Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość znacie sie moze na tym?

i co teraz?? kot mojej mamy zjadl szczura....

Polecane posty

od kilku dni nic nie je, jest jakis chory, strasznie chudy....tata mowi ze pewnie zdechnie bo szczur ma w ogonie jakas trucizne czy cos?? rodzice mieszkaja na wsi, do weterynarza daleko...bylam dzis u nich w odwiedzinach... szkoda mi tego kota...mozna mu jakos pomoc???

Gość badałaś sobie poziom
zawiezc do weta i uspic. zreszta chyba musial byc niezle zaglodzony, ze sie na szczura polasil, bo koty szczurow nie jedza...

nie byl zabiedzony. mama zawsze mu dawala mleko, jakas kielbaske, karme dla kotow, lapal sobie myszy, i wogole byl tlusciutki. nie wiem co mu odbilo zeby szczura lapac. moze on go nie zjadl tylko zagryzl i sie zatrul?

Gość omgwtflol
przecież w naturze koty żywią się szczurami, nie wiem skąd twój ojciec ma takie informacje, że szczury są dla kotów trujące :o🖐️

jesli nie szczur to co/ jakis sasiad go otrul?

Gość omgwtflol
może jest po prostu chory, być może ten szczur był nosicielem jakiejś choroby lub pasożyta, ale na pewno twój kot nie otruł się żadną trucizną od szczura i nie wiem w jakim zakątku Polski mieszkasz, ale wydawało mi się, że w takie mity jak strychnina w szczurzym ogonie już nikt nie wierzy :o

zastanawiam sie czy kotu może sie coś stać po zjedzeniu zatrutego szczura. Walczę ze szczurami za pomocą trutki( kupiona taka której kot nie ruszy), ale problem w tym ,że kot zaczął polować na szczury i nawet parę razy poobgryzał tego szczura. Póki co nic mu nie jest. Mój teść twierdzi, że kot nie zje zatrutego szczura bo wyczuje ale nie wiem ile w tym prawdy. Co robić?

Gość sdsdasdsd
a kto mu kazal zrec szczura?

niech go weterynarz zbada i zdecyduje co dalej. leczymy czy usypiamy. biedny kotek.

Spokojnie, kotek tego szczura to z tydzien temu poobgryzał. Więc nie mówmy tutaj o uśpieniu. Poprostu zastanawiam sie czy steżenie trutki w szczurze jest na tyle silne aby zaszkodzic kotu który go zje może nie w całości ale kawałek jak to robi mój kot, chociaz nie wiem czemu w ogóle poluje bo jest karmiony w domu karmą dla kotka, więc na pewno nie z głodu.

Gość FGM Kocie mamcie
Mam ten sam problem moje 3 małe kotki próbowały go jeść ale nie zjadły go w całości tyko przegryzły mu szyję. Moja mama twierdzi że po kilku dniach meczenia się zdechną. Jednak nie mam pewności że to one. Czytałam na internecie że nie będą chciały jeść. Jeżeli ktoś wie coś więcej na ten temat proszę skomuszcie moją odpowiedź!

Gość Dajutek123
Hej! Mój kot właśnie zjadł 2 młodziutkie szczury... A moja mama mi mówi że mój Kotok-( Bo tak go nazwałam) zdechnie! I co teraz ..?! Co jak zdechnie ?! Ja nie chce go stracić..!Jest dla mnie wszystkim bo siostry nie mam!!! :(

Gość gość
mój synek chciał dostać małego kotka i mój mąż przywiózł mu tego obiecanego ale okazało się ze kotka przyniosła im do zjedzenia szczura i ten kotek go zjadł a teraz ma problem z przednimi łapkami co robić

Gość gość
k***a co robic do weta głupole

Gość gość
dzikie koty zostawiają na talerzu (czyt. na klatce, w piwnicy etc)ogon z przyległościami i oczywiście wesoło polują dalej. Małe kotki tez jedza takiego szczura (bez ogona) bo mama im każe i nic się nie dzieje:classic_cool: