Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mam dość takiego kraju

KLUB POPARCIA Janusza Korwina Mikke

Polecane posty

Gość Korwin jest ok
jeśli chodzi o poglądy. przynajmniej częściowo :) ale mu nie ufam więc głosuję na UPR-PR. ale na przykład w wyborach prezydenckich głosowałem na niego

Gość staniki i majtki
a ja bardzo kocham Korwina!

Gość jak można głosować na tego poj
eba trzeba być idotom i nie mieć muzgu

Gość staniki i majtki
ty małpo :O !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wstrętna ty! KORWIN CHODŹ DO NAS!

Tak jak obiecalam- sesja sie skonczyla, pogoda okropna- wiec wracam z tematem :) Zachecam do glosowania na Kongres Nowej Prawicy w wyborach parlamentarnych. Niestety JKM nie ma szansy aby wygrac wybory, ale jest szansa DUZA SZANSA aby wejsc do parlamentu i patrzec na rece nieuczciwym ludziom, ktorych w sejmie na peczki :O Uprzedzam atak- oczywiscie ze NIE ZGADZAM SIE ZE WSZYSTKIMI postulatami JKM. ALe popieram wiekszosc, i kluczowe czyli te, ktore pomoga wyjsc Polsce z kryzysu. WY tez pewnie nie popieracie ciaglego podnoszenia podatkow, wyplacania zasiklow nierobom, wiecznym podnoszeniu pensji policjantom i mozliwosci przejscia pezez nich na wczensiejsza emeryture ( w wieku 35 lat :O), a mimo to glosujecie na PO i PIS. Sprobujmy dac szanse Nowej Prawicy. I tak niczym nie ryzykujemy. Gorzej byc nie moze. Czy wiecie, ze Donald chce ponoc wspomoc Grecje MILIARDEM ZLOTYCH???????? Ciekawe skad wezmie te kase, skoro Polska jest mega zadluzona, gnijemy ciagle w deficytach, a dlug publiczny osiaga taaaaaakie rozmiary, ze szkoda gadac :O Czy nie lepiej przekazac ten miliard na pomoc rodakom, ludziom, ktorzy NAPRAWDE nie maja pieniedzy, niz wspierac kraj, ktory teraz ponosi konsekwencje zycia ponad stan przez ostatnie lata????? Szok.

Gość granica jest w głowie
Program gospodarczy Korwina-Mikke jest dobry. Sama jestem za liberalizmem gospodarczym. Problem w tym, że jestem też za liberalizmem moralnym. A pan Korwin-Mikke to zideologizowany konserwatysta. Nie poprę go również z powodu jego opinii o kobietach i podejścia do spraw kobiet, np. całkowitego zakazu przerywania ciąży. Z karą śmierci się zgadzam.

I od razu chcialam zaznaczyc- dla dobra wspolnego prowadzmy dyskusje na ARGUMENTY. Jezeli masz inne niz Jego zwolennicy zdanie na temat JKM, swietnie. Ale uzasadnij je. A jezeli Twoja argumentacja zaczyna, i konczy sie na "On jest glupi, nienormalny, chory psychicznie"- to wybacz, ale zaden z Ciebie partner do rozmowy. Zajmij sie czyms mniej ambitnym i wymagajacym niz polityka :)

Gość mam pytanie o...........
"Czy wiecie, ze Donald chce ponoc wspomoc Grecje MILIARDEM ZLOTYCH????????" mozesz podać jakis link do tego faktu?

do mam dość tego kraju A to przepraszam do mnie było? Przecież napisałam, co mi się nie podoba w programie JKM. Jego opinia o roli kobiety i podejście do spraw kobiet. Jestem kobietą i te kwestie są dla mnie bardzo istotne. Może nawet bardziej niż program gospodarczy. Gdyby do liberalizmu gospodarczego, pan JKM dołożył jeszcze liberalizm moralny, miałby moje poparcie. Ale jest konserwatystą, więc mojego poparcia miał nie będzie.

