Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cisowianeczka

czy jestem zła matka??

Polecane posty

Gość cisowianeczka

mam 6 miesieczna coreczke , kocham ja bardzo mocno! ale czasem sa takie chwile ze mam ochote poprostu wyjsc i juz nie wrocic. brak mi czasem cierpliwosc, teraz ma taki okres ze chce ciagle byc na rekach i cierpi na zaparcia i jest ciagly placz. maz w pracy do wieczora a ja czasem czuje ze zwariuje w tym domu ;/. czy to normalne?? nie zrobilabym jej krzywdy ale czasem mam ochote nia potrzasnac i czasem na nia krzykne :( strasznie mi pozniej zle i zastanawiam sie czy ja sie w ogole nadaje na matke

Gość doris pendal
kup mojego syna

Gość w zeszłym roku byłam w
i co, jak krzykniesz to rozwolnienie z zaparcia się robi? Chyba nie sądziłaś, że twoja rola tylko na urodzeniu się skończy? Każda z nas to przechodzi i uczy się cierpliwości, poświęcenia, nieprzespanych nocy.. Ciesz się, że nic poważnego do tej pory się nie działo, bo jak się poważnie rozchoruje i zabiorą do szpitala - to wtedy jest koszmar.. Więc nie narzekaj, bo może być gorzej. A póki co melisanka i spoko:)

Gość bkand
Normalnie jesteś poprostu przemęczona. Zrób sobie dzień dla siebie np. Niedziela. I na cały dzień wyjdź gdzieś żebyś mogła odpocząć. Taki dzień dla siebie działa cuda. A przy dziecku trzeba cierpliwości ja przy swoim dziecku potrzebowałam jej od 1 roku życia bardzo dużo już 3 rok ale daje rade:)powodzenia

Gość cisowianeczka
do w zeszlym roku - wyobraz sobie ze moja corka ma wade ukladu moczowego i w szpitalu spedzilysmy juz miesiac ;/ i jest naprawde ciezko:( wiem ze dam rade ale czasem mam ochote spieprzac z krzykiem! i zaostanawiam sie czy ja nie jestem zla matka , chcia;labyc jak najlepsza , a trace cierpiwosc ;(

Gość eh to normalne
chyba każda tak ma, że ma ochotę uciec i nie wrócić.... chyba tylko robokop ma tak stalowe nerwy, ze cały czas jest zadowolony :O ludzie normalni miewają chwilę zwątpienia, na pewno jesteś dobrą matką - bo normalną... a nie jakimś nawiedzonym ideałem

Nie jesteś złą matką. Ja też tak czasem mam. Mąż od 7 do 19 w pracy. Mamy córkę 4,5 miesięczną, która nawet przez chwilkę się sama Sobą nie zajmie. Szybko się nudzi i też chce, żeby Ją nosić. Chwilę wytchnienia mam jak zasypia, ale wtedy jest milion innych rzeczy do zrobienia. Nie raz mam myśli, że chciałabym wrócić do okresu sprzed ciąży choć o dziecko się staraliśmy. Nie był to żaden przypadek. Ale zaraz sobie myślę, że przecież to minie, zleci. Jeszcze trochę i zacznie siedzieć, potem zacznie chodzić i wtedy w nosie będzie miała ręce... a wtedy będę sobie myśleć, że jak to pięknie było jak to sobie leżała grzecznie jak jeszcze nie chodziłą a teraz nie mogę za nią nadążyć;)

Gość cisowianeczka
tez czasem mysle ze chcialabym wrocic do czasow sprzed ciazy, ale pozniej patrze na nia i naprawde oddalabym zycie za nia! juz nie wiem co mam zrobic zeby sie troche wyluzowac!

Gość przeczytałam na jakimś portalu
a nie masz mamy czy przyjaciółki w pobliżu, żeby raz na jakiś czas zostały z córeczką, a ty byś pobiegała po sklepach, poszła na spacer czy do fryzjera?

Nikt ne mówił, że będzie łatwo. Ale dla mnie największą nagrodą jest kiedy rano staję nad Jej łóżeczkiem a Ona patrzy na mnie tymi swoimi wielkimi oczami i uśmiech od ucha do ucha. Tak to już jest z nami mamami. Wykonujemy tysiąc zawodów dziennie: opiekunka, sprzątaczka, kucharka, praczka więc mamy prawo czuć się przemęczone:)

Gość przeczytałam na jakimś portalu
jest jeszcze jedno wyjście. Poproś mamę albo teściową, bo zbliżają się wakacje, żeby wzięly tydzień urlopu i zostały z mała, a ty wyjedź gdzieś na tydzień i oderwij się od pieluch. Jest taka możliwość? To na pewno dodałoby ci energii na dłuższy czas

mam tak samo :) jeszcze nie siedzi....już nie chce leżeć....100% uwagi non stop....i wstaje o 4....też mam czasem ochotę wyjść :) ale nigdy bym go nie uderzyła i nie zrobiła mu żadnej krzywdy :) tylko jestem człowiekiem nie cyborgiem i czasem mam dość:) w złości czasem mu mówię że nie mogę się doczekać kiedy wreszcie na te studia pójdzie :)

Gość cisowianeczka
boze ale ja tez w zyciu bym jej krzywdy nie zrobila!! jest mozliwosc zeby ktos sie nia zaja przez tydzien ale ja sie z nia na tyle czasu nie rozstane ona ma dopiero niecale pol roczku! aktualnie moja mama wyjechala a tesciowa hmmm... nie przepadam za nia choc wiem ze kocha mala bardzo, ale ona pracuje od pon do soboty ;/

ojoj, nie chodziło mi o to że mogłabyś zrobić krzywdę, pisałam że ja bym nie mogła, bez sugerowania że ktoś inny krzywdzi dziecko :) ja tez bym z teściową nie zostawiła, nawet na chwile :)

Gość móc to mogą ale będą fatalnie
no to nie na tydzień ale na weekend na przykład dla nabrania dystansu i odetchnięcia. Przecież to nie musi być od jutra. Mama wróci i spytaj czy ci nie pomoże w tej kwestii