Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chce karmic ale

karmienie piersia a biust

Polecane posty

Gość chce karmic ale

hej bardzo chcialabym karmic piersia, moj biust jest bardzo mały aa80 podczas ciazy wcale nie urósl. jestem w 39tygodniu ciazy wkrotce rodze i martwie sie ze nie wyzywie swojego dziecka... czy mimo malych piersi karmilyscie?

Gość mi biust w ciazy wcale nie
urósł, dopiero po porodzie w ciagu 2tyg z miseczki B zrobiło sie C a potem D. Niestety troche za szybko rósł i pare rozstepow wyszlo. Moze tobie tez po porodzie sie powiekszy

Gość rozmiar nie ma znaczenia
dla ilosci mleka

Gość chce karmic ale
z tak małym biustem jak mam to nawet nie wiadomo jaka pozycja do karmienia... bo lezac na boku bym musiala dziecko sporo unosic do cyca :/

Gość juhu700
ja miałam A, w pierwszych 3-ech ms ciąży urosło do małego B, a później po porodzie do małego C. Syn ma 6 ms a ja nadal karmię. A pozycja - niestety siedząca jest najwygodniejsza - tylko kręgosłup boli, bo schylać się trzeba. Na leżąco też dasz radę :) Ja kupiłam poduszkę do karmienia i nadal zdaje u mnie egzamin, a synek podobno wielki i wyglada na dużo starszego :) P.S. miała takie same obawy jak Ty :)

Gość nycity
Tez miałam A do samego konca ciąży. Po porodzie pierwsze karmienie było troszkę trudne bo nie miałam jak nawet złapać piersi :) ale.. juz po kilku godzinach spokojnego przystawiania (na leżąco, dziecko na poduszce) piersi zaczęły rosnąć. Karmiłam rok. Biust miałam w rozmiarze dużego B i świetnie mi się karmiło. Znaczenie ma kształt i wielkość brodawek. Na sali leżałam z dziewczyną o sporych piersiach, niestety z wklęsłymi sutkami i nie była w stanie karmić, nawet z pomocą doradcy laktacyjnego.

Gość nie wytrzymujeeeeeeeeeeeeeee
Współczuje. Z tyłu plecy, z przodu plecy :D:D:D

Gość chce karmic ale
dzięki za odpowiedzi :) mam nadzieje ze jakos uda mi sie malenstwo wygodnie ułozyc i nakarmic, tylko ten stres przed połoznymi w szpitalu ale oj tam :) poduszke kupiłam juz nawet mam nadzieje ze pomoze z brodawkami problemu raczej nie bedzie bo od zawsze miałam takie bardziej "spiczaste" a teraz troszke sie powiekszyły i ściemniały pozdrawiam serdecznie