Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gorsza córka

dziwna rzecz

Polecane posty

Gość gorsza córka

dziwna rzecz, która mnie wkurza... chodzi o moje i mojej siostry relacje z matką. One dwie nadają na tych samych falach, matka ciągle powtarza ( a nawet jeśli nie, to widać że tak myśli) że są do siebie podobne. Ciągle plotkują, super się dogadują, urządzają pogaduszki itd. Jak tylko się pojawiam w zasięgu wzroku to od razu zmiana tematu. Bywa że po prostu szepcą za moimi plecami i mnie obgadują (nie przesadzam!) nie chodzi, że złośliwie, chociaż właściwie siostra jest złośliwa. jest mi smutno, że jestem odseparowaną córką drugiej kategorii. Ona jest idealnym, udanym, NORMALNYM dzieckiem, z którym można się pośmiać i pogadać. ja nie mam z nią wspólnych tematów, czasem mam wrażenie że ją nudzę i że myśli, że jestem żałosna. jest mi mi cholernie przykro... czasami. na przykład teraz.

Gość kaszmirrr
Przestań mysleć co siostra na Twój temat mysli. To podstawowy błąd. Byc moze sama się usuwasz. Jesli one plotkują to dosiadź się do nich, nie mysl co sobie pomyslą, włącz się do rozmowy. Być może masz rację, ze Twoja mama faworyzuje siostrę, ale zazwyczaj prawda jest gdzie indziej - w Twojej głowie. Ty myslisz co one myślą. Błąd. Sama się nakręcasz, odsuwasz - one to wyczuwają. Popracuj nad własna samooceną, bo chyba Ci troche szwankuje.

Gość gorsza córka
masz rację, moja samoocena szwankuje, ale to właśnie przez to że czuje się odtrącona we własnej rodzinie. ojciec już dawno nas wszystkie olał , a teraz jeszcze to. wiem, że matka nie faworyzuje jej celowo, nie daje mi tego odczuć, ale ja po prostu widzę że jest. to jest jeszcze gorsze. i nie chodzi o siostry opinię na mój temat, tylko matki. nie jestem taka jak one, wiem , ze nic na to nie poradzę, wiem że problem częściowo lezy po mojej stronie, ale co z tego. nie potrafię sobie z tym poradzić