Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pika-na-diecie

Jakie mleko dopuszczalne w diecie Dukana?

Polecane posty

Gość pika-na-diecie

Hej, jestem w 1 fazie diety i chciałam zapytać co to znaczy "chude mleko"? Czy 1,5% zalicza się do chudego mleka? Dietetyczka powiedziała mi kiedyś, że nie powinno się pić mleka o niższej zawartości tłuszczu niż 1,5% bo wówczas organizm nie przyswaja wapnia. A jak to się ma do Dukana?

Gość pika-na-diecie
podnoszę

Gość pika-na-diecie
up

Gość pika-na-diecie
up

Gość pika-na-diecie
up

Gość tez Dukam
Chude to 0,5% albo 0,0%.

Gość ta dieta jest dla idiotow
tak samo działa jak ocet spirytusowy

Gość tez Dukam
Nie przesadzaj. Ocet powoduje anemie, calkowicie niszczy nerki i watrobe. Dieta Dukana fakt, ze obiciaza nerki i watrobe, ale prowadzona zgodnie z zasadami nie wyrzadza zadnych szkod. Ja jestem na niej rok czasu, wyniki mam rewelacyjne (znacznie mi sie poprawily na diecie, zwlaszcza cholesterol), schudlam 40kg i nie przytylam ani grama! Wiadomo, ze nie jest to dieta dla kazdego, ale mi akurat bardzo pomogla.

Gość pika-na-diecie
dzięki za odpowiedź! A właśnie dotarłam do info, że w 1 fazie są dozwolone produkty o zawartości do 4% tłuszczu...

Gość wszyscy szczesliwie
dukan powoduje zakwaszenie organizmu a wystarczy poszukac z jakie wurzadza o wiele większe szkody niż anemie Zakwaszenie Organizmu ( przebiałczenie ) - schorzenie to jest może nietyle groźne co utrudniające życie a zwłaszcza jeżeli chodzi o życie ludzi którzy budują masę przy pomocy ćwiczeń siłowych i korzystają z wysoko proteinowej diety. Jak wiadomo w organiźmie każdego człowieka cały czas trwa walka z utrzymaniem homeostazy ( równowagi pomiędzy witaminami, mikro/makro elementami itp. ). Nadmierne spożycie białka z, którym nasz organizm sobie nie radzi powoduje często zaburzenia pracy nerek, wątroby i układu trawiennego oraz wydalniczego co ciągnie za sobą zaburzenie homeostazy. Pierwsze oznaki zakwaszenia! - pierwsze oznaki występują na skórze całego ciała, nadmierna potliwość, okropne swędzenie, wrażliwość skóry ( np, po podrapaniu się zostają czerwone ślady, które następnie puchną dokładnie w miejscu podrażnienia ). Dochodzi do tego stałe odczucie zmęczenia i osłabiony apetyt. Poważniejsze skutki zakwaszenia! - miażdżyca, cukrzyca, osteoporoza, zmiany zwyrodnieniowe stawów, depresja czy częste infekcje. Sposoby zapobiegania a także leczenia - wszystko co potrzebne aby zminimalizować ryzyko powstania schorzenia lub wyeliminować już powstałe znajduje się w diecie. Trzeba uważać na to co jemy oraz pamiętać o witaminach i minerałach.

Gość wszyscy szczesliwie
OBJAWY ZAKWASZENIA: Zakwaszenie ma swój udział w niemal wszystkich chorobach przewlekłych - albo wyzwalając objawy, albo będąc efektem uszkodzenia komórek. Poniżej wymieniamy jedynie główne choroby spowodowane nadmiarem kwasów w organizmie. 1. Przewód pokarmowy Ostre lub przewlekłe stany zapalne błony śluzowej żołądka, grzybica jelit, zaparcia, problemy trawienne, uczucie pełności, wzdęcia, schorzenia pęcherzyka żółciowego. 2. Mięśnie - stawy Dna moczanowa (kwas moczowy), bóle mięśni (kwas mlekowy), uszkodzenia dysków międzykręgowych, ostre i przewlekłe bóle kręgosłupa, osteoporoza, zapalenie stawów, reumatyzm. 3. Skóra - włosy - zęby Wypadanie włosów, kruche paznokcie, próchnica, parodontoza, sucha skóra, neurodermitis, zakażenia grzybicze, trądzik u nastolatków i dorosłych, problemy z cerą, cellulitis. 4. Układ metaboliczny Nadwaga, napady wilczego głodu, nagły głód słodyczy, cukrzyca, kamienie nerkowe, podwyższony poziom cholesterolu. 5. Układ sercowo-naczyniowy Nadciśnienie, przedwczesne zwapnienie, choroby naczyń krwionośnych, nieprawidłowe ukrwienie rąk i nóg, zawroty głowy, migreny, zawał serca. 6. Cały organizm Chroniczne bóle, depresja, zmniejszona wydolność organizmu, ogólne złe samopoczucie, niezdolność do radzenia sobie ze stresem, obniżenie popędu płciowego, przetrenowanie u sportowców, szybkie męczenie się. Zaburzenia równowagi kwasowo-zasadowej są także przyczyną osłabienia bariery immunologicznej organizmu.

Gość pika-na-diecie
Dzięki, ale nie o to pytałam ;)