Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamma dziecka aaaaa

pomożcie mi podjąc decyzje czy jechać z 2 latka na tydzień do Grecji

Polecane posty

Gość mamma dziecka aaaaa

troche sie boje tego jakie będą warunki żeby cos się nie stało mąż mnie namawia sama juz nie wiem

Gość ubezbiecz sie dodatkowo
Bylam z rocznym dzieckiem w Turcji rok temu a teraz planuje Wyspy Kanaryjskie.

Gość nieno
No ile się jeszcze będziesz chwalić tymi wczasami? jeden wątek nie wystarczy?

Gość kobietażonamatka
Myślę , że 2 latka możesz zabrać. Ja sama jestem z tych, co takiego dziecka paromiesięcznego, czy kilkunastomiesięcznego by nie zabrały na takie zagraniczne wycieczki, ale 2 latka chyba można już zabrać.

Gość kurcze grecja to nie jakiś
pakistan ...przestańcie !Ubezpiecz sie dodatkowo i koniec !

Gość nmj
ja bym wolała sama z mężem odpoczywac a nie ciągać dziecko ze sobą, to nie jest dobry pomysł

Gość Tak, juuuuuż
wrzeszczą niewyżyte mamuśki, co od noworodka wożą dzieci po całym świecie. Woźcie sobie, jak macie nasrane w głowach i nie umiecie z du..ą usiedzieć w miejscu. Ale wiedzcie, że są jeszcze na tym świecie mądrzy ludzie, którzy dzieciom krzywdy nie robią i nie jeżdżą jak idioci bez rozmysłu, albo przynajmniej się zastanowią, zanim pojadą. Och, kafeteryjny standard nr.1 - dziecko trzeba wozić po całym świecie od urodzenia, jak tego nie robisz, toś matka kura Polka.

Co z tym wozeniem nie tak??? dziecko do drugiego roku zycia jedzie ze mna za darmo to dlaczego mam go nie brac. Skoro decyduje sie na wakacje to jade cala rodzina. Cos niezrozumialego?

Gość nmj
i wypoczęłaś będąc z dzieckiem na wakacjach ?

Gość Tak, juuuuuż
Dla ciebie owszem, nic nie jest nie tak, ale dla kogoś mądrzejszego będzie coś nie tak, bądź będzie miał też inne dylematy przed wyjazdem niż tylko to, czy dziecko jest za darmo.

Gość Poniedziałkowa N
Nie. Ja bym nie pojechała.

Gość jak cie spotkam__
i twój bachor będzie ryczał w samolecie to go wywale z samolotu

Gość rapidooooos
Tylko chomówiąc delikatnie "mało inteligentne" matki targają biedne małe niemowlaki do ciepłych krajów na wakacje. 2 latka już bym brała do Grecji - ale dopiero 2 -latka.

Gość fgfdgsgsrdga
zależy kiedy i w jakie warunki!! tak jest PATELNIA , ledwo idzie wytrzymać!! latem bym się z małym nie wybrała, może wczesną jesienią... i jaki masz hotel...jeśli standardowy dla polskich turystów czyli 3 gwiazdki to tak naprawdę syf, psująca się klima jeśli w ogóle jest i brud! ja byłam w wersji lux i tylko dlatego wytrzymałam, miałam bardzo dobre warunki, z dzieckiem trzeba się z tym liczyć:(

Gość a ja bym pojechała i ty wyżej
nie piłuj tak kopary !:O Zazdroscisz? Ona chce jechać do GRECJI do Grecji !rozumiesz czy nie ?! Podejdz do półki wez encyklopedię i dowiedz sie gdzie i co to jest :O To nie Afryka !:O tam jest CYWILIZACJA ! wyobraż sobie ... Ale twoja wyobrażnia skończyła sie na NRD chyba !

Gość Mama 2 latka
Jasne, że jechać! Przecież to nie Ghana gdzie jest malaria, to Europa. Nie wiem nad czym się zastanawiasz. Takie 2letnie, a nawet roczne dziecko będzie miało wielką radochę z kąpieli w morzu, będzie bawiło się na plaży, wieczorami i w czasie sjesty są animacje, zabawy. Zmiana klimatu jest bardzo korzystna. Naprawdę nie rozumiem osób piszących, że dziecka nie należy zabierać, wiadomo nie poleży się spokojnie na plaży, ale wcale dla dzieciaka nie będzie to męczarnia! Polecam miesiące po sezonie- wrzesień, październik- nie ma tłumów i nie ma upałów

Gość rapidooooos
No właśnie, to Grecja, dziewczyno, powtórz sobie to słowo i sprawdź,jakie tam panują warunki atmosferyczne, następnie wydedukuj, jak będzie się tam czuć niemowlę.A potem drzyj ryja na forum

Gość rapidooooos
I nie zazdroszczę, byłam już w Grecji, sama, jako bezdzietna dziewczyna i w życiu bym niemowlaka nie targała na podobną wyprawę.

Jekie dylematy? Wybieram hotel dla rodzin z dziecmi, ktorego pewnie nigdy nie polecilabym singlom ani parom bezdzietnym. Na miejscu wszystko jest dostosowane do potzreb dzieci, rowniez tych najmlodszych. W samolocie dzicku trzeba zapewnic duzo zabawek i przekasek, lizakow, picia itp. Wtedy lot moze odbyc sie bez placzow. Ja wypoczelam z dzieckiem na urlopie. To byl wspanialy czas i do tej pory wspominamy tamto miejsce. Macie problem z tym, ze ludzie jada na wakacje z dziecmi ponizej drugiego roku? Bo nie rozumiem.

Gość rapidooooos
tak, dam lizak paromiesięcznemu dziecku, bardzo mądre. 2 latkowi to już tak, ale ja piszę o niemowlęciu.

To mozesz podawac sok, to bez znaczenia. Podalam tylko kilka z przykladow.

Gość rapidooooos
Mój soków nie lubi, między posiłkami też niechętnie zakąsza, jest niejadkiem, co ucieka od wszelkiego jedzenia,to co mam zrobić, by przetrwał lot ?

Gość Dziecku znudzonemu czy
wkurzonemu nie pomoże ani zakąska, ani picie ani zabawka, i tak będzie ryczeć, jak sie uprze.Też mi rady.Phi.

Jest wiele porad na ten temat na innych portalach. Chodzi o to aby dziecko przelykalo sline i nie zatykalo mu uszu. Plus dodatkowe atrakcje: nowe ksiazeczki czy zabawka kupiona specjalnie na podroz. Cos nowego co przykluje uwage dziecka. mam doswiadczenie z prawie rocznym dzieckiem w samolocie. Wczesniej nie podrozowalam z corka samolotem.

Gość Mama 2 latka
O matko! Najlepiej zamknąć się w domu i wychodzić z dzieckiem na 2h do ogródka i tylko w określonych godzinach... A czy ktoś pomyślał, że w Grecji czy innych ciepłych krajach też rodzą się i żyją dzieci? Jak ktoś jest zrzędą i marudą to szuka dziury w całym i problemu na każdym kroku. Lot to tylko 2-3h, tak samo może dziecko nudzić się i płakać w aucie, w pociągu czy w domu. Najlepiej nigdzie się nie ruszać, a potem matki sfrustrowane, a dzieci zahukane