Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutna (nie) panna mloda

smutno mi bo tez chce :(

Polecane posty

jestem z moim facetem 5 lat i mamy dziecko.Nigdy niepoprlsil mnie o ,,reke" i wlasciwie to nie bylo rozmowy na ten temat.Teraz gdy wszystkie koleżanki wychodza za maz,mają piękne wesele,slub,suknie i emocje z tym zwiazane,strasznie im zazdroszczę i czuje się gorsza.Wiem że to dziecinnie brzmi ale tak wlasnie sie czuje :(

Gość żonkaaaaaaa86
to pogadaj z nim na ten temat, wybadaj, co myśli...

up

mysle ze on po prostu niechce sie ze mna zenic :(niechce też żeby to było odebrane jako nacisk z mojej strony

Gość ksennaaaaa
powiedz mu, ze chcialabys slubu ze wzgledu na dziecko. Czyje nazwisko nosi wasze dziecko, Twoje, czy partnera?

u mnie deklaracja o slubie padła dosc szybko. nie wyobrazam sobie slubu w panice tego, ze kobiecie rosnie brzuszek. jednak po tylu latach i wspólnym dziecku mysle, ze jakis "powazny krok" trzeba zrobic- albo slub, albo rozstanie, nie mozna wiecznie byc niezdecydowanym. a mowiłąs mu o swoich oczekiwaniach? pogadajcie szczerze.

Gość żonkaaaaaaa86
ale nie chce z Tobą, czy w ogóle nie chce? podpytaj go przy okazji, np. slubu znajomych itp.

dobry trop, ale nie podpytaj, tylko wprost pogadajcie o tym - o samej instytucji slubu i wersji w waszym wyjonaniu. tylko szczsrosc w zwiazku.

dziecko nosi nazwisko jego mowilam mu tak luzno że też mi się marzy slub,wesele ale niestety nie podejmowal tematu :(kurcze mam 26 lat i czas leci

Gość kokosowa chatka
a dziecko macie juz duze ?

ma 3 lata,i widze ze jak np.zspisywalam malego do przedszkola to krzywa mina i odrazu pytanie ,,jestescie malzenstwem,mieszkacie panstwo razem "itp.wiem że nie zyjemy w sredniowieczu ale jednak jest mi wstyd

up

Gość co w tym dziwnego?
A czy dziecko bylo z wpadki, bo wiesz, moze on jest z toba ze wzgledu na dziecko, zostawia sobie otwarta furtke na wypadek, gdyby znalazl sobie kogos innego...

no tak ,planowane nie bylo to prawda ale przeciez duzo par tak ma i jednak biora ślub przed lub po narodzinach dziecka

mialam nadzieje ze znajde tu jakas dziewczyne z podobnym problemem

nie rzucaj podtekstow bo do facetów to nie trafia-kobiety zroumcie wreszcie. szczera rozmowa, czasem postawienie kwestii na ostrzu noza (tylko nie przegnij) i zobacz, bo jak masz sie meczyc, to cos musisz podziaąłc..z reszta nie ja bede cie uczyc jak na fececie wymusic to co chcesz i zeby jeszcze myslał, ze to jego decyzja..eh, baby ;P

co w tym dziwnego tak tez sie czuje,ale boje sie ze zostane sama jako stara panna z dzieckiem.Zreszta czytam tu ,na tym forum wpisy i ludzie gardza pannami z dzieckiem nazywaja dziwki

masz racje czas na rozmowe :)tylko plwiedz szczere czy gdyby chciał zebym byla jego zona to po prostu oświadczyłbysie czy czeka moze tez na moj krok,tak z punktu widzenia faceta ;)

Gość co w tym dziwnego?
Nie wiem, moj maz sam chcial slubu, zabral mnie do sklepu, zebym wybrala pierscionek... nie musialam rzucac aluzji ani przeprowadzac rozmow... i jak mi sie oswiadczyl, to od razu zaczal wspominac o dziecku... najpierw zaszlam w ciaze, a data slubu byla wyznaczona na 3 miesiace po urodzeniu sie dziecka...

Gość też nie panna młoda :(
też tak mam... mówi, że w przyszłości weźmiemy ten ślub... i tak od 7 lat, odkąd jesteśmy razem...jesteśmy zaręczeni od 2 lat. Dziecko ma rok. Też mi smutno, chciałabym mieć piękną suknie, dużo gości, piękny ślub i wesele... a tu chyba dupa...

wiesz co, kazdy ma inaczej, my po pół roku chcielismy slubu i to była wspólna decyzja, zadne padneicie na kolana i bedziesz zona ( wiem, mało romantyczne ale skuteczne) wiem, ze sie boisz zostac sama, mozesz czuc sie zawiedziona i oszukana, ale w dzisiejszych czasach masa kobiet twierdzi ze chce byc niezalezna, nie wiazac sie, wiec moze on chce, ale w ciagu zycia codziennego obawia sie ze nagły taki wyskok cie zaskoczy? moja recepta na udany zwiazek to wprost mówic sobie o marzeniach, oczekiwaniach...narazie szybko mysle, ale mozemy anaizowac ten tamat glebiej