Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość obraz z żydem

czy wierzycie w ten przesąd

Polecane posty

Gość obraz z żydem

że należy w domu lub firmie powiesić obraz Żyda liczącego pieniądze żeby przynosił szczęście w interesach ? Spotkaliście się z tym?

Gość its amazing
człowieku, ile masz lat, że wierzysz w jakieś bajki? W sny i horoskopy też wierzysz?

pierwsze slysze co czyms takim !!! podpowiem tylko ze mamy XXI wiek

Gość no właśnie,a ten to zły?
a Żyd nabity na dwóch patykach wiszący w wielu polskich domach to już wam nie wystarcza?hahahaaa

My mamy Żyda w domu! I połowa naszej rodziny :D Także kilka rodzin moich znajomych ;) W moich stronach to jest dosyć popularne - wieszają w sklepach także ;). Jeszcze trza go do góry nogami, żeby z sakwy pieniążki wyleciały ;)

Gość obraz z żydem
no właśnie ja nie wierzę ale mój wspólnik w to wierzy i nalega żeby cusik takiego powiesić. Nie interesuję się takimi rzeczami więc pytam i tak zauważyłam, który mamy wiek. I po co się tak burzycie wystarczy odpisać nie, nie spotkałam/łem się z tym lub wcale nie mazać na ten temat i po sprawie

Gość obraz z żydem
Z Każdym Dniem i coś w tym jest? Ja osobiście uważam, że ewentualnie autosugestia po jego powieszeniu

Nie, oczywiście, że to nic nie daje :P Mamy coraz mniej kasy, a Żyd wisi już od dłuższego czasu :P. Ale to jest jak zyczenie komuś szczęścia... Np. u nas kupuje się obraz takiego Żyda (ok. 30 -40 zł. Są różne ceny i rozmiary) i daje się komuś w prezencie i to tak, jakbyś życzyła tej osobie pieniędzy. Oczywiście, obrazu Żyda nie można oddać, trzeba go sprzedać - bo inaczej "to nic nie da" - dlatego sprzedaje się tej osobie za 50 gr, tak symbolicznie. Nikt nie wierzy, że Żyd coś daje, ale ludzie to wieszają, tak dla szczęścia :)

Gość obraz z żydem
dzięki za odp

Gość malinowaaaaat
odświeżam:)))) co myślicie o tym - żyd w sieni pieniądze w kieszeni??