Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomocy pomocy pomocy

skurcze!!!!!!!!czy to te?????pomocy

Polecane posty

hej dziewczyny skurcze mam co 4i poł minuty a trwaja około 30 sekund czy to moga byc własnie te skurcze??mam takie dziwne uczucie jak sie zaczyna ten skurcz to mam takie uczucie jak bym miała wzdecie i ze zaraz prykne ale to uczucie zamienia sie w bol

Gość ewcia krewcia
To raczej te:)

Gość ewcia krewcia
jeżeli są regularne to te. Idź się wykąp i przekonaj się sama, jezeli nie miną a się nasilą to jedź do szpitala . Spróbuj też się położyć i zmieniaj pozycje .

dodam jeszcze do tego ze dzis mam ciagle podobne bole brzuszek mi twardnieje i ze4 czy 5 razy po załatwieniu sie wyleciał mi z pochwy taki sluz taki ciemno pomaranczowy .taki brazowawy rozciagliwy

Gość ewcia krewcia
zaczyna się poród :) Właśnie, a który to tydzień ciąży?

do ewcia krewcia ...zanim sie tu napisałam sie wykapałam i powiem szczerze ze brzuch mi sie napinał ale bole sie zmniejszyły

a jak dlugo juz masz te skurcze? to moze byc to a moze byc falszywy alarm. moja kuzynka miala tak i to kilka godzin a okazalo sie falszywym alarmem. ale moze to juz byc porod. jedz do szpitala, zbadaja Cie i bedziesz wiedziec :) zycze by to byly te wlasciwe i szybkiego porodu

39:)ale takie skurcze mam dzis prawie cały dzien...ale teraz takie regularne sie zrobiły a to z tymi skurczami to nie jest tak ze im czesciej tym dłuzsze sa??

Gość ewcia krewcia
To może poczekaj jeszcze troszeczkę, jeżeli były by już nie do zniesienia do jedź do szpitala ale póki potrafią zelżeć i łagodnieć to pożna jeszcze poczekać. Gdybyś zauwałżyła krew albo krwawą wydzielinę to znaczy że szyjka się rozszerza i wtedy dobrz by jechać od razu do szpitala.

Gość ewcia krewcia
Niekoniecznie, u mnie były nieregularne i wcale nie dłuższe a zaczął się poród , wszystko potem potoczyło się szybciutko:)

eh jednak te skurcze powrociły ...od nastepnego jeszcze raz zaczne mierzyc czas

a wlasnie mozesz sprobowac sie polozyc i zobaczyc czy sie zmniejsza czy nie. jesli nie to najprawdopodobniej porod. w ogole to ciezko trafic za tymi skurczami. niby maja byc regularne, coraz mocniejsze i coraz czesciej a ja mialam nieregularne, raz czesciej raz rzadziej (czasami nawet z 5 min robila sie przerwa 30-40 min bez skurczy) , wcale nie takie bolesne i w koncu zdecydowalam sie po 17 godzinach ze pojade zobacze czy cos sie w ogole dzieje, a okazalo sie ze mialam juz 5 cm rozwarcia :D

taka wydzielina pomaranczowawa czy taka brazowawa taka ciaglista wypłyneła mi z 4 albo 5 razy dzisiaj po oddaniu moczu

no ja tak prawie cały dzien czekam ide sie połozyc sprawdze te skurcze czy sie zmniejsza jak cos to zaraz napisze

juzsama niewiem czy one sie zmniejszaja jestem tak zmeczona ze zasypiam prawie na siedzaco ale boje sie ze nie obudze jak te skurcze sie zwieksza i potem bedzie bardzo mało czasu

Gość mam córeczkę śliczna
czytajac Cię przypomniał mi się mój porod. Skurcze złapały mnie punkt 2 w nocy i co skurcz ja do łazienki i załatwiam się za każdym razem. Wytrzymałam tak do 9 rano. Jeszcze o 7 myślałam że to wina jabłka które zjadłam przed pójściem spać :-) po 9 pojeciałam z mężem do szpitala oddalonego o 70 km i o 12.30 urodziłam córeczkę. Połozne smialy się ze mnie ze następne dziecko to zgubie. A w chwili dotarcia do kliniki miałam już rozwarcie na 8 cm także nie czekaj tyle co ja tylko śmigaj na porodówke bo to już TO! Powodzenia. Twoje maleństwo urodzi się 4 czerwca! Gratulacje!

eh no dobrze a wiec lece lulu bo juz ledwo widze co pisze ... dobranoc wszystkim dziekuje za odpowiedzi

boje sie juz sama nie wiem co robic

narazie postaram sie zasnac ...papa:*

a przy okazji, czy to normalne że lubie dotykać sie po afie a potem wąchac palce???w ciazy tylko tak mam...

lubie to robić tak po całym dniu nie mycia, wtedy fajny zapach śledziony z odrobiną spirytusu