Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młoda historyczka

czy ktoś z Was zdawał maturę z historii sztuki?

Polecane posty

Gość młoda historyczka

jak w temacie :)

Gość młoda historyczka
chciałam zapytać czy uczyliście się sami? z jakich materiałów korzystaliście? możecie polecić jakiś dobry podręcznik?

Gość młoda historyczka
podbijam :)

Gość u900dd
ja zdawałam, uczyła mnie dziewczyna, która była na 5 roku historii sztuki, udostępniała mi wiele materiałów, dodatkowo korzystałam z bibliotek, zakupiłam trochę książek i albumów, Internet itp.

Gość młoda historyczka
pamiętasz może jakie to były książki? do matury przygotowuję się sama i szukam pozycji godnych uwagi

Gość młoda historyczka
w tych książkach znajdę wszystko czego potrzebuję do matury?

Gość damdararam
a po kiego chuja ?

Nie wiem jaki jest obecny program maturalny. Nie ma tam sztuki zupełnie najnowszej, ale wyczerpująco i przystępnie opisuje materiał od starożytności do nowożytności. Jedynym mankamentem są ohydne czarnobiałe ilustracje

Gość u900dd
niestety nie pamiętam... a jak sama- zacznij od podręcznikw szkolnych, najlepsza wiedza do matury (są tam najważniejsze rzeczy), masz tam wszystko podzielone na epoki- i potem uzupełniaj wiedzę innymi źródłami (często masz tam podane źródła).

*do współczesności jest to podręcznik dla liceum plastycznych, a zdjęcia w kolorze są za free w necie

a to chyba jest nowsza w 2 tomach ;-) no coz, zawsze mozesz sprawdzic czy na Allegro jest taniej ;-) ale to ta ksiazka, szczerze polecam

Gość młoda historyczka
poszukam jeszcze w antykwariatach, jeśli nie znajdę zamówię w empiku :) dzięki wielkie za pomoc, mam nadzieję, że zdam tą historię sztuki :) i matmę i angielski xd

Gość młoda historyczka
mam tylko rok, jestem na biol-chem-fizie, a chcę zdawać na architekturę, czeka mnie duuużo pracy. Rozszerzony angielski, matma i historia sztuki + lekcje rysunku i rysowanie przynajmniej 4 godziny dziennie. Ale poradzę sobie, wierzę w to ;)