Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość andrzej282828

zwolnienie lekarskie a koniec umowy z pracodawcą. pomożecie ??

Polecane posty

Gość andrzej282828

witam mam takie pytanie do Was : od 25 dni jestem na zwolnieniu lekarskim. miałem wypadek samochodowy. do 31 maja czyli do dzisiaj mam umowę (w pełnym wymiarze godzin) z pracodawcą. dzisiaj ide na kontrolę do lekarza i wiem że napewno jeszcze przedłuży mi to zwolnienie lekarskie bo do pracy sie nie nadaje, jestem cały poobijany i mam problemy z kregosłupem. urlopu nie wykorzystałem w pracy więc pracodawca musi mi za niego zapłacić tyle wiem ale co dalej z tym zwolnieniem ? umowa mi sie kończy ale jestem chory, jest tzw ciągłość bo cały czas jestem na zwolnieniu. Czy jeżeli dostane dziś zwolnienie lekarskie to mam je zanieść do pracodawcy czy do ZUSu ? jak to jest ? pomóżcie mi jak wiecie, bardzo Was proszę..

Gość jeżeli dostaniesz
dalsze l4 to zanieś do pracodawcy, on ma obowiązek wysłać je do zus, wraz z wypełnionym drukiem z-3, na podstawie którego zus będzie płacił ci zasiłek chorobowy

Gość andrzej282828
wszyscy pracują ? nikt nie chorował nigdy ? nie byliście nigdy w takiej sytuacji jak ja ?

Gość jeżeli dostaniesz
napisałam ci

Gość blablabla ....
już Ci ktoś odpisał, zanieś L4 do pracodawcy, ten przekaże je do ZUS-u i ZUS będzie dalej płacił zasiłek, nie pamiętam jaki jest to % wynagrodzenia ale zawsze coś

pracodawca- do niego zanosisz zwolnienie lekarskie on zanosi do zus na zwolnieniu dostajesz 80% wynagrodzenia

Gość andrzej282828
no tak rozumiem, dziękuje Wam bardzo !