Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jesssiii ggg

Jak ubieracie wasze niemowlęta do spania?

Polecane posty

Gość Jesssiii ggg

Ja do tej pory: cienkie body z długim, cienkie śpioszki i kołderka. Mały śpi z rękoma w górze, właśnie mi zasnął w body z krótkim, nie będzie mu zimno w nocy? (gołe raczki na wierzchu). Mamy w mieszkaniu ok 20 stopni, a synek ma 3 miesiące.... może za grubo go ubieram?

Gość ubieraj go tak jak siebie plus
cieniutka narzutka

Gość ubieraj go tak jak siebie plus
to co do tej pory zakładałaś to wg mnie za dużo :) jak przegrzejesz dziecko będzie ci chorować

Gość plinooo
moj maluszerk spi w samym pampersie jak jest cieplo

Gość Jesssiii ggg
No tak, ale ja się przykrywam po szyję kołdrą, a on do połowy odkryty...do tej pory nie chorował jeszcze.... To jak z tym krótkim rękawkiem na noc?

Gość laszateee
jak jest upał to body z krótkim + cienki kocyk , jak chłodniej to piżamka lub body na krotki + spodenki od piżamki.+ kocyk

Gość spokojnie krótki
rękaw na noc :) załóż body z krotkim rękawe cieniutkie skarpetki i wszystko

Zależy jak masz w domu/ mieszkaniu. U mnie im większy upal na dworze tym w nocy w domu zimniej. Jak dziecko nie jest spocone to go nie przegrzewasz. Ja bym go nie rozbierała do rosołu. To małe dziecko ani się samo nie przykryje ani ci nie powie, ze mu zimno. No chyba, ze faktycznie masz tak nagrzane mieszkanie że sami śpicie w lekkiej bieliźnie i wam gorąco to wtedy body wystarczą.

Gość Jesssiii ggg
Nie, no ma w tej chwili body z krótkim, i spodenki (takie półspiochy).

Gość Jesssiii ggg
Mieszkamy w domku i w nocy robi się chłodniej... Chyba jednak ubiorę mu jeszcze cienką bluzeczkę na te gołe rączki.

Gość alaaaaa ma kotaaaaa
ja jest naprawdę upał w pokoju 26 stopni to rampers + pielucha flanelowa jak ok 23 stopni to bawełniany pajac jak zimniej to jeszcze kocyk

niemowlę tzn jaka granica wieku mojego syna rok temu (6-8) miesięcy w lato w upały ubierałam w pieluchę i krótkie body,po co kołdra ? teraz też bodziaki a jak jest duszno-mieszkam na poddaszu to pielucha i bluzka z krótkim rękawem

Gość vsads
dotykaj rączki co jakiś czas, jak będą zimne to go jeszcze ubierz

Gość Latoroslka
body z krótkim rękawem plus nakrycie pieluchą flanelową. Jest strasznie duszno;/

Gość jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
co wy gadacie. jakie raczki dotykac, w co ubierac, w domu jest 20stopni!!! przeciez wiatr nie wieje w domu, ludzie! przegrzewacie swoje dzieciaki, za chwile beda wam chorowac, a to gorzej niz wyziebienie. brawo. wiec krotki rekaw-pasuje do pogody,ktora mamy obecnie. moje dziecko spi w krotkich spodenkach od pizamy i krotki rekawek, ale ma 3i pol roku. jak urodzilam w grudniu, dziecko parodniowe spalo w zwyklym pajacyku przykryte kolderka czy w spiworku. i wcale nie przegrzane i nie wyziebione i zdrowe tyle lat!!!!! sama sie ubierz z buzke na dlugi rekaw, zaloz pizame jeszcze na to ,skarpetki i przykryj sie koldra...

Gość vsads
dziecko w brzuchu ma temp. otoczenia ok 37 stopni. 20 stopni to dla niego chyba trochę zimno. Przy 20 st w domu to nawet mnie jest zimno.

mam córkę 4 miesieczną, w pokoju mimo zasłoniętych rolet jest ponad 26 stopni przy takim upale jak dziś ;/ teraz chodzi wiatraczek(ale nie wieje w strone małej) to jest 25 stopni, córka śpi w body z krótkim rękawem i ma skarpetkę na jednej nodze (zadrapała się na stopie i potrzebny był mały opatrunek a skarpetka to żeby nie ściągła go odrazu), no i jeszcze pieluszką tetrową przykryłam jej nóżki ;) spała już tak nie raz i zawsze miała ciepłe rączki czy kark. Jak nie dało się zbić temperatury(zanim znalazłam wiatraczek) to jak było te 26 stopni ponad to spała w samym body z kr rękawem i skarpetkach ;)

mi się wydaje, że nie pownno mu być za zimno,ale lepiej przykryj mu nózki cienkim kocykiem lub pieluszką flanelową jeśli w nocy ma być chłodniej,,będzie mu trochę cieplej niż jak tak bez przykrycia śpi,ale ja bym bluzki nie zakładała tylko zrobiłą tak jak napisałam. ALe to Twoje dziecko,ty jestes matką i nikt ci tu nie każe robić tak czy tak ;)

Mój ma trochę ponad 6 miesięcy i śpi w body z krótkim rękawem (w pokoju jest trochę ponad 20st) i w skarpetkach chyba że jest jeszcze cieplej to z bosymi stopami- wtedy przykrywam mu nożki kołderką. Kark i rączki ma ciepłe, więc jest ubrany w sam raz. Gdzieś słyszałam, że tylko noworodki trzeba ubierać warstwę więcej niż siebie a niemowlęta tak jak siebie.

Gość a ja ubieram
małemu body z krótkim rękawkiem i skarpetki a jak jest bardzo ciepło bez skarpetek. Mały ma 4,5 miesiąca

Gość gryczka
Sama śpię wprawdzie z krótkim rękawem, ale przykryta cienka kołdrą po uszy (mamy ok.22 stopnie w mieszkaniu), więc dziecku też długi rękaw zakładam, bo śpi w śpiworku, więc ręce odkryte. Dopóki było chłodno to pod ten śpiworek zakładałam mu cienkiego pajaca, a le teraz - body. Jest cieplutki.