Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _mammaami_

Długotrwały kaszel w nocy u 3 latki, do lekarza jakiej specjalizacji iść?

Polecane posty

Gość _mammaami_

Mała kaszlała cały kwiecień i część maja, lekarka twierdziła że alergia i przepisywała syropy, nie pomagały. Zrobiliśmy badania na pasożyty - wyszły lamblie, dostała Zentel, w tym samym czasie dostała gorączki 39,5 i dostała antybiotyk. Potem był w koncu spokój od kaszlu przez ponad tydzień. Dostaliśmy skierowanie do laryngologa ale wizyta za 2 miesiące dopiero!!! takie terminy.. Od wczoraj kaszle znowu :( Nie mam już sił nie wiem do jakiego lekarza iść, chce się wybrać z nią prywatnie ale nie wiem może to faktycznie alergia i do alergologa iść a może do laryngologa a może do kogoś zupełnie jeszcze innego?

Gość _mammaami_
Czytałam o podanym leki tzn. Zentel i w necie są informacje, że nie działa na pasożyty ale lekarka mi pokazała informacje w książce dla lekarz, że leczy lambliozę no i cóż mogłam powiedzieć. Inne leki są wycofane i poprostu to jedyny lek, który mogła jej przepisać... jest jeszcze jeden ale ponoć go nam poprostu nie wypije bo jest ohydny w smaku. Jedyną szansą jest to, że w jakieś aptece zalega lek o nazwie furazolidon czy jakoś tak. Zostaje mi szukać. O ile to wina pasożytów.

Gość _mammaami_
Przeczytałam, fuu okropieństwo. Powinno byc obowiązkowe odrobaczanie sie społeczenstwa w końcu psy odrobaczaja a samych siebie nie ;o Może ktoś zna lekara na śląsku bądź małopolsce leczącego z tych robali?

Gość moja spała dwa razy do 16 mies
po prostu odwiedzaj po kolei pediatrów, aż ci któryś przepisze co na te robale, wierz mi że owsiki i inne można złapać mega łatwo, nawet wdychając kurz spacerując :o słyszałam jak raz jeden lekarz mówił, że psy to się odrobacza, a człowiek sam o sobie nie pamięta. Jedyne wyjście to chodzić po lekarzach, mówić objawy i nakierować lekarza na ten problem, aż przepisze lek. Badania są mało skuteczne, często nic nie wychodzi. artykuł jest ohydny :p ale taka prawda. Dawaj dziecku do jedzenia pestki dyni, cebulę czosnek, sok z kiszonej kapusty, grejpfruty, żurawinę, ogranicz słodycze, wtedy robale będą mieć niekorzystne do rozwoju środowisko >poszukaj sobie leku bez recepty para farm, ja to kiedyś widziałam na doz.pl , można już u trzylatków stosować

moze sie myle ale nie kojarze zeby lamblioza a tym bardziej owsica mogla powodowac u dziecka przewlekly kaszel; glista ludzka jak najbardziej; czy twoja corka miala robione badanie pod katem glisty? moze oprocz lamblii jest jeszcze wlasnie glista i moze warto powtorzyc badanie?

Gość a odrobaczałaś już ją
lionne: jak najbardziej racja, ale i owsiki i glisty się leczy tymi samymi leakmi( tylko dawki na glistę większe)więc dla lekarzy to wszystko jedno:D

Gość _mammaami_
LIONNE - w badaniu wyszły tylko lamblie, miała dostać Furazolidon ale jak juz pisałam został wycofany i dostała Zentel, z kolei on jest głównie na glistę więc powinien zadziałać ..? Prawda? Tydzień był bez kaszlu teraz od 2 dni znowu kaszle, do tego nie chce nic jeść :( gdy próbuje jej coś dać to ma odruch wymiotny !!!

u nas było podobnie, do tego doszła wysypka , której najpierw pediatra a potem alergolog nie mogły do końca zdiagnozować... trwało to ze 2 tyg ( wysypka , bo kaszel znacznie dłużej) poczytałam , kupiłam pyrantellum w zawiesinie i dałam dawkę jak na glistnice ale powtarzając co 2 tyg - w sumie 3 razy . pomogło , wszystkie obiawy ustąpiły. Mamy w domu 2 koty i 2 psy...myślę ze tu było źródło zakarzenia. Pediatra pochwaliła moje działanie i zaleciła powtarzac takie akcje co 1/2 roku. Sama pediatra powiedziala ze nie warto badać kału, bo zeby badanie było wiarygodne należy je przeprowadzić 3 razy.....a i tak może nie wyjść, a już w tym czasie dziecko można leczyc....

