Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MałamiWłóczykija

Czy to dobry jadłospis na dietę?

Polecane posty

Gość MałamiWłóczykija

Rano zjadłam 125 g twarożku polanym maślanką z 3 rzodkiewkami. Na II śniadanie koktjal z 125 g twarożkiem, trochę maślanki, trochę truskawek+ 3 łyżki otrębów. Na obiad zjadłam pierś z kurczaka w sosie ziołowym na bazie maślanki. Na kolację planuję 2 jajka na miękko z pomidorem i szczypiorkiem. Plus dużo wody i herbaty.

Gość mkhjop[p;ghjkl;
zamien z jaj na mieko na twardo

Gość MałamiWłóczykija
Nie przepadam za jajkami na twardo tak bardzo jak na miękko. Muszę schudnąć tylko 2-3 kg. Ruszam się dużo, ale i tak wolno spada. Ważę przy wzroscie 167 cm 58-59 kg. Chciałabym jakoś 55-57.

Gość MałamiWłóczykija
Tej maślanki używam jako dodatek. Wlewałam do każdego dania jakieś 1/4 szklanki, zatem 3/4 szklanki na dzień wychodzi.

Gość aneta wawa
maslanka jest kaloryczna, chyba ze to jakas specjalna? ile ona ma kalorii w 100g?

Gość MałamiWłóczykija
w 100 ml ma 45 kcal, zatem nie jest kaloryczna.

Gość aneta wawa
a no to faktycznie...ja bym nie jadla zoltej jaj bo one maja bodajze 10g tluszczu-cholesterolu.. a wiadomo, czyste bialko nie tuczy

ten jadłospis jest dobry kalorycznie lecz jak na dłuższą diete zbyt mało urozmaicony. zbyt mało tłuszczu, chleba (nie koniecznie biały)

Gość MałamiWłóczykija
regeneracja->To jest jadołospis jednodniowy. Jadam chleb z masłem i wędlina czy tam warzywami. A jakie produkty byś polecała,żeby zwiększyć ilość tłuszczu? (byle nie ryby, bardzo ich nie lubię). aneta wawa-> żółtko jajka ma więcej białka niż białko jajka. Co więcej wpieprzam dużo jajek, nawet kilka razy dziennie i mam cholesterol książkowy. Poziom tłuszczu w organizmie mam 22 %. To wszystko zależy od stylu życia :D

Gość MałamiWłóczykija
W jajku to 80% białko 20% to żółtko. Jeśli porównasz w proporcji taką samą ilość żółtka i białka, to żółtko paradoksalnie ma więcej białka.

Gość aneta wawa
ale ile tluszczu... no nie wiem jak uwazasz :)

Gość MałamiWłóczykija
Moja dieta jest uboga w tłuszcze. Oprócz jajek i chudego mięsa, nie jem nic tłustego, nie używam oleju ani oliwy z oliwek.Także nie zaszkodzi:P

Gość ewe4trettwre
mysle ze wazne,zebys jadla po prostu swiadomie, jezeli chcesz zrzucic tak malo,to lepsze rezultaty dadza cwiczenia aerobowe, moze interwaly? Czyli plywanie,bieganie,jazda na rowerze, stepper, wiosla, "schodki", rozne inne maszyny aerobowe na silowni, marsz itd. Do tego dolaczyc silowe i bedziesz na lato jak ta lala :)