Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jytrwwwwwww

DLACZEGO LUBICIE SIĘ OPALAĆ?

Polecane posty

Gość gość
opalanie jest szkodliwy

Gość gość
ja się opalam, ale tylko ciało, twarz chronię wysokim filtrem, smaruję ją kremem brązującym, żeby nie było zbyt dużej różnicy. Nie chcę się szybko zestarzeć na twarzy. Lubię mieć opalone ciało, wyglądam jakoś atrakcyjniej, nogi szczuplejsze, zgrabniejsze. Nie mogę patrzeć na ludzi, którzy w lato są dosłownie biali- ohydnie to wygląda. I ja tu nie mówię o mocnej opaleniźnie, już lekka opalenizna sprawia, że wygląda się lepiej.

Gość gość
wyglądam jakoś atrakcyjniej, nogi szczuplejsze, zgrabniejsze. Nie mogę patrzeć na ludzi, którzy w lato są dosłownie biali- ohydnie to wygląda masz skrzywienie obrazu piekna piękne jest białe ciało

Gość krzywa dupcia
bo chcymy byci czornymi mórzynomi

Gość gość
W wielu cywilizowanych miejscach na świecie opelaniezna określa niższą klasę społeczną, w USA nawet powstała subkultura (Redneck) :) mi tam lata, ludzie wyglądają ładnie w opaleniźnie i bez niej, są też tacy, którzy wyglądają źle tu i tu :P

Gość Przeświadczenie o zdrowym
opalonym ciele ma swoje uzasadnienie historyczne- opaleni bywali wyłacznie chłopi, a ci byli zdrowi. Arystokracja sie nie opalała, ale pani często pod**adaly na zdowiu. Większości Polaków podoba się opalenizna, bo mają chłopskie korzenie

Gość gość
Ja tez korzystałam z usług tej apteki jak i samego suplementu Sun Complex- fajna sprawa bo nie jest drogi na naparwde pomaga,w tym roku tez planuję zakupić.

Gość gość
ja jestem blada jak trup unikam slonc a i opalania jak zarazy -plaz a, solarium spacery -i sporty na powietrzu absolutnie wykluczon e i mam w d***e kult opalania i mode na to

Gość gość
U mnie naprawde trwałe efekty i duże moje zadowolonie dał suplement My Sun Complex. Dzieki niemu tak naprawde moja skóra ma piekny, zdrowy odcień opalenizny.

Gość gość
ja wole słońce od suplementów i kremów samoopalających, przecież nie mają nic wspólnego z naturą,witamina D jest mi potrzebna a biała blada skóra może i jest ładna jak się ma 20 lat, potem już niestety niekoniecznie...

Gość gość
ja nie wiem czemu głównie nie lubię, ale pamiętam gdy wracałem pijany z kolegami około 15 godziny to zdjęliśmy koszulki i położyliśmy się na chodniku i się opalaliśmy i wtedy było fajnie :) tak na trzeźwo to tak głupio się opalać, bo nudno

Gość gość
U mnie naprawde trwałe efekty i duże moje zadowolonie dał suplement My Sun Complex. Dzieki niemu tak naprawde moja skóra ma piekny, zdrowy odcień opalenizny.

Gość satttinka
A spróbuj jeszcze do tego opalania przyjmowac ten oto suplement http://mybeautysystem.pl/pl/p/My-Sun-Complex-x-45-kapsulek-LICAPS/75 tutaj jest duża dawka betakarotenu, duza dawka karotenoidów, z dużą dawką astaksantyny, z dużą dawką wiesiołka który działa przeciw alergicznie, duza dawka karotenoidów które gwarantują piękny koloryt skóry. Więc utrwalisz ja jeszcze bardziej.

Gość gość
A ja polecam Wam cos znacznie skuteczniejszego http://mybeautysystem.pl/ Tutaj masz postać kapsułek, wiec tym samym jest po prostu lepiej przyswajalna do tego ja pierwsze efekty widziałam juz po pierwszym mc.

Gość gość
Co wy z tymi suplementami???!!! szprycowac sie jakims. .... zamiast spedzic godzine na swiezym powietrzu ? Niepojetne.

Gość gość
Opalanie to przyjemność, powstaje witamina D, pod wpływem jasnego światła widzialnego wytwarzają się endorfiny i serotonina, opalam się od kwietnia do sierpnia, jak pogoda pozwoli i czas to przez 5 godzin od 10 do 15, nigdy nie używam filtrów UV, opalam się soute, mam w osoczu prawidłowe stężenie witaminy D - 50 ng/ml. Odkąd zaczęłam się opalać skończyły się grypy i przeziębienia. I bardzo przyjemnie jest leżeć w ciepełku na słoneczku, gdy ptaki śpiewają albo szumi morze. Gdy wokół łąka pełna kwiatów albo ogródek kwiatowy. Można podziwiać roślinki na tejże łące. Jasne światło (nigdy nie używam okularów) relaksuje oczy, ktoś może się nie zgodzić, ale ja naprawdę podczas słonecznych dni mam najlepszy komfort widzenia. Opalanie to uczta dla ciała i ducha i samo zdrowie.

Gość gość
UVB dla skóry jest jak jod dla tarczycy, pod wpływem UVB w skórze powstaje hormon i witamina w jednym, pod wpływem jodu powstają hormony tarczycy. Inne źródła witaminy D to dla mnie jakby zamiast normalnego jedzenia robić kroplówki, my jesteśmy przystosowani przez naturę do słońca, nie do tabletek. Szkodliwość opalania to mit. Lekarze co dekadę zmieniają zeznania, a fakty są takie, że odkąd zaczęła się moda na opalanie ludzkie życie wydłużyło się 3 razy, odkąd zaczęła się moda na kremy z filtrem, zaczynają coraz młodsi ludzie umierać na choroby serca czy nowotwory. No i wreszcie człowiek to organizm aktywny w czasie dnia, kiedy świeci słońce, pochodzący z Afryki, gdzie indeks UV sięga 16, ponad 2 razy więcej niż u nas. Człowiek żyje na powierzchni, nie pod ziemia, więc na UV jest wystawiony i nie ma futra, więc nasza skóra jest do ultrafioletu przystosowana.

Gość Urszula32
Jasne, że organizm potrzebuje słońca, ale nie w takiej ilości jak co niektórym paniom się wydaje. Opalą się aż do przesady a wtedy skóra jest przesuszona, pomarszczona i wygląda na brudną. Ja na słońcu przebywam, ale się nie opalam, do tego używam pianki samoopalającej st. Moriz i dużo lepiej na tym, wychodzę, mam piękną i nawilżoną skórę a przy tym naturalną opaleniznę.

Gość gość
Bo cialo opalone w calosci wyglada slicznie. Polecam plaze natorystow lub jakies inne miejsca gdzie nie trzeba miec stroju.:-)