Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość symboliczka =(

data ślubu symbolika

Polecane posty

Gość studenciarka
druhna to swiadek-kobieta, druzba to swiadek-mezczyzna. powinnas to wiedziec jako panna mloda. przeciez jest dwoje swiadkow, obie to druhny wg ciebie?;/

Gość symboliczka =(
to niech będzie że wodzirej, pomyliłam się ze względu innego nazewnictwa w moim województwie.u mnie wodzirejem się nazywa już osobę obsługujacą bardzo duże wydarzenia, a nie śluby.no nie moja wina że tak się u mnie w rejonie nazywa.

Gość symboliczka =(
u mnie jak widać jest inne nazewnictwo, tak utarte i stare że nie wiedziałam że w innych miejscach drużba to świadek.

Gość symboliczka =(
dobra już wytłumaczyłam, dlaczego tego nie uszanujecie??u mnie w rejonie tak się mówi, czy to moja wina??no chyba nie,

Gość studenciarka
niemozliwe. mam kuzynke w malopolskim i ona nie wie o czym ty mowisz!

Gość symboliczka =(
jaka część małopolski??ja jestem od strony gór, u mnie się tak mówi.

Gość symboliczka =(
kurcze taka wojna o nazewnictwo, a mi chodziło o termin ślubu.

Gość wojna o nazewnictwo
bo Twój problem właściwie nie istnieje. wzięliście cywilny 8.8. teraz myślisz, że jak weźmiecie kościelny 7.7. to będziecie najbardziej szczęśliwi na świecie? żart. ludzie biorą ślub każdego możliwego dnia kalendarza i nie jest powiedziane, że jak para pobrała sie 7.7.2007 to będzie razem do końca życia. no zlituj się. i nie zawracaj ludziom d*py, gwarantuje, że każdy jeden ma problemy 100x większe od Twojego "końca świata"

Gość symboliczka =(
dla mnie to nie jest koniec świata, napisałam wcześniej że wiem że to błahy problem, tylko taką chcieliśmy swoją symbolikę, właśnie polączenia cywilnego z koscielny, co w tym złego, to forum każdy może pisac co chce, i za to każdego cenię.

Gość A ja zawsze myslalam
ze druhnna to kobieta, ktora pomaga w przygotowaniu calego wesela, i jeszcze tak jak w amerykanskich filmach jak idzie Panna Mloda to jest kilka tych druhen i one jej kwiatki sypia, welon trzymaja. No, a druzba to taka sama osoba, tylko plci meskiej.

Gość wszyscy sa szczesliwi
tylko jak bendziesz sie boga trzymała to będziesz szczęśliwa liczby to zabobon i łamanie 1 przykazania czyli moga ci przyniesc cierpienie bo za grzech jest pokuta

Gość jestem z malpolski
owszem tu sie tak mowi "druzba" ale druzba juz jest zwyczajnie na weselu obciachowy, moze ze 20 at temu to bylo modne... co to za wioska zabita dechami?

Gość symbolicza =(
już po sprawie nie miałam innego wyjścia musiałam zmienić termin, u mnie drużba to osoba prowadząca całe wesele, i co z tego że mieszkam na wsi??mieszkam i jestem z tego dumna, no nie wszyscy mogą mieszkać w dużym mieście, to dopiero było by przeludnienie, co do jeszcze nazewnictwa upewniłam się że u mnie naprawdę jest głęboko utarta nazwa drużba, nawet także sprawdziłam w googlach, i też jest drużba weselny to wodzirej, tylko u mnie jest nazewnictwo innego, dziekuję bardzo za zainteresowanie,