Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nokiaaaaaaaaaaaaaa

kupilam telefon na allegro sprzedawca chce anulowac tranakcje. POMOZCIE!!!!!

Polecane posty

Gość nokiaaaaaaaaaaaaaa

Mam problem ze sprzedającym na allegro. Facet wystawił telefon. Była opcja kup teraz za 299zł i możliwość licytacji. Wybrałam licytację, podbijałam o kilka zł zaczynając od złotówki. Dzisiaj aukcja dobiegła końca. Razem ze mną telefon licytowały 4 inne osoby. Jednak licytacja stanęła na kwocie 35zł. Moja oferta była najwyższa. I o to tym sposobem telefon wart 300zł udało mi się złapać za 35zł. Sprzedający chyba sam był w szoku. Nie ustawił widocznie kwoty minimalnej. Więc telefon poszedł tanio. Teraz wypisuje do mnie wiadomości żebym odpuściła ten zakup. Prosi żebysmy wystawili sobie po pozytywie i nie finalizowali transakcji. Nie chcę się na to zgodzić, bo kurcze wygrałam telefon za 35 zł i miałam wielkiego farta, druga okazja się może nie trafić taka fajna. Jednak obawiam się, że skoro on tak załuje, ze telefon poszedl tak tanio to jak przeleje mu pieniadze na konto to on mi i tak tego telefonu nie wysle. Co robic?

Musi Ci wysłać telefon Kiedyś była akcja, że mercedes poszedł za grosze i laptopy della. Wygrałaś, Twoje, ostatecznie możesz się sądzić. Ma pecha koleś

Gość nokiaaaaaaaaaaaaaa
napisal, ze nie wysyla za pobraniem. Fakt te 35 zl plus przesylka to nie sa wielkie kwoty , ale kurde skoro juz teraz tak zareagowal i prosi zebym odpuscila to boje sie ze jak przeleje to strace kase i telefonu i tak nie zobacze. Ale moze sie facet ogarnie, a jakby co to mam sie kontaktowac z allegro, tak?

nie musi Ci wyslac, bo telefon ma o wiele wyzsza wartosc i zaden sad nie orzeknie na Twoja korzysc. Najlepiej zadzwon do nhego i ustalcie jakas posrednia cene. Jak nie to wystaw negatywa. Jak masz watpliwosci to zagladnij na forum prawne tam jest dzial prawa konsumenta. I sa takie sytua2je opisane

Tak, napisz mu, że niestety zalezy Ci na tym, wygrałaś i masz do tego prawo. Allegro powinno Ci pomóc, lecz niestety czesto sa tu tematy o oszustwach na allegro i ludzie narzekają, że nie mogą czegoś odzyskać.. mam nadzieję, że facet się ogarnie i przyjmie porażkę i wyślę w ODPOWIEDNIM stanie Twój nowy telefon

jak to nie?? były przypadki, że laptopy della poszły chyba za dolara i nie ma c.h.*ja we wsi, wysłać musi

Gość daddwadwaf
ja byl wplacila bo on musi ci wyslac towar

Gość nokiaaaaaaaaaaaaaa
no telefon ma wyzsza wartosc, ale facet wystawiajac na licytacje musial sie liczyc z tym, ze moze pojsc drozej lub rownie dobrze taniej. Wiem ,ze mase oszustow jest na necie

Gość cfdjsigjkblcmflk
misi ci wysłąć sprzęt jeżeli nie było ceny minimalnej, przy zakupie jest zawarta umowa cywilno prawna i jak byś podała go do sądu ty wygrasz, a nie jak ten ktoś napisał że wartosć przewyższa, to nie ważne,

Gość daddwadwaf
no ale o co ci wlasciwie chodzi? boisz sie? to jak sie boisz to nie kupuj! jak chcesz ten telefon to wplac kase i tyle no inaczej sie nie da chcialabys zeby gosc sprzedal tel wart 300zł za 30 i byl z tego zadowolona i z usmiechem zapakowal go w paczke no nie jest tak niestety wiec zaakceptuj sie i wez sie w garsc zamiast biadolic wlacaj kase i żadaj towaru, on ryzykuje mega negatywem!

