Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Majorka_

Rozjaśniacz czy dekoloryzator?

Polecane posty

Witam, mam problem z włosami, a konkretnie z kolorem:) naturalne włosy mam ciemny blond, kilka lat temu rozjaśniałam je najpierw pasemkami, potem farbowałam całe włosy na jasny blond. Potem były jakieś czerwone pasemka, potem wiśnia na całości. No i w końcu zapragnęłam brązu:) no i tak uzyskałam baaaardzo ciemny brąz (farbą Welli, bo głównie takich farb używałam)...:/ od Świąt Bożego Narodzenia już nie farbowałam włosów, kolor się trochę zmył, mam 7cm odrosty i ogólnie paskudnie to wygląda:( nie chcę mieć już ciemnych włosów, najchętniej wróciłabym do naturalnego ciemnego blondu. I teraz moje pytanie: zdekoloryzować włosy, potraktować je rozjaśniaczem, czy może zrobić sobie jasne pasemka? Co da najlepszy efekt przy minimalnym zniszczeniu włosów? Dodam, że włosy mam cienkie i słabe.Chociaż ostatnio doprowadziłam je trochę do porządku, bo skończyłam z rozjaśnianiem i łykałam Belissę, tak że teraz są całkiem fajne. Tylko ten obrzydliwy kolor...:( proszę o pomoc!

Natrafiłam na dekoloryzator bez amoniaku Chantal ProSalon Colorpeel. Skusiłam się i zamówiłam na Allegro. Tylko czytałam, że w bardzo wielu przypadkach dziewczynom włosy po dekoloryzacji ciemniały do wyjściwego koloru...:( Jak temu zapobiec? Wiem, że trzeba dokładnie umyć włosy, ale jakim szamponem? Jakimś specjalnym czy wystarczy ten, którego używam na codzień? I nałożyć farbę od razu po dekoloryzacji? Jeśli tak, to jaką polecacie (teraz mam włosy wypłowiało-czarne, z przebłyskami wiśni i rudawymi odrostami, nie wiem jakie będą po dekoloryzacji, ale chciałabym aby efektem końcowym był kolor ciemny blond, mysi, czyli taki jak mam naturalny, bo nie chcę już farbować włosów i nie chcę, żeby odrosty były widoczne)? Ale się znowu rozpisałam, mam nadzieję, że wszystko jasno opisałam:) Bardzo proszę o pomoc i będę wdzięczna za każdą poradę.

Gość zigaziga
zrób sobie kąpiel rozjaśniającą

Czytałam sporo o rozjaśnianiu włosów, ale raczej dziewczyny pisały, że kąpiel nie za bardzo pomogła, że jest dobra, ale dla blondynek, które chcą mieć ciut jaśniejsze włosy. Dlatego zdecydowałam się w końcu na dekoloryzator... I nie wiem jaką farbę po nim nałożyć i czy wogóle nakładać jeśli efekt dekoloryzacji mnie zadowoli? No i jak zapobiec temu, żeby włosy z powrotem nie ściemniały... Bo tego bym nie chciała:)