Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kattka24

Ile na zpowiedzi?

Polecane posty

Hej jeżeli ktoś jest z Puław ( woj Lubelskie) i nie tylko to mógłby mi powiedzieć ile mniej więcej daję się na zapowiedzi. Jeśli dam za dużo to przecież nie powiedzą że za dużo a jesli za mało to wstyd będzie :)

Tyle przyszłych panien młodych i nikt nie dawał na zapowiedzi????

Gość przyszla panna m
U nas - Lubelskie - ksiądz "zawołał", tak wprost po 100zł w jednej i drugiej parafii.

Gość effy.
kiedy płaci się za zapowiedzi, w trakcie dawania karteczki czy odbioru uzupełnionej ??

Gość centymera
jak dobrze, że ja brałam ślub cywilny i wszystkie takie rzeczy mnie ominęły :)

Gość przyszla panna m
u nas od razu zawołał, przy dawaniu karteczki.

tyme - zynajmniej placac za slub cywilny nie wspieralas szarej strefy;-)) ja mysle ze powinnyscie sutannikom tak z 1tys. na "zapowioedzi" odpalic - w koncu oni tez maja swoje wydatki;-))))

Gość przyszla panna młoda
Skoro WY z jednej parafii, to myślę że i opłata jedna.. bez przesady.......

no tez mi sie tak wydaje wogole to bylam w szoku jak poszlismy po odpisy chrztu 30 zl za jeden papier masakra ale jak trzeba to trzeba

Gość Kattka, wiara kosztuje
nie bądź sknera, ksiądz też człowiek, a biznes musi się kręcić :P 500 zł będzie w sam raz!

Gość hahahahahahahahi
Co szkoda ci 30zl dla biednego ksiezula. Bidulek musi uzbierac na nowe autko, bo nowy model w tym roku wychodzi. A moze wspomoc ktores z ukrywanych dzieci, trzeba przeciez pociechy przysposobic do godnego zycia, mieszkanie i samochody kupic, a i o kochanicy nie moze zapominac. Sama widzisz, ze ksiezulo ma wielkie wydatki, a ty zwykly sknerus jestes. Trzeba i 300zl dac. Wiesz jak to ciezko sie bidulkowi przed cala parafia ukrywac, ze ma rodzinke na boku. I na wakacje w tropiki tez musi jechac, zeby sie odstresowac. A wy tacy niby katlicy, a na slub szkoduja kasy. Hahahahahhaha

Gość rth4rh
a ja nic nie placilam :)

My dawaliśmy po 50 zł - ja z woj. łódzkiego, narzeczony z wielkopolskiego. Ps. Zastanawia mnie, czemu najbardziej wyśmiewają księży ci, którzy nie chodzą do kościoła... Skąd ich znają? Z afer w telewizji? Całe życie chodzę do kościoła i znam tylko jednego księdza, któremu mogłabym coś zarzucić.