acha , pyrantellum podałam w kakao - jest niewyczuwalne kompletnie. A jako ciekawostkę mogę dodac ze wielce znana alergolog wysłała nas do......weterynarza......bo to może coś odzwierzęcego :P a że mam znajomego fajnego, do którego chodzę z psami polazłam :D co on się z niej naśmiał. On postawił diagnozę że alergia kontaktowa - też nie miał racji......

Gość to na pewno gruźlica
:D

Gość _mammaami_
Doloresss67 - czy ten lek jest na receptę? gratuluję i zazdroszczę ;) że masz problem z głowy. My co prawda zwierząt nie mamy ale do przedszkola chodzi od 5 miesięcy... Jak wyglądała ta wysypka u Twojego dziecka, my leczyliśmy sterydową maścią - ale jeszcze przed kaszlem - takie czerwonawe szorstkie plamki na ciele. Zeszły oprócz jednej największej na plecach. Kupkę córki zanosiłam przez 3 dni pod rząd do badania i nic nie wyszło ale z tego co też wyczytałam to trzeba trafić na okres wylęgania sie pasożyta, żeby go wykryć. Z kolei lamblie z jednej kupki już mieli wynik ale to jakąś tam metodą było badane.

Gość prazykwantel sprzedam

Sprzedam leki pasozyty prazykwantel iwermektyna zentel vermox yomesan

Oferuje leki przeciw pasozytom:

Vermox Mebendazol 100mg 1zł, ważny 03.2020, odliczany z opakowania szpitalnego 1000 tabletek do torebek strunowych po 25 tabletek – glistnica, włośnica, włosogłówczyca, tęgoryjec, owsiki. Podaje się 2x dziennie przez 3 dni lub dłużej.

Yomesan Niklozamid 500mg 3zł, ważny 01.2022, listki po 4 tabletki w opakowaniu kartonowym – tasiemiec nieuzbrojony, tasiemiec uzbrojony, bruzdogłowiec szeroki, tasiemiec karłowaty. Podaje się jednorazowo w dawce 2 g.

Prazykwantel 600mg 4zł, ważny 03.2022, opakowania szpitalne po 50 i po 100 tabletek, mniejsze ilości odliczam do torebek strunowych po 10 tabletek – przywry, tasiemce. Podaje się od jednorazowej tabletki na tasiemce, do 2 dziennie przez 3 dni na przywry.

Iwermectyna 6mg 30zł, ważna 04.2019, listki po 6 tabletek, opakowanie 12 tabletek, ale mogę łatwo oddzielić z listków – glisty (ogólnie robaki obłe), nużeniec, świerzb, węgorczyca, filarioza, glista ludzka, węgorek jelitowy, włosogłówka ludzka, owsiki, wszy. Dawkowanie: 0,2mg/kg masy ciała. Nie należy przyjmować jedzenia na 2 h przed podaniem leku i przez 2 h po jego podaniu.

Zentel Albendazol 200mg 5zł – obleńce, niektóre płazińce. W przypadku zarażenia owsikiem, włosogłówką, glistą, tęgoryjcem dwunastnicy stosuje się jednorazową dawkę leku 400 mg. W zarażeniach węgorkiem jelitowym lub w tasiemczycach stosuje się tę dawkę trzykrotnie przez 3 kolejne dni. W przypadku braku efektu po 3 tygodniach można leczenie powtórzyć. W giardiozie typowo podaje się w jednorazowej dawce 400 mg/dobę przez 5 dni.

Zen Plus – lek kombinowany składajaący się z Iwermektyny 6mg i Zentel Albendazol 400mg, ważny 04.2020, listki po 1 tabletce w pudełku kartonowym. Ten lek jest znacznie silniejszy dzięki synergicznemu działaniu obu leków składowych dobranych w tych proporcjach, od tych leków podanych osobno.

Disulfiram tabletki 100mg 2zł, ważny 11.2020, listki po 10 tabletek i 500mg 3.5zł, ważny 04.2021, listki po 4 tabletki – Giardia Lamblia.

Jan Krongboon
massagewarsaw gmail com