Granico- tylko pomysl teraz. Co dla kraju pograzonego w kryzysie jest wazniejsze- wybieranie dosc liberalnego w podejsciu do moralnosci PO, SLD- i skazanie kraju za dlasze zadluzenie, co w konsekwencji za kilka lat moze doprowadzic do bankructwa, czy wyciagniecie kraju z kryzysu, wzrost plac, zmiejszenie podatkow i reorganizacja chorego systemu kosztem kilku ustaw, z ktorymi sie nei zgadzamy??? Co jest wazniejsze dla nas jako obywateli???? To, zeby kobieta mogla w kazdym momencie przerwac ciaze w szpitalu, czy to abysmy w ogole mieli pieniadze na to, aby nas wyleczono gdy nas cos dolega, i bysmy nie umarli czekajac w kolejce 3 miesiace na wizyte u specjalisty ????

"Gdyby do liberalizmu gospodarczego, pan JKM dołożył jeszcze liberalizm moralny" Niestety nie dołoży. JKM to takie jajeczko. Częściowo nieświeże:O Bo wg mnie kretyństwem jest oddzielanie liberalizmu "moralnego" od gospodarczego. Wolnośc może istniec tylko w całości. A nie w części.

No cos Ty :) Nie do Ciebie. Do tych, ktorzy zawsze sie tutaj pojawiaja, tylko niestety nie maja nic sensownego do powiedzenia :D Ten miliard- czytalam to w wydaniu internetowym jakiejs gazety. Sprobuje poszukac.

do.......mam dość takiego kraju Prosiłes o dyskuje na konkrety i o konkretach. A więc gdzie link o który prosiłem do KONKRETU?????

Nie znajdziesz. Bo nie chodzi o miliard złotych tylko o 200 milionów euro. Jako gwarancje a nie jako gotówkę. Tak własnie wygladają konkrety... W wykonaniu prawicy:O

Przepraszam:O Zmylił mnie nick.

Mam dość tego kraju Dla mnie ważne jest, żeby moje zdrowie i życie było odpowiednio chronione. Żeby była chroniona moja wolność wyboru. Co mi po niższych podatkach, jeśli umrę w wyniku powikłanej ciąży? Gdybym była mężczyzną, pewnie te kwestie nie byłyby dla mnie ważne. Ale punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, niestety. Ja też mam dość tego kraju, ale z powodu jego konserwatyzmu, zaściankowości i kołtuństwa.

Wróce do sprawy rodzielania liberalizmu. Widoczne to jest wyraźnie w przypadku próby założenia kliniki aborcyjnej. Z liberalizmu gospodarczego wynika jak najbardziej "tak" A z braku liberalizmu "moralnego" wynika "nie". Tak własnie wygląda podział liberalizmu...:O:O:O

Mam pytanie- mam inne informacje. Poszukam wieczorem, gdy bede miala wiecej czasu. Teraz chce poduskutowac ;) Granico- ale jezeli chodzi o morale- sld da Ci to, czego oczekujesz, ale to sa SOCJALISCI, ktorzy maja SOCJALISTYCZNY program gospodarczy (zreszta taksamo jak PIS). Pokaz mi jeden kraj o ustroju socjalistycznym, ktory byl/jest potega gospodarcza???? Socjalizm ZAWSZE prowadzi do ruiny. Co Ci z mozliwosci legalnej aborcji, jezeli nie bedziesz miala za co oplacic rachunkow, i kupic jedzenia?

Po prostu nie chcę słyszeć od pana JKM, że wśród kobiet 80% w ogóle nie powinno iść na studia. Nie chcę być traktowana jako maszynka do rodzenia i obsługi rodziny. Chcę być traktowana jak pełnoprawny obywatel tego kraju i pełnoprawny człowiek.

OK. Poszukaj. Trochę to dziwne że taka info trudno znaleźć:O Ale OK. Co do: "Co Ci z mozliwosci legalnej aborcji, jezeli nie bedziesz miala za co oplacic rachunkow, i kupic jedzenia?" Sorry ale to argument... Bez sensu. Chodzi o liberalizm a nie o stwierdzenie że "po co ci liberalizm jak nie będziesz miała na ziemniaki"...:O

Jeśli nie będę miała na jedzenie i rachunki to na wychowanie dziecka tym bardziej. W tym przypadku, aborcja może okazać się pomocna:) Tak jak pisałam, jestem za liberalizmem gospodarczym, ale również za liberalizmem moralnym. Te dwie rzeczy da się ze sobą pogodzić. Nie wiem, dlaczego uważasz, że tylko socjaliści mogą być liberałami w dziedzinie moralności.

Mam pytanie- ale teraz jest tak samo :D PO mowi ze sa liberalami- ile prywatyzacji przeprowadzili do tej pory???? Skad pomysl na podwyzki w placowkach panstwowych? jako liberalowie najpierw powinni sie zajac ich CALKOWITA LIKWIDACJA. PIS mowi, ze sa prawicowcami- dlaczego wiec sa przeciwnikami prywatyzacji??? Przeciez to jeden z naczelnych postulatow prawicy??? :O SLD mowi, ze zalegalizauje aborcje- dlaczego, gdy byli przy wladzy tego nie zrobili? Mieli swojego premiera, prezydenta i kolacje z UP. Hmmm? teraz w kraju tez mamy podobno wolnosc gospodarcza, ale nie mozesz zalozyc kliniki, ktora dokonuje zabiegow eutanazji, bo jest ona NIEZGODNA Z PRAWEM. To nie jest kwestia liberalizmu tylko przestrzegania prawa.

I zgadzam się z mam pytanie, argument, że o co ci aborcja skoro nie masz na jedzenie jest niedorzeczny. Musiałabym być idiotką, żeby głosować na człowieka, który nie ma do mnie szacunku, tylko dlatego, że jestem kobietą.

"PO mowi ze sa liberalami- ile prywatyzacji przeprowadzili do tej pory????" Bardzo duzo. Wystarczy poczytac jak prawicowcy krzycza o okradaniu państwa - wysprzedaży majatku narodowego, czyli o prywatyzacji. PO nie jest partią liberalną w pełni. Podobnie jak JKM. To taki liberalizm prawicowy...:O

"teraz w kraju tez mamy podobno wolnosc gospodarcza, ale nie mozesz zalozyc kliniki, ktora dokonuje zabiegow eutanazji, bo jest ona NIEZGODNA Z PRAWEM." Bo to taki liberalizm a'la JKM :O

Granico- zatem widze, ze nie wybierasz sie na wybory??? Bo zadna partia w swoim programie nie ma liberalizmu gosp i liberalizacji moralow. Ja jestem liberalem- ale tez nie popieram aborcji. Czy uwazasz, ze sprzeciw dla aborcji z gory wyklucza bycie liberalem??? Kobiety sa mniej inteligetne od mezczyzn- zadna nowosc. Moj facet jest madrezjszy ode mnie; jako kobieta zawsze wybieram na towarzysza zycia kogos madrzejszego od siebie- czy to takie dziwne???? Ktora z Was, kobiet- chcialaby miec meza glupszego od siebie?

Na PO nie będę głosować, bo to nie są w pełni liberałami. Na PiS tym bardziej. Z SLD zgadzam się światopoglądowo, ale nie gospodarczo. Na pana JKM nie będę głosować z wyżej wymienionych powodów. W tym kraju nie ma na kogo głosować i po prostu nie pójdę na wybory.

"Ja jestem liberalem- ale tez nie popieram aborcji. Czy uwazasz, ze sprzeciw dla aborcji z gory wyklucza bycie liberalem???" Nie. Mozesz aborcji nie popierać ale nie możesz jej innym zabraniac. Czyli powinnaś jako liberał być za klinikami aborcyjnymi ale jako przeciwnik aborcji z nich nie korzystać. Już wiesz?

"W tym kraju nie ma na kogo głosować i po prostu nie pójdę na wybory." To wg mnie złe roziązanie. Powinno się w takim wypadku głosować na tych do których nam najbliżej. Ideałów nie ma. I nie będzie.:O