Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Proszek do prania

Jestem we Włoszech, u siostry.

Polecane posty

Ewa....posluchaj znajomych...Sorrento jest sliczne i nie ma tlumow...w okolicach Romy tez jest kilka pieknych miejsc....no i ta pogoda :)

Gość arwenaaaaaa
to bylo odnosnie wypowiedzi prosze i jakiejs drugiej laski. moze oni tak samo sie z czlowieka polewaja myslisz ze ktos sie smieje bo cie lubi a tu zonk, on na przyklad wymysla cos o smierdzacych pachach :( i cala grupa sie polewa :( a ty sie cieszysz jak glupi do sera

ines oszustka zakłamana______ skoro tak mowisz to lepiej wiesz niz ja...oki masz racje i powodzenia ;)

Gość Daygum
Ines w sorento nie ma tlumw????od kiedy???

Gość Daygum
sorrento***

zalezy od miesiaca, ale w porownaniu z Roma tam jest spokojniej...i taniej...

Gość Daygum
chcesz porownywac tlumy w rzymie gdzie caly rok przyjezdzaja ludzie z sorrento male miejsce w pugli gdzie ludzie z malymi pieniedzmi jada nad morze????mah

niestety będę tam w sierpniu wiem, ze to nie jest dobry termin, bo tłumy ale tylko wtedy były tanie bilety lotnicze jakoś będę musiała to przeżyć... a tłumów nie znoszę

nic nie chce porownac a Puglia wcale nie jest taka tania, zobacz ceny noclegow np Otranto i zmienisz zdanie...

Gość Daygum
Ines ja zyje we wloszech i pracuje w tour operatorze takze nie mow mi ze puglia jest droga (moze z polski jest droga) puglia+calabria hotele , wyzywienie najtansze , poniewaz oprocz morza nie maja nic do zaoferoewania dla turustow

to dziwne , w zeszlym roku bylam w Otranto i ceny hoteli byly b. wysokie ...lecialam z Romy do Brindisi wiec alitalia i restauracje oraz dyskoteki maja ceny ogromne plus platne wejscia na plaze np. Tore dell Orso...wiec dziwi mnie to co piszesz ....

Gość griwencja
tea who you yeah bunny! tak sie uczy obcokrajowcow jezyka polskiego:D

Gość Daygum
ile zaplacilas za plaze? w restauracji ile zaplacilas? hotel ile?

Gość kirek12345
pewnie juz wyruchane przez włochów polskie suczki same nogi rozkładaja przy włochach :)

Gość griwencja
polki zagranicmai kraju slusze zarobily na miano kurewek. daja gdzie popadnie szukajac bogatego meza

Gość Daygum
moja mama jest polka tato wloch takze nic nie rozkladam by wlocha zlapac...ma niestety macie racje duzo polek ktore tu przyjezdzaja nozki rozkladaja nawet dzadka 70cio letnim.

za miejsce w drugim rzedzie dla dwoch osob 170 euro tygodniowo, parking przy plazy 6 euro dziennie i tylko jeden wjazd, jedzenie to sniadanie w hotelu wliczone za dobe okolo 190 euro w 4 gwiazdkowym ale bez dostepu do morza...jedzenie roznie ale za dwie osoby plus alkohol okolo 80-90 euro ...a dyskoteki lub klub to istna przesada....kiedys mieszkalam w Bari i tak drogo nigdy nie bylo, ale obecnie zaczeli przesadza....wiesz ze autostrada tylko do bari a pozniej euro-strada i okropne drogi...a Ostuni to byl szok cenowy

Gość jakis czarny mam
Ewa wlasnie w sierpniu jest malo ludzi ew rzymie ale upal nie do zniesienia wiec nie nastawiaj sie na dlugie zwiedzanie tlumy to sie zaczynaja wrzesien,pazdziernik-pielgrzymki w sierpniu jest tak gporaco,ze nawel wlosi biora wolne i jada gdzies nad morze wiec malo tubylcow i przyjezdnych Upal w dzien ok-45C:P w sierpniu bez kolejki wejdziesz wszedzie a jak bylam we wrzesniu to kolejka pod Watykanem -3 godziny stania:O skad wylatujecie?

Gość aldona opalona
a włsoki jest trudny?

Gość aldona opalona
włoski* chciałabym sie poduczyć tego języka

nie jest trudny , moja corka ma trudnosci z polskim to dopiero wyzwanie dla mlodej wloszki...

Gość jakis czarny mam
duzo czasow ale latwy i wdzieczny;)

Daygum______ rozumiem,ze w domu mowiliscie po polsku ?...ja mam problem bo moja mala nie chce mowic w tym jezyku .(

Gość jakis czarny mam
no tak dzwieczny:D :D :D dzieki ines

Gość jakis czarny mam
moja przyjaciolka polka do dzieci zwraca sie w jezyku ojczystym ojciec wiadomo po wlosku i dzieci nie maja zadnego problemu z jezykiem polskim

Gość jakis czarny mam
nie obrazilam sie tylko zasmialam z wlasnej glupoty:D

Gość Daygum
Ines i ty mwisz ze zaplacilas duzo?????mah cara mia wierz mi zaplacilas malo tzn malo jesli rozmawiamo o wlochach jesli rozmawiamo o pugli zaplacilas tak sobie.w sorrento pracuja tylko 5 miesiecy w roky takze cena podwyzszaja , bari kosztuje poco takze nie dziwie sie ze placilas malo. terronia costa pochissimo :-D sprobuj jechac nad morze do liguri , versili , milano marittima ,na plazy 2 lezaki+parasol 50 na dzien , hotel 4 stelle in bb dla 2 osub sono minimo 250 w restauracji w 2 osoby bez vina 120. polski jezyk jest bardzo trudny ,nawet dla mnie ze moja mamma mnie smuszala do pisania e mowienia po polsku od kad bylam mala

ja popelnilam blad i teraz place tego konsekwencje :( czlowiek sie uczy cale zycie