Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gthyju

objawy ZAPALENIA UCHA u NIEMOWLAKA - jakie WASZE dzieci miały ??????????????????

Polecane posty

Gość gthyju

po czym poznałyscie,ZE wASZE DZIECKO MA zapalenie ucha? Moje dziecko ma katar dluzej niz tydzien,kreci kłowka tak jakby chcialo potrzec nia o poduszke,jest ni9espokojne,no i czy mozna szczepic jesli naprawde ma zapalenie??

Gość mama z tego forum
musisz dotknac za uszkiem-jak zareaguje placzem to ma zapalenie ucha

Gość gthyju
za uszkiem na glowie czy za uszkiem ucho z tylu?

Gość gthyju
i prosze mi powiedziec czy to samo minie czy trzeba antybiotyk od lekarza? czy dziecko to boli ucho tak samo jak doroslego? ja nigdy nie mialam zapalenia ucha wiec nie wiem jak to boli? i czy mozna z dzieckiem wychodzic po za dom w takim stanie czy tylko w czapce?

Gość mama z tego forum
zza uszkiem na dole z tylu:) samo nie minie moj synek jak mial to strasznie plakal i goraczkowal ucho bardzo boli

Gość hukuutt
up

moj synek pocieral czesto raczka okolice ucha, krecil glowa; mial niezytowe zapalenie ucha, bez goraczki, bez antybiotyku; takie zapalenie nie boli, dziecko ma uczucie zatkanego ucha; inna sprawa jesli jest ropne zapalenie ucha, wtedy bol, goraczka, antybiotyk; tak czy inaczej lekarz powinien do ucha zajrzec zeby ocenic sytuacje;

Gość kolorowapogodanadzis
Mój synke miał mocną biegunkę,miał wtedy 2,5m-ca i bez antybiotyku się nie obyło.

Gość mamadzieic26
u mnie córka miała... płakała w nocy , nie mogła spać, za ucho się trzymała,wsadzała palec do ucha.

Gość DO LIONNE
a jak wyleczylas mu uszko?

niestety na niezytowe zapalenie nie ma super skutecznej metody leczenia, najczesciej po pewnym czasie wycofuje sie samo o ile nie przejdzie w ropne zapalenie; moj synek dostawal jeszcze lek p/alergiczny, ktory mial wplynac na zmniejszenie wydzieliny w uchu a mimo to wydzielina utrzymywala sie ponad dwa mc; niedlugo znow pojdziemy do kontroli i zobaczymy co dalej

moj syn mial zapalenie obu uszu na raz jak sie zaczelo? pewnego dnia obudzil sie z mega goraczka i mowil ze troche go ucho boli *5 lat syn ma, zabralam go do lekarza a tam lekarz wielki oczy i mowi ze ma zapalenie obu uczy i dziwne ze nie placze bo to ponoc okropny bol, przez 3 dni mial wysoka goraczke, przez tydz nie mogl chodzic do przedszkola bo mogl zarazic, a zapalenie mial od alergicznego kataru musial przyjmowac silny lek do nosa