Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ania5674

Jestem w ciązy :(

Polecane posty

Gość Ania5674

Cześć. Mam wielki problem i nie wiem co mam zrobić :( myślcie sobie co chcecie ale prosze was zaoszczędźcie mi krytyki. Mam 16 lat i zaszłam w ciąze z chłopakiem z którym jestem ponad 2 lata jest ode mnie o rok starszy.Zawsze miałam nieregularne miesiączki ale zrobiłam test ciążowy i wyszło dwie kreski (jedna ciemniejsza druga troche jaśniejsza) poczekałam tydzien i zrobiłam drugi który wyszedł tak samo. Mam też częste bóle głowy,mdłości (ale nie wymiotuje), ciągle jestem zmęczona i senna , mam wzdęty brzuch i często odwiedzam toaletę. Czytałam na internecie że dwie kreski na teście mogą wyjść jeśli ma się problemy z torbielami lub choroby nerek nie mam torbieli ale miałam rok temu jajnik policystyczny i kamice nerkową przez to czasami odczuwam bóle w nerkach. I jakoś nie czuje sie żebym była w ciązy wiem że musze iść do lekarza ale nie powiedziałam o tym mamie. Musze jej to powiedzieć teraz dlatego że za dwa dni mam szczepienie na świnke i ospe a nie chce żeby dziecku sie coś stało jezeli jestem w ciąży.Dlatego musze jakos jej to powiedzieć a jeśli rzeczywiście nie bede w ciazy to bedzie katastrofa nie pozwoli mi sie nawet z nim spotykać i do końca życia bedzie mi to wypominać. Powiedzcie mi jak myślicie jestem w ciązy?

Gość hmmm12
wszystko na to wskazuje

Gość werontika
zozstaniesz mamą w lutym 2012 Gratulję idź sie zapisz na macierzyński to tej grupy

idz do lekarza ale raczej tak.Zaraz sie tu zleca ,,mamuski"i beda ci mowily ze dasz rade,bedzie dobrze etc.a ja ci mowie rozowo to nie bedzie :(

Gość Ania5674
pies mnie zapłodnił :)

Gość szczupłaiwredna
Ale spójrz na to z drugiej strony, skończysz LO i na studia pójdziesz już z odchowanym dzieciakiem. Będziesz jeszcze młoda a już będziesz miała dorosłe dziecko, które wciąż będziesz umiała zrozumieć bo sama będziesz młoda - a tak macierzyństwo po 30stce wcale nie jest takie fajne.

Gość Funk_Fu _Panda
faktycznie, nie za ciekawie :( ale wiem jak to jest, zaszłam w ciążę jak miałam niecałe 17 lat teraz mam niecałe 19 i fakt, było ciężko. najgorsze było powiadomienie o ciąży rodziców :(

Gość zaskoczona sama sobą
mysle ze jesli wyszly dwie kreseczki i to dwa razy bo prowdopodobnie ciaza, ale najlepiej idz do lekarza.... a mamie powiedz jaka jest sytuacja na spokojnie i wytlumaxz ze jaka kolwiek bedzie jej podejscie do tej sytuacji zaznacz ze nie chcesz zrywac kontaktow ze swiom facetem...na spokojnie mozna duzo zdzialac

Ja mialam policystyczne jajniki i kamice nerkowa,mimo ze bylam w ciazy to 3 testy wykazaly jej brak.A jednak badanie wykazalo 9 tydzien ciazy :) z tym ze ja chcialam i dwa lata sie staralismy :) milego macierzynstwa

Ja mialam policystyczne jajniki i kamice nerkowa,mimo ze bylam w ciazy to 3 testy wykazaly jej brak.A jednak badanie wykazalo 9 tydzien ciazy :) z tym ze ja chcialam i dwa lata sie staralismy :) milego macierzynstwa

Gość nie musisz być w ciązy
a te objawy to możesz sobie sama wmawiać - autosugestia. Ja też kiedyś miałam na teście kreskę i drugą widoczną ale różowawą i żadnej ciązy nie było

Gość Ania5674
tak oreintacyjnie to coś koło 2 miesiąca. wiem że nie bedzie łatwo ale chce to dziecko urodzić i nigdy bym nawet nie pomyślała o aborcji i mam tez wsparcie w chłopaku wiem że mnie nie zostawi.Ale boje sie reakcji mamy ,taty nie mam zmarł w tamtym roku.Mysle że najpierw bedzie zła ale potem może mi pomoże

Gość werontika
będziesz miała 32 lata i zostaniesz babcią, w wieku 45 będziesz prababcią 60 lat pra-pra -babcią, 75 lat - pra-pra-pra-babcią a jak dozyjesz 90 to zobaczysz swoje pra-pra-pra-pra wnuki pozazdroscić :D

Ania glowa do gory, to jeszcze nie koniec swiata. A mama cie przeciez sama nie zostawi :)

Gość dokładnie!
pogratuluj młodemu mężczyźnie, że zostanie ojcem. W końcu jeśli cię posuwał to znaczy że chce z Tobą być, to będzie test dla niego, jak się zachowa. To fantastycznie! Teraz jest dużo bezpłodności, a Tobie może się uda :)

Gość gość

Polecam kursy  BezpiecznyJunior.pl 🙂 dla młodych rodziców w sam raz!