Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasztan21

zapomniałam o tabletce

Polecane posty

Witam, od 3 lat stosuję tabletki antykoncepcyjne staram się brać zawsze o godzinie 20. Wczoraj zapomniałam o tabletce a współżyłam z partnerem i skończył we mnie. Tabletkę wzięłam dopiero dzisiaj o godzinie 11 więc upłynęło więcej niż 12 godzin od momentu gdy miałam wziąć. Możliwe że mogło dojść do zapłodnienia? Kiedy najwsześniej mogłabym zrobić test ciążowy?

Gość klsklallaskd
Mogłaś zajść w ciąże... Test najwcześniej za dwa tyg, może załatw tabletke 72h po?

Gość kirek112
nastepny kurviszon ktroy nie potrafi sotosowac antykoncepcji :) tylko ruchac sie chce i nic wiecej pozniej sie rodza bekarty :)

mi sie wydaje ze nie bo jesli tak dlugo stosowalas tabletki to nie powinnas zajsc a po drugie nie w kazdy dzien tak poprostu sie zachodzi wiec nie martw sie bo moim zdaniem ryzyko jest minimalne

Gość klsklallaskd
jakie to tabletki? ja biorę yaz-y, ale takie mam wachania nastrojów, że chcę je rzucić

dodam jeszcze że moja kuzynka dopiero po pol roku od odstania tabletek zaszła w ciąże chociaż chciała wcześniej no coz kazdy organizm reaguje inaczej :P ale mnie sie wydaje ze nie zaszlas

Gość lusi292
Według mnie też nie zaszłaś w ciąże, bo zapomnienie o 1 tabletce to nic takiego. Nawet na ulotce pisze że jakby to był 1tydzień po okresie to należy stosować prezerwatywy a o kolejnych tyg nie pamiętam, więc pewnie nic takiego ciekawego tam nie było. Zresztą po tak długim czasie zażywanie tabletek ryzyko jest malutkie.

Gość Jak zapomniałaś to jest
większe prawdopodobieństwo, że zajdziesz niż jakbyś wcale nie brała. Tak mi mówił lekarz. Do tego mogą być to bliźniaki. Te co piszą, że prawdopodobieństwo małe nie znają się.

Ostatnio mam bardzo stresujący sytuację i bardzo mało jem, może to mieć wpływ na zajście w ciąże? Jak to jest przy braniu tabletek że nawet jakbym zaszła w ciąże po tym pominięciu to normalnie dostane okres?o ciąży dopiero z testu się dowiem?

Gość Jak zapomniałaś to jest
Ale ty nie masz okresu, tylko krwawienie z odstawienia. Normalny okres to można mieć nawet przez pierwsze miesiące ciąży. Rzadko się zdarza, ale się zdarza.

Zapomniałam dodać, żebyś przez 7 dni zabezpieczała się dodatkowo prezerwatywą, ale z tego jednego razu, który był nie zajdziesz w ciążę. Już piszę dlaczego. :classic_cool: Twój organizm jeszcze nie zdążył poczuć spadku poziomu hormonów, więc nie zaczął produkować hormonów, które wywowałyby owulację.

Czytałam teraz ulotkę i pisze że jeśli pominie się w pierwszym tygodniu stosowania i w trzecim to ochrona przed zajściem w ciąże jest zmniejszona

Gość to były czasy...
dokładnie, naszego organizmu nie dotyczy tryb 12 czy 24godzinny, spokojna głowa :)

Gość do Perwersja
To jak wytłumaczysz te wszystkie ciąże z jednej zapomnianej tabletki? Moją koleżankę to spotkało i przez takie teksty jak twoje nie kupiła sobie dodatkowej tabletki po i teraz ma dzieciaka.

Nie wierzę w ciąże przy jednej zapomnianej tabletce i zachowaniu środków ostrożności, które opisane są w ulotce. :classic_cool:🖐️

Znam przypadek gdzie laska nie brała tabletek wogole sie nie zabezpieczyli, zrobili to tylko raz nie do konca i wpadli. Jest to mozliwe?bo jakoś cieżko mi w to uwiezyc.

Gość iukjluhjiolkui
"i w trzecim" No to u ciebie jest to już prawie trzeci tydzień, więc nie wiadomo co będzie.

Gość no nieeeeeeee
"Zapomniałam dodać, żebyś przez 7 dni zabezpieczała się dodatkowo prezerwatywą" A po co skoro piszesz, że i tak ciąży nie będzie?

Nie prawie bo jest trzeci tydzień brania tabletek. Skończe to opakowanie normalnie. Ile dni po stosunku można juz zrobić test? Musze czekać dwa tygodnie?

Nie będzie ciąży z tego stosunku, który już był. Prawdopodobieństwo, że będzie z kolejnych jest bliskie promila, ale dla własnego spokoju lepiej się zabezpieczyć.

Gość nie zdałam trzy razy
Nie prawie, a trzeci tydzień. Rób tak jak napisali w ulotce i albo idź po tabletkę po, albo czekaj. Ja kiedyś nie wzięłam ostatniej, i zauważyłam to po 6 dniach :p Czyli w ostatnim momencie, żeby zacząć kolejne opakowanie dzień wcześniej. Byłam potem u ginekologa i ona powiedziała, że jakaś tam szansa na zajście mogła być, tyle że ja tej tabletki w ogóle nie wzięłam, a ty wzięłaś 15 godzin po, więc myślę, że POWINNO być ok, ale dla pewności możesz iść do lekarza po radę i ewentualnie receptę.

Gość Nie ma tego złego
Przynajmniej się dowiesz czy możesz liczyć na swojego faceta. Mój jak nam pękła gumka pokazał, że dziecko nie byłoby tragedią i powiedział, że jak co to weźmiemy ślub. Ale nie zaszłam wtedy, tylko parę lat później jak już sami się staraliśmy.

Gość Nie ma tego złego
Powiedz mu, że zapomniałaś tabletki i możesz zajść to zobaczysz z kim masz do czynienia. Zawsze jakiś plus z tego będzie. Nie każdy się nadaje do związku i lepiej się dowiedzieć wcześniej.

My chcemy mieć dziecko ale jeszcze nie teraz, ale jak już zajdę to trudno. jestesmy ze soba 6 lat i kochamy się. zauwazyłam teraz na bieliźnie czerwone plamki, chyba krew. moze to cos oznaczac?