Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutnomistrasznie

mam 35 lat ostatni dzwonek na dziecko

Polecane posty

Gość smutnomistrasznie
oj nawet nie wiesz jak doskonale cie rozumiem. mam to samo

Gość jaki tam ostatni dzwonek
z 5 lat jeszcze macie spokojnie.

aczkolwiek to zależy od tego czy jesteście w dobrej kondycji. W polsce 30tka to już ostatni dzownek, w innych krajach baby nawet po 40tce rodzą pierwsze dzieci i jest spoko. Trochę późno, ale nie tragicznie. Przestańcie buczeć jakbyście były po klimakterium :O

Gość Do kornelkowej mamy
ja to twoim dzieciom serdecznie współczuję... odziedziczyć twoje geny... skaza na życiorysie od małego :/ biedne dzieci

Gość jestescie kochane wszytkie tu
no ja w de. mieszkam ale co mi z tego :-( co mam powiedziec :-( boje sie...zegar tyka a ja sie nie chce rzucac na pierwszego lepszego...i co mi z tego ze bede miala 40 lat i urodze dziecko :-( potem bede miala 60 lat a moje dziecko zaledwie 20 :-( nigdy bym nie pomyslala ze tak potoczy sie moje zycie. Z moim bylym bylam 8 lat i myslalam ze dojrzeje do dziecka..skonczylam 28 lat a on dalej nic..ani dziecka ani slubu..odeszla od niego i owszem poznalam wielu mezczyzn ktorzy chcieli i slub i dziecko ale ja ich nie kochalam..po za tym chcialam zrobic kariere ktorej i tak nie zrobilam..ech :-( zazdroszcze wam kobiety dzieci i rodziny..na prawde zazdroszcze..ale nie po zlosci czy co..tylko tak..bo ja nie mam :-( :-( :-(

po pierwsze do koronkowej co wszystkie rozumy pozadala..odczep sie od dziewczyny ,sama musisz tez miec bardzo udane zycie skoro tyle w tobie jadu ..pluj nim gdzie indziej ! a ty smutna sie nie smuc ..to napewno nie dodaje Ci uroku :-) moze nowa fryzura ,letnia sukienka i jakis gril u znajomych nawet dzieciatych :-) moze tam kogos fajnego spotkasz ! Bo tu na forum o dzieciakach ciezko o to ,a tylko sie dolujesz ,,,bo tu wszyskie albo dzieciate albo w ciazy albo przed . Zadbaj o siebie to podstawa. Ja mam 35 lat i tez tera dopiero jestem w ciazy ...wiec jak sie postarasz i wezmiesz w garsc ...to za rok mozesz byc mezatka w ciazy. Uszy do gory ! powodzenia !

Gość smutnomistrasznie
wiem ze i 40letnie kobiety rodza ale wiadomo ryzyko wieksze

no przecież jak będziesz miała 60 lat to też nie będziesz jeszcze zgrzybiałą staruszką, a 20 latek to już stary koń przecież :D Jeszcze masz szansę wnuków doczekać. Wyluzuj i nie marudź.

Gość smutnomistrasznie
dbam o siebie. na grillu u dzieciatych to moge wpasc w jeszcze wiekszego dola . zawsze tak mam

dziekuje za pocieszenie 🌼 autorko dziekuje tobie za temat ❤️ akurat dzisiaj mi sie znowu tak smutno zrobilo jak zobaczylam ta cudna mala dzidzie. trzeba dalej trzymac sie nadzieji. moja prababcia w 1945 roku urodzila jeszcze syna a miala wtedy 46 lat :-) wszytkie kobiety w mojej rodzinie pozno rodza.

Gość do jestescie kochane
dziewczyno - popatrz jak teraz wygladaja 60-latki , to nie sa juz te babcie , to usmiechniete ,aktywne kobiety - od Ciebie zalezy jak bedziesz zyc - co za problem miec wtedy 20 dziecko . Z tego co obserwuje u znajomych , a to wiele osob kolo 40 -stki z malutkimi dziecmi , to to raczej kobiety odmladza , ubieraja sie modniej , znaja na muzyce , jak maja wolna chwile biegaja na modne filmy, wiec nie uwazam , by to byla tragedia - czasem to im nawet zazdroszcze , moj syn ma juz 15 i czuje sie staro, bo jest wiekszy ode mnie!

jeszcze raz dziekuje za mile slowa @ do jestesie kochane :-) masz racje :-) moja kuzynka urodzila 1 dziecko w wieku 40 lat i miala 42 i urodzila blizniaczki-sztucznym zaplodnieniem. Ona ma teraz 51 lat i wyglda okropnie mlodo. To fakt. nawet nie wiecie ile dla mnie znacza pare dobrych slow..ja wiem brzemie desperacko :-( Ty mowisz syn ma juz 15 lat..jak ja bym chciala miec juz tak duze dzieci :-) ale przeliczylam sie :-( ale co mam powiedziec..nie znalazlam do tej pory partnera odpowiedniego..pozostaje tylko nadzieja.

Gość nie przejmij sie mloda jestes
Taka jest prawda, dziewczyny nie ma co sie przjmowac, to juz nie te czasy co kiedys,mieszkam w Stanch 35 i wyzej to jest tutaj normalka.Sasiadka pierwsze dziecko urodzila w wieku 39 lat a nastepne 41 i 43. Babka wyglada jakby miala 40 a jest juz po 50. A tutaj dzieciaki nie wisza na rodzicach jak u nas w Polsce. Ida na studia i usamodzielniaja sie a ty mozesz podrozowac ile tylko chcesz.Moja mama siostre urodzila w wieku 40 lat i jest szczesliwa ze tak pozno bo chociaz mloda jest w domu a my z bratem daleko za oceanem.

