Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mumuśśśka

Kiedy dziecko powinno się obrócić ?

Polecane posty

Gość Mumuśśśka

Jestem w 31 tc. Byłam wczoraj u Pani ginekolog i powiedziała, że maluszek jeszcze sie nie obrócił i że jeżeli tego nie zrobi za 3 tygodie to bedzie to wskazanie do cc. Kiedy maluch powinien się obrócić?

Też mnie to zastanawia. Moja córcia wciąż układa się poprzecznie albo pośladkowo. Mój gin mówił, że do 36 tc może się tak obracać, potem dobrze by było, jak by się ustawiła główkowo. Fakt, ze nawet w dniu porodu dziecko może się obrócić.

Gość Przecież Twoja ginekolog
odpowiedziała precyzyjnie na to pytanie. Ufasz bardziej odpowiedziom na forum, niż specjaliście? :O

Gość a może spróbuj
mówią, że do 35-36tygodnia, później szanse są małe, ale mojej siostry córeczka obróciła się w 39tc. W poradnikach czy internecie są ćwiczenia, które mogą pomóc Zależy, czy chcesz :)

przewaznie dzieci sie odwracaja ok 32 tc, ale nie ma reguly... moj sie odwrocil juz w 26tc i tak wisial glowa w dol do konca... a mojej koleznki syn odwrocil sie doslownie na 3 dni przed porodem w 39tc...

Gość lonesa
na 4 tyg przed porodem

Gość Mumuśśśka
Oczywiście ufam swojej pani ginekolog, jednak chciałam poznac jeszcze Wasze opi9nie na ten temat. Czy chcę aby się odwrócił ... hmmmm... Jak dla mnie może zostać w takiej pozycji :D z wiadomych względów :)