Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdominowana.....

Studia czy rodzina.... co wybrac?

Polecane posty

Gość zdominowana.....

Mam prawie 23 lata. Chce zrobić studia magisterskie. Ale pojawia się dylemat. Mój ukochany o 5 lat starszy marzy o rodzinie i dzieciach, nie głowie mu też wyjechanie z rodzinnej miejscowości gdzie zarabia 1500zł. Ja z kolei chciała bym przeprowadzić się chociaż na jakiś czas do dużego miasta. szanuje i doceniam jego potrzeby, ale nie jestem pewna czy jestem w stanie dalej tak żyć. Jemu praca i otoczenie odpowiada, a ja chyba chce czegoś więcej... jesteśmy z sobą 4 lata a ja nie wiem co robić.

Gość nie rezygnuj z siebie
ja mialam niedokonczone studia prawnicze ale wrocilam mam 26 lat jestem na 3 roku takze nic straconego jesli chodiz o ciebie przenioslam sie na zoaczne dostalam prace w zawodzie jak skoncze studia czyli za 2 lata bedzie dzidzia ja bede miala 28 maz 30 ty bedziesz w podobnym wieku jak teraz zaczniesz sluchaj to jest twoje zycie twoja przyszlosc a co bedzie jak on odpukac zaginie zachoruje albo cie zostawi ?? zostaniesz ze srednim bez jakiejs sensownej pracy z dziecmi na utrzymaniu??

P.S. za te jego 1500 to bedziecie gryzc trawe jak ty nie bedziesz pracowala tylko z dzieckiem na macierzynskim albo wychowawczym nie zrob glupoty my mamy 4,5 tys na miesiac i zastanawiam sie czy z dzieckiem damy rade

Gość zdominowana.....
w moich okolicach 1500zł to jedna z wyższych stawek. Ja pracowałam przez dwa lata i dostawałam niecałe 1000zł na państwowym stanowisku.... Ogólnie tu ciężko o prace... mała gmina wszystko po znajomości i tak jak mówię za śmieszne pieniądze.

Gość zdominowana.....
chce podkreślić że mam już licencjat miałam rok przerwy i teraz chce wrócić na studia tyle że już nie w filii uczelni a studiować w mieście.

no to w czym problem dobic jeszcze te 2 lata ?? kobieto masz czas ma dziecko zadbaj o siebie bo potem moze zabraknac ci czasu i dziekco bedzie najwazniejsze a w ogole to ja bym faceta rzucila nieodpowiedzialny chlystek i egoista raz ze ne mysli o twojej przyszlosci dwa ze nie mysli o waszej przyszlosci o tym ze 1.5 tys to gowno nie pieniadze nie utzryma za to was a co dopieor dziecka kompletny brak odpowiedzialnosci i zaradnosic zyciowej bo inny juz dawno by ci zaproponowal dokonczenie studiow i przeprowadzke do bardziej perspektwicznego miasta my tez zareczylismy sie kiedy sytuacja a jego firmie sie ustabilizowala i kiedy ja przeszlam z dzinennych na zoaczne i dostalam prace pozatym my mielismy kase na wlasne M i tez ze slubem czekalismy az bedzie ta kasa na M a dzidzia bedzie jak juz wszystko sie w zyciu nam ulzu max 2 lala i uwazam ze to nie jest pozno

ja właśnie piszę licencjat a mam 22 lata i 2 letniego synka, jedno drugiemu nie przeszkadza zamierzam kontynuować nauke dalej i mieć kolejną dzidzie. oczywiście studjujue zaocznie. ale to musi być twoja decyzja! i powiedz temu swojemu mądrali żeby znalazł dobrze płatną robote i wtedy pomyślicie o rodzinie. możecie iść na takie układ. ciekawwe ile zajełoby mu znalezienie roboty:D

ogólni to chciałam powiedzieć że jedno drugiemu nie przeszkadza tylko najpierw musisz znaleść odpowiedniego i odpowiedzialnego partnera

Gość co za tłumok
"studjuje" - nie mam kurwa pytań :o

STUDIA !!!!! a ten twoj facet ----do wymiany, sorry ale on chyba troche nie mysli, skoncz studia , popracuj troche , potem przyjdzie czas na dzieci, poza tym za marne 1500zl , na nic wm nie starczy

Gość yg8gtfg
Idz na studia. Te jego 1500 to chyba malo nawet jak na wies. Moja mama mieszka na wsi i teraz na pol etetu dorabia sobie jako ksiegowa w piekarni i dostaje 2000 na reke, a do tego ma emeryture. Ja sie ciesze, ze skonczylam studia i moglam zrobic co chcialam ze swoim zyciem, a nie zamknac sie na jakiejs wsi. Tez w szkole sredniej mialam takiego chlopaka, ktory ciagnal mnie w dol. Zostawilam go i uwazam, ze to jedna z lepszych decyzji w moim zyciu. Skonczylam dzienne studia w Warszawie, mieszkam obecnie w Stanach, mam dobra prace, wspanialego meza i niczego mi nie brakuje. A gdybym zostala z tamtym chlystkiem, to nadal mieszkalabym na wsi, nie skonczyla studiow i biedowala razem z nim i gromada dzieci. Mysl o sobie dziewczyno i nie ogladaj sie na niego. Trzeba spelniac swoje marzenia, ja tak robilam i niczego nie zaluje, na dobre mi to wyszlo.