Gość zgadzam sie z niektórymi
to prawda 35 lat to sporo :( nie myslałas o samotnym macierzynstwie??? Mozna sie bzyknac z kims nieznanym, np. wyjechac na urlop nad morze....?

Gość tinchen
Kamila 5 dni to duzo , grajfruty sa troche zrace. Mam inna propozycje -jesli trawisz platki owsiane - to bardzo dobra dietka oczyszczajaca, bierzesz mleko takie 1,5 zagotujesz platkow tak z 10 lyzek na dzien i przez dzien , albo 2 jesz tylko te platki, tez mozna kolo kilograma stracic , a dobrze uspakajaja zoladek i wymiataja z jelit zlogi!

Gość tinchen
sorry ludzie cos mi komp wariuje!!!

no moja kuzynka wlasnie w Ameryce jest :-) ta o ktorej pisalam :-) o samotnym macierzynstwie nie myslalam nigdy bo pochodze z patologicznej rodziny. nie che sama wychowywac dziecka. chce szczesliwa mala rodzinke. i czesto placze i pytam Boga. DLACZEGO? :-( bzykac sie z byle kim---no nie dziekuje bardzo :-O byle miec dziecko :-O nie...dziekuje :-O

Gość smutnomistrasznie
szyszka---tu nie chodzi o to ze ja smuce sie caly czas. potrafie zrobic dobra mine do zlej gry. ale wiadomo ze po dniu spedzonym w towarzystwie rodzin z dziecmi mam dola po powrocie do domu

smutnomistrasznie no Ja Cie akurat rozumiem :-(

Gość do jestescie i autorki
omijajcie rodzinne imprezy , nie bierzcie dzieci na rece itp, bo boli jeszcze bardziej,ja mam z kim a zrobic nie idzie -podobny bol, niestety obecnie faceci sa czesto beznadziejni , takie wieczne dzieci , mam kumpele troche starsza 39 i trafia tylko na glupkow - tez marzy jej sie rodzina , ale jak, z kim , nie martwcie sie , znajoma mojej ciotki plakala zawsze , ze sie nigdy wnukow nie doczeka ,bo corka juz 38 i nawet kawalera nie ma , a dzis corka ma 41 i 2 dzieciakow, nie wiadomo kiedy sie swoja druga polowke znajdzie - nie dajcie sobie wmowic , ze jestescie za stare, kazdy ma dzieci jak przyjdzie odpowiedni czas!

Gość smutnomistrasznie
tak ale wiadomo ze wraz z wiekiem zwieksza sie ryzyko urodzenia chorego dziecka. i to tez mnie doluje

Gość do j i a
Tak teoretycznie masz racje - ja znam na kopy zdrowe dzieciaki matek kolo 40-chy, i o dziwo - wszystkie biedne uposledzone dzieciaki z ktorymi pracowalam mialy matki przed 30-stka Nos do gory!!!!

ja nie napisalam ,ze masz sie spotykac tylko z dzieciatymi ..napisalam nawet z dzieciatymi ..czyli rowniez z nimi. Nie wyeliminujesz ich z zycia, wiem sama doskonale jak to boli bo dlugo nie mielismy dziecka . Ale wierz mi mazanie sie nie pomaga ...i nie sprzya poznawaniu nowych ludzi bo na twarzy masz ten swoj smutek i niezadowolenie a to nie dziala zachecajaco.Nie obrazaj sie na swiat tylko sie do niego usmiechnij a i on sie do ciebie usmiechnie . To poprostu tak dziala. Sprobuj sie do kogos usmiechnac nawet na ulicy ..zobaczysz , ze tez sie do Ciebie usmiechnie. No ..uszy do gory :-)

ja nie moge...czyli co ? chcesz miec dziecko .. ale wlasciwie nie wiesz czy powinnas bo jest ryzyko chorob gen. U kobiet do 35 to ryzyko wynosi 0,4 % po 40 1,4 % . ,trudno takie jest zycie, wychodzac z domu tez ryzykuesz ..i to jak ! wypadek , napasc, gwalt itd . Jak mniemam wychodzisz jednak z niego czyli ryzykujesz ! Nie przesadzaj , sama siebie zadreczasz i wpedzasz w depreche. Troche optymizmu !

Gość smutnomistrasznie
nie wiem dlaczego jaak ktos na forum napisze o swoich bolaczkach to zaraz jest odbierany jako smutas ktory po ulicy chodzi ze spuszczona glowa. uwierzcie tak nie jest

szczerze? traci sie ten optymizm. ile optymizmu ma sie miec? optymizm mialam jak mialam 20 lat i pozalam mojego bylego faceta..i mialam jeszcze do 25-28 pozniej do 30 33 roku zycia i jak dlugo mozna miec optymizm????? jednym sie udaje innym nie. ja dostaje masakrycznych depresji i nikomu tego nie zycze. nawet zadnemu wrogowi :-(

mozna powiedziec wiedzialy galy co braly. a skad mialam wiedziec ze on sie nawet w wieku 28-lat nie zdecyduje???? skad??????? apotem...no coz..nikogo nie kochalam juz wiecej.