Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ruda Zardzewiała

jaki polecacie krem z filtrem dla niemowląt?

Polecane posty

Gość kachna_87
Babydream Sonnen Creme 50+ do kupienia w Rossmannie, taka żółta tuba. Jedyny, po nasmarowaniu którym moje dziecko z wrażliwą skóra nie krzyczy "Mama, szczypie!" I naprawdę chroni, całe lato go smarowałam, nie opalił się.

Gość szwagierka magistra lopatologi
ja mam lirene kids 50+.

Gość kachna_87
Nivea i Eris nie polecam - napakowane chemią, że aż strach. Uwierzcie mi, przetestowałam chyba wszystkie dostepne kremy do pielęgnacji dziecka, ze względu własnie na tę chemię, po ktorej mój synek często płakał i wycierał sobie buzię chusteczką. :( Jedynie kremy Babydream toleruje. Polecam też Pflegecreme mit Calendula, zielona tuba, świetny dla całej rodziny. Żeby nie było - nie pracuję w Rossmannie ani w firmie produkującej te kremy, nie uprawiam tu żadnego lobbingu.

Gość szwagierka magistra lopatologi
ja kupilam w aptece, przynajmniej mam pewnosc ze jest bezpieczne dla dzicie, nie kupuje kosmetykow dla dzieci w sklepach bo one czesto sa wystawione na dzialanie promieni slonecznych a nie powinny byc, poza tym produk zaproponowany przez farmacute daje mi pewnosc ze nie zazkodzi dziecku.

Gość kachna_87
Oj, naiwna, naiwna ;) Farmaceuta chce ci sprzedać towar, jak każdy handlowiec.

niestety w dzisiejszych czasach nawet lekarzom nei mozna ufać :( bo podpisują umowy z danym producentem, ze jesli lekarz bedzie wypisywał recepty na te a nie inne leki to np. dana firma zasponsoruje takiemu wycieczkę na KAnary ...............

ja polecam ńivea 50 ostatnio byłam z dzieckiem w Hiszpanii i ani go nic nie swędziało ani się nie opalił :) ja jestem bardzo zadowolona z tego kremu :) stosowałam go już wcześniej jak mały mył niemowlakiem, ale nie w takie upały jak w ciepłych krajach a i tam się sprawdził w 100%

Gość kachna_87
Dokładnie, Ruda. Moja lekarka na wszystko przepisuje i dorosłym i dzieciom jeden lek - Eurespal. Jak poczytałam sobie ulotkę i trochę opinii innych lekarzy to mi włosy dęba stanęły.

Gość kachna_87
No, niestety, tak to działa. W przychodniach często widze jakiś gogusiów w marynarkach lub laski obowiązkowo w garsonkach i na szpilkach, jak się wtryniaja poza kolejką "Ja nie na wizytę, ja tylko na chwilę do pani doktor" i zawsze siedzą pół godziny, bo sa przedstawicielami firm farmaceutycznych i nakręcaja lekarzy. A te wszystkie "szkolenia", "konferencje" na Balearach czy Bora Bora? Zwykły ochlej i wyżerka.

Gość aniakosmeo
Nie wiem w jakim wieku masz swojego niemowlaczka. Jesli przed 6 mies. zycia, polecam Hipp spf 30 (tylko trudno go dostac. ja kupilam w Niemczech, bo mieszkam blisko granicy). Dla starszakow fajny jest Lirene o zapachu gumy do żucia, w różowym kolorze. 3 letnia cora jest zachwycona. http://www.nowenowe.pl/pielegnacja/rankingi/szczegoly-produktu/produkt,6808.html

Gość pinkpanda
Ja używam całej lini emolientów A-derma u swojej Amelki, także w zbiorze znalazł się również krem z filtrem 50 :) polecam, idealny dla malutkich dzieci. Są to porządne, naturalne, hypoalergiczne dermokosmetyki, więc nie ma się co bać, że zaszkodzą naszym skarbom

Gość To może jaaaa
zardzewiała- znam Cie dobrze:D