Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dorszu

czy ja zle zakładam pieluche?

Polecane posty

Gość Dorszu

bo czesto synek jest osikany przewaznie na boku na którym akurat leży.

Gość Dorszu
no kupiłam te słynne dada z biedronki rozmiar od 3 kg także te najmniejsze.czyli pieluchy do kosza...

Gość ksqhoiwd
albo za mały rozmiar... Ile synek waży?

Gość ksqhoiwd
jeżeli z BIEDRONKI to powinny być ok.

Gość prawdopodobnie za słabo
napinasz pieluszkę

Gość Dorszu
synek waży 3500,one są od 3 do 6 kg więc rozmiar dobry,sama juz nie wiem.nie za każdym razem jest osikany ale czasem sie to zdarza.wam nigdy się to nie zdarzyło?

mi sie to zdarzało nawet na oryginalnych pampersach i było to przeważnie w nocy ale wzielam sie na sposob po zalozeniu pampersa przejezdzalam palcem po tych gumeczkach co sa z boku tak zeby fajnie do skry przylegaly i od tego czasu spokoj

Gość Dorszu
no właśnie w nocy najcześciej,ostatnio przebierałam w nocy 3 razy!spróbuje twojego sposobu może mi też pomoże.dzięki.

Gość cjcgfhj
spróbuj rozmiar 2-5kg

nmzc.. ;) a to takie przebieranie to normalni e doprowadza czlowieka do lez tu dziecko spi a trzeba wszystko przebrac body pizamke dziecko sie wybudza i pozniej lipa ze spaniem .. mysle ze moj sposob cos pomoze pozdrawiam

twoje dziecko ma 3,5kg i ma 2 już ? no nie przecze, dzieci są rózne,ale moja córka miała 4250g jak się urodziła i wykorzystała 3 paczki pieluch tych 2-5kg, jedna paczka 84sztuki ;) oj dużo szło tych pieluch bo co karmienie to kupa :p albo za duża pieluszka albo źle zapinasz jak ktoś już pisał ;)

nie koniecznie źle zapina czy też za duża pielucha,my obecnie używamy największych bo syn ma ponad 15 kg,kupiłam jakiś czas temu odpowiednie co do wagi i przeciekały,a większe nie,wszystko zależy od dopasowania pieluchy do ciała dziecka-jestescie mamami więc powinnyscie to wiedziec,ze nie kazda pielucha idealnie leży na każdym dziecku,mojemu synowi idealnie leżą pieluchomajtki z rossmana i tamtejsze pieluchy rozm 6 xxl od 16kg chyba są,używamy ich odkąd syn miał jakieś 14kg i nigdy nie przeciekła,przeciekały u nas huggies wielokrotnie,były kupione wg wagi a przeciekaly i niespecjalnie leżały,pielucha nie moze byc mocno zapięta bo moze powodowac problemy z brzuszkiem tymbardziej u takiego malucha...a nie wiedzialam ze da sie zle zapiac pieluche :D

mój najczęściej był obiskany z lewej strony bo tak siusiak mu sie układał,albo na brzuszku w późniejszym czasie,bo syn śpi z wypietą pupą do góry a przy oddychaniu pielucha się luzuje i napina wiec zawsze moze cos wyleciec :P

da sie źle zapiąć, za luźno to jak kupa duża to i na plecy wyjdzie czy bokiem :D a za ciasno to może dziecko brzuszek boleć ;) nie mówie, że jest NAPEWNO za duża pielucha,za mała, czy źle zapięta - tylko, że może tak być. A i niedawno tez byłjakiś temat o pieluchach tutaj to właśnie eda mama pisała, że jej dziecko ma 1,5kg a zakłąda mu takie od 12kg bo mu takie pasują ;)

może pielucha za duża ?? moja urodziła sie 3225g i do 2,5 miesiaca nosila 1 z dady... czasem tez gdzies bokiem byla przesikana, ale tylko jak nie zauwazylam, ze falbanka nie wystaje ;) radze sprobowac innego rozmiaru...

