Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mam dość takiego kraju

KLUB POPARCIA Janusza Korwina Mikke

Polecane posty

Ale prawda jest jedna: Czy wybierzemy Po, PIS, Sld, czy PSL- ZADNA z tych partii nie ma w swoim programie planu na wyjscie z kryzysu. Ma go li tylko Janusz Korwin Mikke. Dlatego ja glosuje na Kongres Nowej Prawicy. Musimy dac sobie szanse na jakies zmiany, i lepsze zycie.

Gość o planach Korwina-Mikke
można poczytać na stronach wcześniejszych. jeden z punktów to odebranie połowy emerytur emerytom. dlaczego? dlatego że reformy Korwina-Mikke opierają się na bajkach a nie na twardych konkretach i rzeczywistości.

Gość shatyn cicho!
nie zakłócaj spokoju!

Chyba nie potrafisz czytac :D Prosze tu jest program wyborczy JKM: http://torunwip.wordpress.com/kongres-nowej-prawicy/program/ Gdzie napisane jest, ze obniza emerytury? Slucham? Nie pllec bzdur, i nei wprowadzaj ludzi jeszcze glupszych od siebie w blad. Chyba, ze miales na mysli moja wypowiedz o nizszej nominalnie, ale ZWALORYZOWANEJ kwocie emerytury? Tylko aby zrozumiec co mialam na mysli, trzeba znac znaczenie slowa "waloryzacja". :classic_cool:

Gość o planach Korwina-Mikke
musze przeprosić. prawda. nie zabierze połowy tylko zrewaloryzuje. z 2000 ma pozostać 1000

Gość czyli bedzie emeryt miał
połowę? no to zabiorą mu.

"z 2000 ma pozostać 1000" ...za ktory bedziesz mogl kupic dokladnie to samo, co za 2000 :D Poza tym to moja wizja, plan ktory moze miec zastosowanie wtedy, gdy prywatyzacja firm panstwowych nastapi przed obnizeniem przez korwina podatkow. PYTAM GDZIE JEST NAPISANE, ze obnizy emerytury? Wskaz punkt programu mowiacy o tym.

Gość dokładnie to samo?
mozesz wyjaśnić w jaki sposób?

Gość ja nie wiem. czytałam to
co napisałaś w rozmowie z kimś tam. a tam napisałaś że emeryt będzie miał mniej.

No to na przyszlosc przeczytaj dokladnie, co pisze, i nie pisz glupstw. Ja nie jestem Januszem Korwinem Mikke, i nie wiem co zrobi, w jakiej kolejnosci, od czego zacznie. Moge tylko przypuszczac. Mam tu oczywiscie na mysli sprawy dot. gospodarki. Kwota zwaloryzowana!!!!!!!! Przeczytaj znaczenie tego slowa, jezeli go nie znasz, a pozniej moje posty ze wczesniejszych stron. Wszystko stanie sie jasne. Emerytury NA PEWNO nie beda nizsze. Byc moze nominalnie- ale wtedy sila nabywcza pieniadza rowniez ulegnie zmianie, wiec nie bedziesz stratna na pewno.

Gość z tego co czytałam napisałaś
o dużym obniżeniu cen z powodu uwolniena od podatków itp. a co z produktami które kupowac można za granicą? tam też obniżą podatki?

z tego co czytałam napisałaś o dużym obniżeniu cen z powodu uwolniena od podatków itp. a co z produktami które kupowac można za granicą? tam też obniżą podatki? ---> .... chyba lepiej bedzie, jezeli nie odpowiem na to pytanie :D Ale tak naprawde wszystko uzaleznione jest od tego, czy wejdziemy do strefy euro (ja mam nadzieje, ze nie)- jezeli tak sie stanie, ceny beda wszedzie zblizone. Ale teraz jak jest? 1zl nie ma sily nabywczej 1e :O Na tym polega wada, i zaleta jednoczesnie waluty narodowej.

Gość obawiam się że nie wiesz
o czym napisałaś. w grecji też maja euro a ceny dużo wyższe niż w innych krajach. zadałam pytanie o ceny za granicą, bo przeciez one nie spadną bo podatków nikt nie obnizy. ktoś napisał że się ośmieszasz. z przykrością stwierdzam że to prawda.

zadałam pytanie o ceny za granicą, bo przeciez one nie spadną bo podatków nikt nie obnizy. ---> tym pytaniem niestety udowodnilas, ze masz zerowa wiedze, i zerowe pojecie o gospodarce, wiec przykro mi, ale nie jestes partnerem do rozmowy na powazne tematy :D :D :D

Gość shatyn cicho!
masz rozdwojenie jaźni. zmieniłes oj przepraszam zmieniłaś płeć?

Gość ależ ja nie chcę z tobą
rozmawiać. poprosiłam tylko o wyjaśnienia. 19:26 [zgłoś do usunięcia] dokładnie to samo? mozesz wyjaśnić w jaki sposób? ale widze że nie potrafisz równoczesnie imputując mi że mam zerowa wiedze, co jest po prostu niegrzeczne. to bardzo źle świadczy o osobach popierających Janusza Korwina Mikke. bardzo źle. dodając do tego jeszcze nieumiejetność wyjaśnienia zagadnień wynikających z jego programu, musze powiedzieć, że to bardzo, ale to bardzo źle wygląda. no trudno. brakiem wyjaśnien potwierdziłaś, że chcecie okraść polskich emerytów. żegnam.

