Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Krosta na jezyku

cyganie na studiach

Polecane posty

czy na waszych uczelniach studiuja jacys cyganie? a moze widzieliscie gdzies pracujacego legalnie cygana lub cyganke? bo ja sie jeszcze z tym nie spotkalam. w takim razie zastanawiam sie skad oni biora pieniadze na zycie?

Gość gaga olala
nie ma takich, a widzieliscie Cygana na kursie prawa jazdy?

Gość chooj mnie to interesuje
W tym kraju jest pół milionowa kasta pasożytnicza zwana urzędnikami i to nad tym powinnaś się zastanawiać...

Gość chcę być tolerancyjna
ale taka prawda że też się kiedyś nad tym zastanawiałam.... poza tym nie mówi się "Cyganie" ale Romowie

ale z drugiej strony....skoro jesteśmy tacy "tolerancyjni" to powiedz mi jaki pracodawca zatrudniłby tak jak to określasz "Cygana"....potencjalny kandydat zostałby oceniony na podstawie wyglądu zanimby został poproszony do gabinetu na rozmowę kawalifikacyjną... o ile nie zostałaby wcześniej wezwana ochrona by go grzecznie lub mniej grzecznie wyprosić z budynku....

Gość gaga olala
Cygan to Cygan, a Murzyn to Murzyn. Kto jest oblednie poprawny politycznie, niech mowi Rom i Afroamerykanin.

Gość gaga olala
ja nie jestem tolerancyjna, poza tym jaki Cygan chcialby pracowac :D

swoją drogą zawsze się zastanawiam jak określać "Afroamerykanina" mieszkającego np w Anglii czy Francji ;-)

Gość Dumny German
I nie mówi się "słowianie", tylko niewolnicy :classic_cool:

Gość pytanie do inezzz
przeciez oni kradną, raz mnie okradla taka kurwa cyganka i nie zapomne tego nigdy :O

Gość gaga olala
poza tym oni nawet matury nie maja, co ja mowie matury, co zdolniejsi po 6 latach koncza gimnazjum a i to nie zawsze.

Gość aleeeg
moj brat mial pracowanika cygana.Leser jakich malo, popracował moze 3 miesiace i olal robote

"co zdolniejsi po 6 latach koncza gimnazjum a i to nie zawsze" znasz ich wszystkich ? bo jeśli nei to nie wiem skad masz takie info.....

jestem matka chrzesna chlopca z rodziny polki i cygana. uczy sie bardzo dobrze, zdobywa medale na zawodach sportowych...i mam nadzieje ze kiedys pojdzie na studia. szkoda by zmarnowac jego zdolnosci. chodzi do szkoly dla dzieci niepelnosprawnych i jest najlepszy w szkole. i tak sie martwie ze jesli spotka sie ze smutna rzeczywistoscia na studiach, bedzie mu ciezko. a o pracy to juz nie wspomne. matka nie pracuje, jezdzi za granice zarabiac, ojciec rowniez za granice wyjezdza bo w polsce jak juz dostanie cos to na czarno a i czasem bywa ze mu nie wyplaca kasy. a on i tak nie wyegzekwuje tej pensji bo nie ma przeciez umowy.

krosta, wychodzi na to że sami taką nietolerancyjną postawą kreujemy potrzebę pracy na czarno....i półświatek... no bo żyć z czegoś trzeba a jak człowiek jest traktowany jak obywatel trzeciej kategorii.... to niby co ma zrobić ? wyżej d.u.p.y nie podskoczysz

Gość skapy skapiec
znam wielu niestety, a moze i stety, bo dzieki temu mam jakie takie rozeznanie w tej mentalnosci. Oczywiscie nie mozna generalizowac, jednak ja mowie o tym, co sama widzialam i wiem. Czasem zastanawiam sie tylko, z czego zyja, bo zyja dobrze..

widocznie umieją kombinować lepiej od nas....coś jak przystosowanie do niekorzystnych warunków środowiskowych

jezeli chodzi o tolerancje to murzyni maja lepiej. studiuja, pracuja, jakos sie przyzwyczilismy do ich obecnosci w naszym zyciu. lekarz, nauczyciel, wykladowca, tlumacz, prawnik nawet posel sa murzynami a cyganie?

może potrzebujemy jeszcze 100 lat by się przyzwyczaić ?

mysle ze to przechodzilo z dziada pradziada na nas, ze cygan to zlodziej. zreszta w wiekszosci to prawda, ale tez ich rozumiem bo przeciez cos musza jesc. oni nie maja swojego kraju wiec wszedzie sa niemile widziani i nikomu nie moga tak w sumie sie poskarzyc. no bo niby komu jak nie maja panstwa to nie maja tez konsulow ani ambasadorow w zadnym panstwie. wszedzie sa intruzami i niogdzie nie czuja sie jak w domu. troche mi ich szkoda pod tym wzgledem.

Gość do chcę być tolerancyjna
Czy miałas kiedys do czynienia z tą mniejszoscią narodową? Po twojej nautralności i politycznej poprawności wnioskuje ze widujesz tylko czasami zebrzących cyganow i na tym konczy sie stycznosc z nimi Nie znam NIKOGO, w przekroju całej Polski, kto miał z nimi choć minimalną styczność i nie nazywałby ich brudasami, jebanym cygaństwem czy ludzkim ścierwem Cyganie mają swoj wewnętrzny kodeks (romanipen z tego co pamietam), ktory zabrania im pracować u "nie cyganow", wogole zabrania im pracowac w uczciwy w naszej kulturze sposob. Utzrymują się wyłącznie z kradzieży, żebractwa i szeroko rozumianego handlu ktory najczesciej polega na oszustwach. To bardzo zżyta i zhierarchizowana grupa, dzieci, starcy, i nizsi w hieracrhi "pracują" na tych wyżej. Ktos tu pisał o małżenstwie mieszanym- to jest możliwe tylko w przypadku gdy ów cygan odciął się od "rodziny" Szanujcie więc i brońcie to robactwa, pamietajcie tylko że dla cygana nie jesteście ludzmi. W ich kodeksie tylko cygan jest człowiekiem, wiec współbratanka nie można okraść, oszukać, pobić czy zabić. W przeciwienstwie do polaka, ktory słuzy tylko i wyłacznie do zarabiania na ich potrzeby

Gość zgłaszam temat na policję
Cygański czarnuch będzie was dymał w pierdlu, cholerni rasiści :classic_cool:

Gość bziuuuuuuuuuuum
ależ pewnie,ze sie uczą ;) ja mam kolege ,jest romem i chodzi na studia.

Gość Dyroton
cyganie to brud, dobry jest na nich cyklon-b

obok moich rodzicow bulgarzy (niektorzy na nich mowia cyganie) wynajmuja dom - nadaje sie on na rodzine, a mieszka tam ich ponad 30 osob. moi rodzice nawiazali znajomosc z ich 'wladca', ktory im rozkazuje. on mowi, ze u nich jest okropona bieda, tu jest lepiej. tu zajmuja sie handelm na bazarach. ich dzieci sie nie ucza (mimo, ze sa w wiekszosci w wieku szkolnym). chcieli jedengo wyslac do szkoly to mu powiedzieli, ze jest specjalna szkola dla takich dzieci ale 30km od nich wiec zrezygnowali i dzieciaki sa analfabetami, niektore z nich odsylaja do ojczyzny do dziadkow, a mnoza sie strasznie

moj kumpel ma na roku cygana, zachowuje sie jak zwykly normalny kolezka. i z tego co wiem to faktycznie zarabia glownie na chachmęctwie, haraczowaniu straganow na rynku, handlu i drobnych wałkach