Gość daddwadwaf
martuleczek--> o czym tu gadac?? no o czym? czy melise mu wyslac czy nervosan? no oczym? ploteczki? kurwa ludzie co tu sie zastanawiac

dlatego mowie allegro tu nie pomoze a w sadzie nie wygrasz, bo kwota ktora dalas jest razaco nizsza niz wartosc telefonu. Istnieje cos takiego jak pomylka. Zajrzyj na to forum

Chodzi mi o to, że jak by zadzwoniła, to może by szło się dogadać a tak to może facet się migac. Nie wiem, próbuje coś pomóc, spokojnie

Gość nokiaaaaaaaaaaaaaa
Pewnie, ze chce telefon. No kurcze tylko on mi wysyla maile i mowi zebym nie wplacala kasy i zebysmy zapomnieli o tej aukcji i wystawili sobie pozytywy. Wiec skoro widze jego nastawienie to obawiam sie, ze paczki mi nie wysle. Tego sie boje. Ale telefon pewnie, ze chce. Wiem, ze moze nie byc zadowolony no i nie jest, ale co to moja wina, ze on sie pomylil? mogl nie dawac na licytacje, mogl ustawic kwote minimalna.

Gość doświadczona allegrowiczka
tez mialam podobna sytuację. Babeczka nie chciała mi sprzedać czegoś, bo twierdziła, że jest za tanio. Postraszyłam ją allegro i wysłała. Musi ci wysłać. Ktoś ma prawo ci sprzedać mieszkanie za złotówkę i co?? Nie masz prawa kupić, bo za tanio. Wez przestań, nie pitol sie tylko wpłacaj kase. On,jeśli obawiał się o cenę końcową to mógł się zabezpieczyć ceną minimalną, za którą trzeba dodatkowo zapłacić. MUSI CI WYSŁAC jeśli tego nie zrobi, to zgłaszasz sprawę do allegro i idziesz na policję. Mogę ci pomóc jeśli chcesz, podaj gg czy coś :)

Gość nokiaaaaaaaaaaaaaa
martuleczek no moge zadzwonic, ale on mi pewnie powie to samo co wypisuje w mailach.

te maile od niego to już wystarczajacy dowód na to że łamie regulamin. Nie potrzebujemy takich allegrowiczów!!! Trzeba być w porządku i szanować czyjś czas!!!!!

Gość nokiaaaaaaaaaaaaaa
doświadczona allegrowiczka. Oki dziekuje to zrobie dzisiaj przelew i bede czekala na towar. 36117138

a jeśli wpłacisz pieniądze a on ci nie wyśle telefony to allegro ci pieniądze odda. Tylko on wtedy będzie miał problemy i to dość spore, bo o koncie na allegro to będzie już mógł tylko pomarzyć. Poczytaj sobie na stonie allegro jest coś takiego jak program ochrony kupujących, poczytaj sobie to najpierw.

Gość skdjhjkvfhkj
poczytajcie co to jest umowa cywilno prawna na allegro, postrasz go allegro i policją, on nie chce stracić na telefonie trudno, a jak go zgłosisz allegro to nie zarobi nic bo mu zawieszą konto, a takie naginanie prawa (bo inaczej tego nazwac nie można) to nie jest fer,i sprzedajacy robi cię w buca i to ładnego,

Gość skdjhjkvfhkj
doświadczona ci dobrze pisze, ja też jestem za tym zeby takich sprzedajacych wywalać z allegro, też sie znam i tez wiem o co biega.powodzenia.