Dobrze, wiec wyjasnie na wypadek, gdyby ktos zechcial zadac raz jeszcze podobnie denne pytanie. Jezeli w polsce ktos bedzie zarabial, zalozmy ten 1000zl (ZWALORYZOWANY w porownaniu do dzisiejszych zarobkow) wiadomo, iz np tona wegla nie bedzie kosztowala wtedy 800zl, tylko pewnie cos w okolicach 400. Wyobraz sobie co sie stanie, gdy w pozostalych krajach UE tona wegla bedzie kosztowac 500e, a u nas w przeliczeniu na te walute... 100e ??? :D Eksport ruszy z taka moca, ze odnotujemy kosmiczny wzrost gospodarczy. I tak bedzie z kazdym produktem nadajacym sie na eksport. To jest wlasnie plus posiadania waluty narodowej. Minusy rowniez wystepuja. to bardzo źle świadczy o osobach popierających Janusza Korwina Mikke. bardzo źle. ---> natomiast o takich jak Ty swietnie swiadczy fakt, ze opowiadaja bzdury, a na prosbe o potwierdzenie ich, poparcie argumentem albo wykazuja ignorancje, albo sie zegnaja, i uciekaja z forum :D

brakiem wyjaśnien potwierdziłaś, że chcecie okraść polskich emerytów. --> jezeli nie otrzymam tu cytatu z programu wyborczego, uznajcie, ze jest to zwukle oszczerstwo, ktore nalezy pominac podczas lektury tego tematu :D

Gość TO CO NAPIAŁAS JEST TAKIM
IDIOTYZMEM, ŻE POZOSTAJE TYLKO ŚMIAĆ SIĘ Z TEGO. NIE CHCIAŁO CI SIĘ UCZYĆ????????? PODAM PRZYKŁAD Wyobraz sobie co sie stanie, gdy w pozostalych krajach UE tona wegla bedzie kosztowac 500e, a u nas w przeliczeniu na te walute... 100e ??? CZYLI TO ZNACZY NI MNIEJ NI WIĘCEJ ŻE POLSKI EMERYT BĘDZIE MÓGŁ ZA GRANICĄ KUPIĆ PIĘĆ RAZY MNIEJ WĘGLA CZYLI JEGO REALNA EMERYTURA SPADNIE PIĘĆ RAZY. TO NORMALNA KRADZIEŻ! PRZEPRASZAM ALE MUSZE BUHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Wlasnie, ze bardzo przykladam sie do nauki, czego niestety nie widac po Tobie :D :D :D :D :D :D To jest wlasnie plus waluty narodowej- jest nam dobrze i zyje sie dostanio w kraju. Natomiast majac wspolna walute zyjemy wszedzie na porownywalnym poziomie, ale bez fajerwerkow. Popatrz na przyklad na Egipt. 30 lat temu w polsce, w przeliczeniu na dolary zarabialo sie mniej wiecej 50$ na miesiac. W USA srednia pensja to bylo cos w okolicach gruuuuubo ponad tysiaca. Myslisz, ze dlaczego w latach 70-tych, 80-tych byl ataka skala migracji? Rozumiem, ze piszesz z innego pomaranczowego nicka, wiec odp na potwierdzenie durnej tezy o zabraniu kasy emerytom przez JKM sie nie doczekam. Wlasnie- BO JEJ W PROGRAMIE JKM NIE ZNAJDZIECIE, wiec darujcie sobie posty pomaranczy :D DO NAUKI !!!!! Kupic ksiazki do podstawy ekonomii, poczytac, a potem sie udzielac. Taka kolejnosc jest prawidlowa.

Gość PRZEPRASZAM ALE MUSZE JESZCZE
BUHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Alez bardzo Cie prosze!! Smiech to zdrowie. Korzystaj poki mozesz, za kilka lat bedziesz plakal. http://peryskop.blogspot.com/2011/01/niemcy-chca-powrotu-marki-czyli-strach.html Podam Ci teraz jeszcze jeden i ostatni przyklad. Srednia zarobkow w polsce to cos kolo 3tys zl. W przeliczeniu to mneij wiecej 800e. Tyle kosztuje w UE wynajecie malutkiego mieszkanka w nie najlepszej dzielnicy malego miasta, i NIC NIE ZOSTAJE NA ZYCIE :D :D :D Za 3tys w pl masz w malym miesice mieszkanie, oplaty i wyzywienie. TEraz troche zaswitalo, czy dalej nic? :D:D:D W polce nie ebdzie lepiej, przez ludzi na ...... takim POZIOMIE :D :D :D

Gość PRZEPRASZAM ALE MUSZE JESZCZE
TAK. ZAŚWITAŁO. JEŚLI DASZ EMERYTOM PIĄTĄ CZĘŚĆ TEGO CO MAJĄ W TEJ CHWILI TO NIE BĘDZIE ICH STAC NA MIESZKANIE W DE.

Gość ten nie ma co robić
znowu gada!

Gość przestan czy ty naprawde
nie wiesz co robisz?

"Od września Węgry wprowadzą "podatek chipsowy" od żywności i napojów o wysokiej zawartości cukru, soli, węglowodanów oraz kofeiny. Ustawę w tej sprawie przegłosował dziś węgierski parlament." Tak to własnie wyglada jak rządzi skrajna prawica.