Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gruby92

Prawo jazdy kat. C

Polecane posty

Gość Gruby92

Witam mam takie pytanko chcem sobie zrobić prawo jazdy kat. C kosztuje 2300zł a w szkole jazdy powiedzieli mi ze razem wszystko bedzie kosztować 7000zł bo trzeba kwalifikacje wstępną miec czy bez tej kwalifikacji znajde prace jako kierowca i czy bede mogl normalnie przewozi towar ??? Prosze o odpowiedzi z góry dziękuje ;))

Musisz miec kurs na przewóz rzeczy. Na samym prawku kat.C możesz jeździć pustą ciężarówka.... Bezsensu wiem. Zrób prawko za swoje i idź do urzędu pracy. Jak znajdziesz pracodawce który zgodzi się zatrudnić cię na pół roku to sfinansują ci kwalifikacje wstępna.

Gość Gruby92
ale w szkole jazdy powiedzieli ze jak zrobie prawko to bez kwalifikacji to bede mogl sobie kupic ciezarowke sam dla siebie i jezdzic i ze bede mogl wozic towar , a nie wiecie czy jakis pracodawca zatrudnił by bez kwalifikacji?

Gość Gruby92
ps. moderator to kurrwa :classic_cool:🖐️

Gość nie mam pojecia jak to jest
moze i nie na temat napisze, ale taki kurs idzie za free zobic :) w urzedzie pracy mozesz zlozyc wniosek o zrobienie takiego kursu - musisz miec jednak gwarancje zatrudnienia u jakiegos pracodawcy, a ci z tego co wiem czesto sie zgadzaja. musialbys pochodzic popytac. innym sposobem jest poszperanie na stronach twojego WOJEWODZKIEGO URZEDU PRACY. Oni czesto organizuja bezplatne szkolenia. ja ostatnio bylam na szkoleniu z zakresu rachunkowosci :) Powiem ci ze na takie szkolenia latwiej sie dosatac niz na te z powiatowych urzedow pracy :)

Gość Gruby92
tam u góry ktoś podaja się za mnie ;/ ok dziekuje za odpowiedzi poszukam czegos w urzędzie pracy moze beda mieli ;) dziekuje wszystkim bardzo za odpowiedzi :) Pozdrawiam