W regulaminie serwisu (w artykule 3 pt. "Rodzaje aukcji") można przeczytać, że Allegro umożliwia zawieranie umów sprzedaży użytkownikom serwisu.Jeśli więc kupimy produkt poprzez Kup teraz lub wygramy licytacje to teoretycznie sprzedający ma obowiązek sprzedać produkt prezentowany na aukcji. Jak się uprze i nie będzie chciał sprzedać to możemy dochodzić swoich spraw w sądzie, ale nie koniecznie zakończy się to sukcesem. Ponieważ jeśli cena wynika z błędu sprzedawcy to może się on powoływać na art. 84KC art. 84 1. W razie błędu co do treści czynności prawnej można uchylić się od skutków prawnych swego oświadczenia woli. Jeżeli jednak oświadczenie woli było złożone innej osobie, uchylenie się od jego skutków prawnych dopuszczalne jest tylko wtedy, gdy błąd został wywołany przez tę osobę, chociażby bez jej winy, albo gdy wiedziała ona o błędzie lub mogła z łatwością błąd zauważyć; ograniczenie to nie dotyczy czynności prawnej nieodpłatnej. 2. Można powoływać się tylko na błąd uzasadniający przypuszczenie, że gdyby składający oświadczenie woli nie działał pod wpływem błędu i oceniał sprawę rozsądnie, nie złożyłby oświadczenia tej treści (błąd istotny). Inaczej wygląda sytuacja w przypadku samochodów, nieruchomości, łodzi, maszyn budowlanych i motocykli. Aukcje tego typu traktowane są jak ogłoszenia i nie pociągają za sobą zawarcia umowy sprzedaży. Wiecej na ten temat można znaleźć w pkt 3.6 regulaminu Allegro Proszę bardzo. Istnieje coś takiego w prawie jak błąd, pomyłka.

Gość frrrrrrrrrruu
moze zapomniał ustawic ceny minimalnej? Ty mu wyslesz forse,a on odesle i powie,ze tel. uległ zniszczeniu i juz nic mu nie zrobią

Tylko ze blad mamy wtedy kiedy ktos wystawi pomylkowo aukcje, a ktos inny natychmiast uzyje KUP TERAZ, wykorzystujac to, nie dajac szansy poprawy aukcji. Sprzedawca czekal na jej zakonczenie bo liczyl ze tel pojdzie wyzej (a mogl odwolac oferty i poprawic blad), wiec nie ma szans. Jednak Autorka dojdzie praw ew. tylko sadownie = koszty. Ryzykuje negatyw pod jakimkolwiek pozorem jesli nie zgodzi sie na warunki sprzedawcy. Jesli nie chcesz sie zgodzic, opisz te historie na Cafe Allegro, przynajmniej przed otrzymaniem nega bedziesz miala szanse pokazac, ze bylas strona pokrzywdzona

callunia dobrze mówi. Nie opłaca się sprawy wnosić do sądu. Albo się z nim dogadaj albo odpuść, ja w takiej sytuacji wolałabym dostać negatywa niż wysłać za blisko 1/10 wartości:)

Gość zobaczymy
z prawnego punktu sprzedawca po wysłaniu mu pieniędzy najlepiej przekaz pocztowy powinien ci przekazac telefon ale uwazaj nawet jak oddasz sprawę do sądu to nie jest pewne czy wygrasz [opcja kup teraz 299zł] ale to tylko zalezy od sadu ale do odwaznych swiat nalezy ja tez handluje na allegro i miałem takie zdarzenie wystawilem nówkę lapka toshibe w cenie kup teraz 200,00zl a powinno być 2000 zl mialem takiego farta ,wystawilem o godz 23.30 rano ok 6.00 sprawdzalem aukcje i po stwierdzeniu tego faktu natychmiast odwołalem aukcję uuuuuuuuuufffffffffffffffffff dobrze ze nikt nie kupił teraz sprawdzam dokladnie az cos wystawię !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!po prawie jestes ale z moralnego punktu widzenia odpowiedz sobie sama ja osobiscie domagal bym sie od niego realizacji transakcji a jak nie to sąd za bledy trzeba placic!!!!!!!!!!!!!!!

Gość mauska paluska
jezeli ktos ewidentnie się pomylił, tak jak właśnie ty zobaczymy, to ja tez bym odpuscila . natomiast tu zadnego bledu nie ma. koniec i kropka