Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

karola :)

zapachy domu

Polecane posty

Gość dexaleriarka
tylko i wylacznie kominek. piekny zapach mam w domu orchidei , sposób niedrogi a pachnie w calym domu

Gość pani domu
na rozgrzaną płytę (nie przypalać) nasypać łyż.kawy i tak zostawić po krótkim czasie aromat kawy w całym domu będzie czuć

Gość Ewela_19
U mnie ładnie pachnie np. po dezodorancie w sprayu, który użyje rano przy otwartych drzwiach łazienki, po czym wychodzę na jakiś czas z mieszkania (np. na spacer z dzieckiem, zakupy) i po powrocie bardzo fajnie, delikatnie pachnie w całym korytarzu i pomieszczeniach do których zostawiłam otwarte drzwi. Lubię też delikatny pudrowy zapach kosmetyków niemowlęcych w pokoju w którym śpię, bo mam małe dziecko i akurat tam znajduje się przewijak. A najlepszy ze wszystkich zapach domu to taki, kiedy coś smacznego się gotuje, albo piecze ciasto. :) Zapach pieczonego ciasta, muffinów, itp. jest chyba najmilszy ze wszystkich mi znanych. Nie przepadam natomiast za sztucznymi odświeżaczami powietrza w aerozolu, olejkami umieszczanymi w urządzeniach wtykanych do gniazdek i innych cudów... no ewentualnie świeca zapachowa ujdzie (o ile nie jest zbyt intensywnie perfumowana), a w łazience zwykły stojący odświeżacz w żelu w plastikowym pojemniku. Świetnie pachnie również mieszkanie wietrzone bardzo wczesnym rankiem oraz późnym wieczorem, kiedy powietrze jest najbardziej rześkie i wilgotne. Świerze cięte kwiaty też są jakimś rozwiązaniem na krótką metę (choć nie najtańszym) ...dopóki oczywiście nie zaczną się psuć i o ile regularnie zmienia się im wodę i podcina końcówki.

Naturalne sposoby, hmmmm... Tak jak piszesz, możesz spróbować z suszonymi ziołami, mięta etc. Albo suszone płatki kwiatów (można kupić). Albo zapach cynamonu tu i ówdzie (w różnych częściach kuchni umiescić), albo suszone warkocze grzybów jeśli lubisz taki zapach (mi kojarzy się z dzieciństwem), albo kwiaty po prostu.

Jak dla mnie najlepszym rozwiązaniem są odświeżacze powietrza albo po prostu świece zapachowe. Ale te dobre, a nie jakieś buble, które pachną tylko jak się je bezpośrednio powącha (przykładając nos do swieczki). Za to takie, które paląc się wydobywają całą kwintesencję zapachu. W sklepie internetowym Zapachdomu można kupić dobre jakościowo świece zapachowe, zwłaszcza seria Yankee Candle jest godna uwagi.

O tych zapachach od Yankee Candle słyszałam ale już nie pamietam jaki ostatnio ich zapach miałam (a było to jakiś czas temu). Mi najbardziej tak generalnie odpowiadają zapachy owocowe (kwiatowe tylko niektóre) a wśród nich: mandarynka i ogólnie cytrusy plus na przykład kiwi: http://zapachdomu.pl/Owoc-kiwi-Duzy-sloj-p266.php :))

Gość gosia1974r
W moim przypadku pomogły zapachy elektryczne i dyfuzory, które stosuje na zmianę. Po prostu palenie świeczki jest krótkotrwałe i gdy zgaśnie stary zapach wraca. W przypadku np dyfuzorów, które są dość trwałe wystarczy je ustawić w jakimś miejscu i można zapomnieć o nim na kilka tygodni. Pamiętajcie tylko, że są różne dyfuzory i lepiej kupić porządny niż badziewiasty (przykładowo z biedronki) bo to będą tylko wydane pieniądze w błoto. Gdyby ktoś szukał porządnych dyfuzorów to polecam zajrzeć tu http://www.goodies.pl/8-zapachy-do-domu-yankee-candle mają przystępne ceny, a produkty Yankee Candle są jednym słowem rewelacyjne i warte wydania każdej złotówki!

Gość sikarina
kringle candle woski do kominka.... bozeeee pachna tak,ze mam ochote (czasem:P) je zjesc:))))

Gość AngelaW
O ja też uwielbiam Kringle! Najbardziej owocowe zapachy mmmm

Gość gość
Zgadzam sie z Tobą. Mnie też te produkty odpowiadają. Bardzo ładnie i co wazne trwale pachną wiec spokojnie własnie moge polecic. No i sa odpowiednie na kazdą kieszeń.

Gość gość
Słuchajcie ja tak patrze na to co maja w ofercie i zastanawiam sie nad saszetkami do butów. Czy moze ktoś z Was je miał lub ma ? Jestem ciekawa jak sie sprawdzaja.

Gość gość
Spokojnie mozesz wybrać cos w tych sklepie http://pachnacaszafa.pl/sklep/ Na pewno własnie warto u nich coś znalezc bo te rzeczy slicznie i trwale pachna.

Gość gość
Najlepsze są wszelkiego rodzaju odświeżacze, ale według mnie najlepsze sa produkty zwłaszcza takie pachnące patyczki od pachnącej szafy. Ja zawsze to kupuje, bo ładnie, delikatnie pachnie, starcza na długo i naprawde daje super zapach.

Gość gość
Oj i teraz przed swietami kiedy domek jest wysprzatany warto jest zadbać o takie zapachy.

Gość gość
To na pewno w takiej sytuacji sprawdzi sie zpaach od Pachnącej szafy - w formie patyczków. Ślicznie i długo pachnie i mysle ze bedziecie na pewno z tego zadowoleni.

Gość gość
Rzeczywiscie jak chcecie żeby w domu ładnie pachniało to chyba Pachnaca szafa jest takim najlepszym rozwiązaniem.

Gość gość
Ja też je lubie bo nie są drogie, ładnie pachną i do tego naprawde sa delikatne w zapachu wiec fajnie odświeżaja nasze obuwie.

Gość gość
Moge polecic tez przy okazji kominek ceramiczny od Pachnącej szafy z olejkiem rózanym. Na pewno doda to jeszcze wiekszej romantyczności.

Gość gość
Jeżeli chcecie się porządnie wkręcić w temat różnych zapachów to koniecznie sprawdzcie wszelkie newsy i informacje, jakie prezentują http://www.aromasens.pl/ . Bardzo dużo się dowiedziałam na temat zapachów na podstawie informacji, które gromadzą. :)