U mnie się sprawdzały takie które miały wypustki do zapinania tylko z tyłu (rzepy) i przodu nie miały samego zaczepu na rzep, tylko zwykłe zapięcie, nie wiem jak to określić lepiej... Huggisy lepiej się sprawdziły, ale teraz kupiłam mniejszą paczkę i pieluchy mają znowu to głupie zapięcie, a mój synek też śpi na boku i czasami się przesikuje. Wcześniej mogłam przód pieluchy rozptostować tak żeby całe uda były opatulone falbanką i to było ok. A urodził się o wadze 3440 g, i pieluch 2-5 kg. używałam tylko przy niezagojonym pępku- bo były nizutkie i nie trzeba było odwijać, po tygodniu dałam te 3-6 kg.

Gość dfzjgkjh
chyba cos z tymi pieluchami jest nie tak, bo mój zawsze tez był w nich zasikany, obojetnie jak bym nie załozyła to sisiuski wylatywały

Gość położna w szpitalu
mnie uczyła,że trzeba siusiaka układać na dół i dopiero zapiać, to się nie zasika.

Gość uhauha
Najmniejszy rozmiar pieluszek DADA z biedronki to nie te od 3-6kg, ale Newborn, czyli od 2-5kg!!!

U nas się to zdarzało, też w nocy najczęściej i to w pampersach. Moim zdaniem dzieje się tak wtedy, gdy dziecko jest z wagą w dolnej granicy przedziału - jak pielucha jest 3-6 a dziecko waży 3,5 kg to przecieka bo jest ciut za duża, w każdym razie u nas właśnie tak było.

Mnie się zdarza to dość często , najpierw w pampersach new baby (tych najmniejszych) mała miała tak ja i u ciebie oblany cały bok na którym spała i wyczaiłam że siuski wychodzą górą, nie nogawką tylko z boku nad krzyżem i to samo od czasu do czasu dzieje się z pampers baby dry , obecnie kupuję baby active i narazie póki co spokój, acha noi oczywiście wszystkie te pampersy były odpowiednio dobrane do wieku i wagi i dobrze zakładane więc nie wiem co było z nimi nie tak, na początku myślałam że to pewnie wina tych z Polski które mi mąż przywiózł bo czasem tak jest że produkowane na różne rynki (kraje) są różnej jakości pomimo że nie powinno tak być tak jest ale niestety kupione na miejscu też nie zdały egzaminu więc widac albo to wina budowy naszych malutkich albo pieluchy nie są idealne i to wszystko. Moja koleżanka dla przykładu zakładała swojemu miesięcznemu maluchowi pampers new baby 1 i mówi że te rzadkie kupki które jak producent obiecuje wchłaniane są we wkład o strukturze plastra miodu :D i wszystko wylatywało raz że nad brzuszkiem a dwa, często nogawkami:/

Gość bdfefdw
ja też słyszałam że trzeba siusiaka układać na dół, bo inaczej wycieka bokami

No cóż, ja mam córkę więc nie mam co na dół układać a jak widać i dziewczynką zdarza się zasikać "renomowane pieluchy";)

Ja używam pampersów a mimo wszystko córka i tak często jest z boku przesikana .. ma roczek

Gość Izabela w portki strzela
i pieluszki przeciekały u synka jak siusiaka miał skierowanego do góry. potem starałam się robić tak aby zawsze był w dół no i problem się skończył.

Gość Dorszu
No właśnie zawsze na boku na którym śpi jest osiusiany.kupiłam sobie już te od 2 kg i będę obserwować.a z tym że siusiaka na dół trzeba układać to pierwsze słysze ale zastosuje i to;) dzięki za rady:)

Gość dorszu ty jakas
niekumata jestes, co chwile zakladasz tematy, bo znow czegos nie wiesz... z kazda duperela na forum, masakra jakas. nie masz matki albo przyjaciolki, zeby zapytac? tu sie tylko blaznisz, bo co chwila twoj nowy temat :(

Gość bo tyś nie córka
dada to najwieksza porazka - biedne maluchy z cerata, poodparzane pupy