Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niweaa

niedosluch obustronny

Polecane posty

Gość niweaa

czy ktoras z mam ma dziecko z niedosluchem obustronnym? i od ilu db zaklada sie dziecku aparat mojej corci wyszlo po 20 db kazali przyjechac za rok na badanie teraz ma 4 miesiace jak bylo z mowa u waszych dzieci jak z przedszkolem szkola?

Gość hahahha..:D
przecinki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! kobieto, wiesz co to przecinki???

Gość niweaa
upppppppppppp

Gość hjjkjhkhgfdt
Walcz o zalożenie aparatu zanim skończy 6 m-cy, bo nie nauczy się mówic idź prywatnie, bo na NFZ są limity i nic nie załatwisz są fundacje np. TVN i inne, możesz ich prosic o pomoc w zebraniu kasy na implant, dzięki czemu mała będzie norm,alnie słyszała bez aparatu

Gość Jak ktoś się nie zna
to lepiej niech sie nie wypowiada. Przy 20 decybelach nie zakłada się implantu, to lekki niedosłuch i tzreba robić wszystko, zeby dziecko dobrze słyszało, zaczęło mówić, jeżeli lekarz zdecyduje, to założyc aparat słuchowy. Faktycznie im wcześniej tym lepiej, dziecko się szybko przyzwyczai i będzie lepiej odbierać odgłosy otoczenia. Wiem, że długo czeka się na wizyty u specjalistów i badania, więc jak tylko lekarz zadecyduje co dalej, rób terminy. I nie przejmuj się na zapas, to naprawdę nie jest duży ubytek słuchu.

Tak mi się jeszcze przypomniało, staraj się, zeby dziecka nie otaczała cisza, mów do niego, puszczaj muzykę, to bardzo stymuluje. Dobrze by było gdybyś wybrała się do logopedy specjalizującego się w niedosłuchu, na początku to trochę dziwne

Gość niweaa
dzieki bardzo w rodzinie kuzynki corka tez ma niedosluch 40 i 30 db ma 6 lat i nie ma aparatu slyszy dobrz mowic zaczela wczesnie nie bylo i nie ma problemow z mowa wiec moze nie trzeba aparatu lekarz dal do rozumienia ze ma dziecko trenowac sluch i mamy obserwowac ja

c.d. chodzić z niemowlakiem do logopedy, ale to już początek rehabilitacji i wyjdzie na pewno na dobre;)

Gość niweaa
o okladnie mowil o muzyce i duzo mowic do dziecka opowiadac itp

w mojej rodzinie są dzieci z głębszym niedosłuchem, a aparaty spisują się super, dzieciaczki mądre, mówią bez wad i ogólnie wszystko ok. Tylko po lekarzach się rodzice z nimi nalatają;(

Gość umpa umpa
ja bylam takim dzieckiem i do dzisiaj nosze aparat. U mnie wade wykryli w wieku 3 lat dopiero :-0 wtedy zaczela sie jazda na maxa, non stop lekarze, aparat sluchowy, logopedia itd dzis ludzie sa w szoku, ze mowie bez wad ale to kosztuje naprawde duzo wysilku ze strony rodzicow. Walcz o aparat!

Gość gość
ja tez mam z tym bardzo Duzy problem, ale odkad wybrałam sprzet od www.sodnio.pl to wszystko się poprawilo zdecydowanie. Śmiało mogę polecic, sa tez w bardzo dobrych cenach