" Czemu? Co ci pozwala tak sądzić, czemu uważasz, że jeśli "myślisz że wiesz" to cie to jakoś nobilituje? Dlaczego, pytam się... :)

Gość Duriel
"wiem, ze gdybym teraz stanela przed Bogiem to by mnie zlal po dupie" He he he, on tak lubi wyrażać uczucia. Palić, topić, sprowadzać zarazy, obracać ludzi w słup soli też lubi. Porzućcie wszelką nadzieję, że was kocha! :D Tyle o nim wiesz... A staniesz to jak przed nim? Na obłoku z cukrowej waty? ;)

Gość innneeerra
tak i to kilka razy, moje życie jest bardzo ciekawe, co nie oznacza, ze jest łatwe i przyjemne, spotykają mnie również tragedie......ale nic co się dzieje w nim nie dzieje się przypadkiem....czasami bywa niesamowicie :) kto wierzy ten wie o co chodzi....

Gość Duriel
"wierzy" wiara jest potrzebna ty, którzy nie wiedzą. :)

Gość Duriel
mamy już dwa świadectwa: jednej osoby, która "myśli, że wie", i ta która "wierzy, w to samo co ta druga osoba myśli, że wie" doskonale :)

Gość Duriel
W sumie wszyscy myślą, wiedzą wszystko, tylko jak się zapytać to każdy ma inne zdanie. Każdy myśli co innego i w co innego wierzy. To gdzie tu o jednym bogu w trzech osobach rozmawiać, można by przysiąc, że on pod nieskończoną ilością postaci występuje. :)

Gość Duriel
a przynajmniej pod tyloma, ile umysłów ma zamiar o nim rozmyślać :)

Gość Duriel
bezosobowa forma, to forma jaką określa się boga? przeważnie tego chrześcijańskiego tak. Zupełnie jak bezosobowa forma czyli idea, którą każdy z nas posiada ale za personę jej uznać nie można. Idea boga. Myśl o bogu. Podobieństwa są uderzające. :)

Gość Duriel
Gdybym był wierzący to bym się modlił o odkręcenie co poniektórych zakręconych szczelnie słoiczków jakimi są umysły niektórych chrześcijan. Ale jako, że nie jestem wierzący, to po prostu będę pisał i mawiał po swojemu, do osoby, nie do bezosobowej formy, idei. :)

Gość Duriel
Na razie Polska z 0,64 proc. PKB wydatków na badania i rozwój pozostaje pod koniec stawki krajów UE (średnio 1,9 proc. PKB). Jakoś mnie to nie dziwi, jak się popatrzy na rodaków. :)

tak ja modlilam sie i wymiodlilam cud więc nie trac wiary i nadzieji ,modl się nadal jezeli to o co prosisz jest dla Ciebie dobre otzrymasz to.

Gość important17
Tak ja doswiadczylam o ile tego mozna tak to nazawac. MOdlilam sie gorliwie o to by pewien chlopak do mnie napisal Kocham w smsie poszlam do kosciola ittp. siemoldilam sama w ciszy . pOSpiewalam. Pomodlilam sie az sie rozplakalam.. bo nie moglam wytrzymac i pop pewnym czasie taram sms,, Kocham'' . Tylko ze ten chlopak ma dziewczyne i to bylo tak malo prawdopodobnme...