Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaalamana 29

Piersi po skończonym karmieniu...

Polecane posty

Gość zaalamana 29

Jak wygladaja piersi po skończonym karmieniu ? Ja zakonczyłam po 10miesiacach karmiienie i nagle zmalały o rozmiar i sa zwisy. Czy to kiedys wróci chociaz troszke do formy. Pytam dziweczny ktore jakis czas temu skonczyły karmic. Macie jakies metody na ujedrnienie piersi?

Gość szuruuubuuruuuu
nos porzadne staniki tzn sztywne i najlepiej wypychane, kup sobie krem do biustu i czekaj, mi wrocily do normy po 15 miesiacach

Karmiłam 19 mc, miałam bardzo duże piersi podczas karmienia, po wróciły do dawnego rozmiaru ale nadal są ok, żadnych zwisów:) nadal śmigam bez stanika.

Gość zaalamana 29
dobrze ze chociaz mam szanse na to zeby wrociły do formy. lepiej pozno niz wcale... ;(

a moje nie są takie fajne jak przed ciążą, a mineło juz pól roku od karmienia.

Gość sdfsf
przerabane co te dzieci robia z ciała matki. :( powinny nam dożywotnio usługiwać. jak sie dorobie dziecka to bede go widziała przez pryzmat bólu porodu i zepsutego ciała, czasu i zmeczenia. ale powodzenia. jak ktos chce dziecka to sie z niego cieszy. ja tez pewnie kiedys zachce

Gość szuruuubuuruuuu
no niestety juz nie jest to samo .teraz jestem w drugiej ciazy 4 miesiac i sa ogromne ale smaruje oliwka nieruszam sie bez stanika a w nocy spie w sportowym mam nadzieje ze bedzie z nimi lepiej niz ostatnio, chociaz musze przyznac ze bardzo schudlam po pierwszej ciazy bo az 20 kilo w 11 dni wiec to moze byc przyczyna...

nigdy nie bede karmić cyckiem bo nie jestem mleczarnia, ani krową dojna moje piersi mają być ozdoba a nie murzyńskimi zwisami :o

Gość szuruuubuuruuuu
a ty myslisz ze jak nie bedziesz karmic to nie bedzie problemu?? ja karmilam tydzien .... piersi rosna cala ciaze a nie wspomne po porodzie.chcesz miec ladne cycki to nie miej dzieci.

Gość ja mam ladne, duze cycki
a urodzilam dziecko, ale karmilam tylko 3 dni...

Gość szuruuubuuruuuu
jakbys niewiedziala to mleko matki jest najwazniejsze...dbanie tu tez moze nie pomoc ja dbalam o moje...ale warto sie poswiecic , jak bedziesz miala wlasne dzieci to dopiero zrozumiesz

Gość qdswknfj
szuruburu schudłas 20 kg w 11 dni?????????????pytam jak???????????/

Gość sdfsf
ania z żagania. jeśli chcesz żeby twoje dziecko było chore to to jest najlepsza droga do tego. chyba nie orientujesz sie ze dziecko dostaje z siarą matki przeciwciała potrzebne do obrony jego jakże wrażliwego organizmu. pc są potrzebne do ochrony przed wszelkimi rzeczami z otoczeni, infekcjami, alergiami, itd. matka natura nie zrobiła z nas inkubatorów i stojówki bo chciała nam dostrać. we wszystkim co nas spotyka jest jakiś genetyczny/ biologiczny cel.

Gość sdfsf
stołówki. przepraszam to z pośpiechu. kremy też nie zawsze działają. po prostu natura i grawitacja. taka kolej rzeczy. potem są inne priorytety niz sterczące cycki

Enfant Terrible NO TO MAŁO WIESZ ;P skoro tak twierdzisz,przedstaw dowody na sfoja tezę :P bo jestem ciekawa a co do tematu,to mi zmniejszył się rozmiar po karmieniu i straciły jędrność,w ciąży troszkę się powiększyły,przy karmieniu miałam hmm 1,5 rozm większe a po mi zmalały a karmiłam krótko bo 4 miesiące,syn obecnie ma 19 miesięcy i jędrności nie odzyskały takiej jak miałam przed ciążą

Gość Me here now
Ania To co cie tematy karmienia piersia tak interesuja, skoro karmic nie bedziesz????

PS. Dobry biustonosz to nie jest "sztywny i wypchany" jak ktoś wyżej pisze! Przeciwnie!

Gość bzduuraa bzduraa
pie*dolenie w podniebienie kobitki ;) Moja mama przeszla 3 porody, a ma ładniejsze piersi niż nie jedna nastolatka. Wszystko zależy od pielęgnacji i stanu napięcia skóry piersi. Jak ktos o nie niedba, np smarując oliwką to nie dziwne ze skóra po karmieniu staję się obwisła skoro nie ma odpowiedniego napięcia ;) moja mama ma prawie 60 lat, a piersi ma sliczne, nie zwisające, jędrne. Na ich wygląd składa się rownież szereg ćwiczeń poprawiających ich kształt ;) Trzeba się troche nacierpieć zeby poźniej móc ładnie wyglądać ;)