Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wwwow

Uniwersytet Przyrodniczy- Poznań. Kierunek Finanse i rachunkowość jest tutaj

Polecane posty

Gość wwwow

ktoś taki ? Miałbym parę pytań

Gość marurzystka
opłaca się isc na ten kierunek? ciężko jest? trudno sie dostac?

Gość znowu 10 osob pisze
chcesz prowadzic finanse w gospodarstwie rolnym , mleczarni czy jeszcze czyms innym :D ? moim zdaniem niewiele jest takich "firm" w ktorych jest zapotrzebowanie an rolnikow-finansistow to dosc dziwne polaczenie jak dla mnie. pamietaj ze wiekszosc przedmiotow ludzie na danej uczelni maja podobnych wiec nie ma co liczc na to ze bedziesz miala przedmity glownei z finansow a nie bedzie jakichs typowo rolniczych. bedzie doklandie odwrotnie. na prace w banku bym raczej nie liczyl za to na usmiech osob podczas rekrutacji mozna liczyc :D

Gość tguptptptq
cos ci się pomylilo jak tam jest dietetyka to nie ucza sie o krowach

Gość znowu 10 osob pisze
moj znajomy byl na technologii zywienia i uczyli moze nie o krowach ale polowa przedmiotow jest na calej uczelni ta sama. jak ktos chce byc bankierem to idzie na uczelnie ekonomiczna a po rolniczej jest przede wszystkim rolnikiem dopiero pozniej finansista to chyba logiczne. te same kierunki an roznych uczelniach to nie jest to samo. przedmioty sa zupelnei inne np. taka informatyka jest i na politechnice i na uniwersytecie i na rolniczej i na ekonomicznej zobacz przedmioty to zrozumiesz czym to sie rozni.

Gość gość
Negatywne opinie osób, które wypowiedziały się przede mną, potwierdzają jedynie słuszność stwierdzenia, że gdy nie ma się pojęcia o danym temacie to nie powinno się o nim wypowiadać. Ukończyłam kierunek fir na up i jestem przekonana, że jest to dość charakterystyczna specjalizacja. Wiele osób studiujących fir/up znalazła się tam niestety głównie z powodu braku miejsc na uekonomicznym, dlatego osoby takie niezbyt przychylnie odnoszą się do niektórych z realizowanych przedmiotów. Fir/up oceniam bardzo pozytywnie, można wynieść wiele rzetelnej wiedzy, a wykładowcy są osobami wykształconymi. Oprócz przedmiotów ściśle związanych z finansami i rachunkowością, które zapewniam, są prowadzone dobrze i fachowo, w programie znajdują się zagadnienia rolnicze, jak np. podstawy rolnictwa, prawo rolne i żywnościowe czy ekonomika gospodarki żywnościowej (bardzo ważna specjalność ekonomii!). Jeżeli jest się nastawionym na czerpanie wiedzy, jest to bardzo dobry kierunek. Prócz wiedzy z firu istnieje możliwość zdobycia umiejętności z zakresu rolnictwa, co niewiele osób z ue posiada. P.S. Niewiele firm rolniczych... Poczekajmy, pożyjemy, a wejdzie ustawa obowiązku księgowości dla rolników...

Gość Zadowolona08
Jak najbardziej polecam kierunek finanse i rachunkowość na up :). To, że jest to uczelnia przyrodnicza wcale nie znaczy że jest tutaj jakakolwiek specjalizacja rolnicza (?). Kierunek to czyste finanse i rachunkowość + niewielka namiastka przedmiotów przyrodniczych że względu na charakter uczelni. Aktualnie w tym semestrze mamy jeden przedmiot przyrodniczy a reszta typowo finansowa - bankowość, finanse przedsiębiorstw itp. :). Także osoby, które nie wiedzą jak to wygląda od środka nie powinny zabierać głosu. Ja polecam i wcale nie jestem zawiedziona ! :) jedyny minus to brak magisterki tutaj, ale można ją zrobić wszędzie indziej np. Na ue, wsb.

Gość gość
szczerze polecam ten kierunek! nie dajcie sobie wmówić, że będziecie się uczyć o krowach, świniach, gnoju... bla, bla, bla. W ciągu całych studiów miałam dotychczas tylko 3 stricte rolnicze przedmioty związane właściwie z gospodarką żywnościową, zdobędziecie wiedzę na przyzwoitym poziomie (absolutnie nie uważam, że UP jest lepszy niż UEP lub nawet na równi, ale i tak warto)