Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

NijakaLila

oszwabili?

Polecane posty

oczywiscie nie wiem czy tytul jest adekwatny do tego co napisze ale.. pracuje jakos od dwoch tygodni i pierwszy tydzien mialam jakby probny, przychodzilam jak byla szefowa za nia stalam na recepcji obslugiwalam klientow, czy za okres probny tez nalezy sie wynagrodzenie ponoc wlasnie sie nalezy ale jak powiedziec pracodawcy ze chce sie pieniadze za ten okres prosze o odp.

pieniądze ci się należą, ale zastanów się, bo w polsce dużo rzeczy ci się należy, gorzej jak chcesz z czegoś skorzystać, jak dostałaś umowę to daj spokój

a podpisywałaś umowę na okres próbny? też ciężko później udowodnić jak nie masz papierka

juz czuje, jak to bedzie. Nie masz nic podpisane, wiec powiedza Ci, ze ten pierwszy tydzien byl nieplatny. Jak beda laskawi to podpisza z Toba umowe na okres probny. Jest to stala zagrywka polskich pracodawcow. Ale moze jestes szczesciara i trafilas na normalnego, ktorego nie dziwi, ze za wykonana prace nalezy sie zaplata. :)

mam umowe zlecenie pracuje juz wdrugi tydzien a szefowa nadal mi nie dala tego do podpisania, chodzi o to ze to umowa zlecenie przepracowalam razem napewno wiecej niz 12 godzin w tym tygodniu probnym co by dawalo ponad 80 zl... jak mam zapytac o te pieniadze przepracowalam je pod okiem szefowej badz co badz czasami nie udawalo mi sie czegos zrobic dobrze ale po to jest okres probny nie chce zeby bylo tak ze kazal ami przychodzic przez tyle czasu a ja ani grosza nie dostane

Dziewczyno, jesli oczekujesz pomocy to staraj sie pisac jasno. Masz PODPISANA te umowe- zlecenie czy nie? Jesli tak, to najprawdopodobniej dostaniesz pieniadze w dzien, w ktorym sa u was wyplaty, np. 10-tego. Jesli nie, mozesz wspomniec szefowej, ze jesli to mozliwe chcialabys dostac pieniadze za ten przepracowany czas juz teraz, a nie czekac do dnia wyplaty. Mozesz tez zapytac ile by to bylo. Zobaczysz co Ci powie. I nie boj sie pytac o takie rzeczy - to Twoje pieniadze, zapracowalas na nie i nie ma nic w tym nienormalnego, ze o to pytasz.