Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zainteresowana pracaaaaaaa

czy ktos tutaj wykorzystuje j. rosyjski w pracy? mam pytanie

Polecane posty

chodzi mi o fimy zajmujaca sie eksportem na czym polega praca w takim dziale i co ozn okreslenie bardzo dobry poziom jezyka tzn co trzeba umiec mam problem z okresleniem na jakim jestem poziomie:O

Gość moniska1000
trzeba mówić perfekcyjnie. Taka sama zasada panuje generalnie odnośnie każdego języka jeśli chodzi o kontakt z klientem obcojęzycznym :)

Gość moniska1000
Mogę ci doradzić jedynie tyle że jeżeli rzeczywiście bardzo dobrze mówisz w danym języku to próbuj, doszkolisz się w trakcie pracy tak naprawdę :D Ja mówiłam wydawało mi się że perfekcyjnie po francusku a w praktyce okazało się że jednak nie. Ale w trakcie pracy wszystko się "nadrobiło". Dużo daje też wyjazd do danego kraju.

nie mowie perfekcyjnie i chyba raczej nie bede, bo wydaje mi sie ze polak nigdy nie bedzie mowil w jezyku obcym tak jak rodak moj poziom znajomosci jezyka okreslam jaki sredniozaawansowany, taki dobry komunikatywny wiec szan raczej nie mam:o

a szkoda bo praca super jak dla mnie, no i zarobki pewnie tez

Gość moniska1000
wiesz rosyjski nie jest trudny, powiedziała bym że nawet jeden z łatwiejszych. Uczyłam się w liceum i nawet nieźle mi szło, także myślę że powinnaś spróbować. A co ci szkodzi?

bo nie czuje sie na tyle pewnie....niestety:O wymagadan jest bardzo dobrz znajomosc a praca w dziel eksportu to chyba cos wiecej niz komunikatywna znajomosc jezyka poza tym chcialabym zbadac swoj poziom moze tutaj ktos zna jakeis stronki z testami?

poza tym myslalam ze tutaj mi ktos podpowie w ktorym kierunku powinnam isc z nauka jezyka tzn co w takiej pracy trzeba umiec, na co sie nastawic?

Gość fdgdfhgfjhkmnk
a ile sie zarabia w takiej pracy?

Gość moniska1000
Co do zarobków to zależy od firmy - czy jest to Polska firma zcy zagraniczna , od stażu pracy, od ilości obowiązków, od wykształcenia... Ja obecnie pracuję prawie rok w zawodzie w firmie Polskiej niestety i zarabiam 1900-2000 netto, do tego telefon firmowy i generalnie tyle. Ale kolega z pracy już 7 lat pracuje w tej firmie i 5 pracował w innej i twierdzi że zarabia 4000. Nie bardzo w to wierzę, ale niech mu tam będzie :) co do twojego pytania na co się nastawić to przede wszystkim zależy od tego czym się dana firma zajmuje.

to firma meblowa zajmuje sie eksportem na rynek wschodni min nie wiem co trzeba umiec w takiej pracy? co sie robi? w jakim kierunku jezyk znac pensja 1900 z bardzo dobrz znajomoscia jezyka????:o to troche malo wg mnie:O

Gość moniska1000
tak jak pisałam to jest firma Polska, gdyby była firma zagraniczna to satwka była by inna. Ale od czegoś trzeba zacząć. Na kokosy nie licz... No i mieszkam w niezbyt dużym mieście, a to też ma znaczenie

ja bardzo czesto...mam pacjentow z rosji wiec musze sobie radzic