Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Okruch007

Chce oddac dziecko do adopcji ze wskazaniem,prosze o porady...

Polecane posty

Jestem w 32 tyg ciazy i chce oddac dziecko do adopcji.Nie mam Jemu nic do zaoferowania ani normalnego domu zycia dziecinstwa i milosci.Moze od poczatku.Mam ternim na 16 lipca a 18 urodziny bede miala w sierpniu dopiero wiec kiedy urodze bede niepelnoletnia...Ojciec dziecka jest nieodpowiedzialnym zlym czlowiekiem i wiem ze nie bedzie dorym ojcem ( a nawet mysle ze z niego nie bedzie zaden ojciec)Chce jak najszybciej od niego odejsc i nie chce go juz nigdy wiecej ogladac.Niestety nie moge liczyc na zadna pomoc ze strony rodziny(bo juz nie mowie o pomocy ze strony Panstwa)nie mam zadnych dochodow ani mieszkania dlatego decyduje sie na ten KROK,kosztuje mnie ta decyzja bardzo duzo.Czy ktos moze mi powiedziec jak dokonac formalnosci z tym zwiazanych i do kogo mam sie udac...? Prosze o nie dopisywanie glupich komentarzy ze jestem glupia gowiniara bo nie o to chodzi i nie o to pytam...

Gość mamy8miesięcy
Najlepiej zgłoś się do najbliższego ośrodka adopcyjno-opiekuńczego.Tam cię o wszystkim poinformują i pomogą.Ze względu na to,że jesteś niepełnoletnia będzie potrzebna zgoda twoich rodziców czy też twojego opiekuna prawnego.

masz internet, to użyj go pozytecznie znajdź adres najbliższego ośrodka adopcyjnego albo domu dziecka - tam Ci wszystko wyjaśnią