Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tittit1977

czy torbiel jajnika może wpływać na wynik testu ciążowego?

Polecane posty

Od 4 miesiący staram się o drugie dziecko, pod wzgledem medycznym wszystko było ok, wykonywałam testy owulacyjne ale jakoś do tej pory się nie udało. W tej chwili okres spóźnia mi sie tydzień, poza tym mam wiele innych oznak które mogłyby sugerować ciążę - nudności, metaliczny smak w ustach, podwyższoną ttemperature, charakterystyczny śluz i koszmarnie bolące piersi. 2 dni przed spodziewaną miesiączką test ciążowy pokazał 2 kreski - radości nie było końca. Poczekałam jeszcze 3 dni i powtórzyłam test a raczej 3 testy bo wszystkie wyszły negatywnie!!! Okresu jak nie mialam to nie mam. Aktualnie czekam na wynik BHCG. Wczoraj poszłam do lekarza i szok, ciąży nie widzi ale za to zauważył niegroźną 3,5 cm torbiel na jajniku. Dostałam luteine i mam czekać na miesiączke. Jeszcze 2 miesiące temu na usg dopochwowym nie było żadnej zmiany, wszystko było w porządku. Zastanawiam sie dlaczego teraz?????????? co sie dzieje, dziewczyny pomóżcie, czy jest szansa na ciążę, czy taka mała i świeża torbiel mogła zatrzymać mi okres?????????? dlaczego test z pozytywnego nagle jest negatywny?????

Gość do autorki pisze...
a moze to ciaza pozamaciczna? lec na USG do innego ginekologa

własnie umówiłam się na usg w poniedziałek u innego ginekologa, strasznie się boje, ale czy przy ciąży pozamacicznej test wychodzi negatywny?

Gość wychodzi pozytywny
tak samo beta tylko ug może ustalić co jest grane

Gość no właśnie torbiele
mogą spowodować podwyższenie hcg i dać fałszywie dodatni wynik. Betahcg rozstrzygnie wątpliwości.

Gość oj,oj......///////
ja przy torbieli zaszłam w ciaze.miala ok.3-4cm.fakt ze przez ta torbiel mialam wydluzony cykl,tak jak u Ciebie pojawiła sie w ciagu 2-3mies po badaniu usg. mi test pokazal 2 kreski 3 dni przed terminem miesiaczki.obecnie jestem w 25tc.torbiel ma ok.30mm.

dziekuje, postaram się jakoś przetrwać do wyników z bety, rozumiem ze jest wynik z krwi bedzie negatywny to juz nie ma zadnej szansy

a zapytam jeszcze Was czy lekarz mógł sie pomylic, czy taka mała i świeża bo tyle co się pojawiła torbiel mogła zatrzymać miesiączkę? A może sama się nakręcam, skoro wynik testu jest negatywny? Ale staram się o dziecko i bardzo przeżywam to co się dzieje

Gość lady lady lady
bardzo Ci wspolczuje, tego, co teraz dzieje sie w Twoim zyciu. testy wyszly pozytywnie, potem negatywnie, moze to od torbieli? musizz koniecznie isc do lekarza! a to dopiero we wtorek, ale czas szybko plynie, wiec poczekaj.... ja tez bardzo pragne dziecka, bardzo pragne zajsc w ciaze. jestesmy teraz po pierwszej IUI i czekam do nast.soboty aby moc zrobic test, choc mam przeczucie, ze @ przyjdzie kolo srody, czwartku. takze chodze po scianach, mysle, co zrobie jesli nam sie nie uda? a staramy sie juz rok. zabija mnie ta mysl. Ty dopiero starasz sie 4 miesiace, musisz dac sobie czas. Ja dzis zmienilam nastawienie. Nie warto sie katowac, zamartwiac. to nic nie da, a moze tylko pogorszyc cala sytuacje. choc jak tu sie nie wkurzac widzac za oknam tyle mlodych matek. to bardzo trudne i bardzo wspolczuje sobie i tym wszystkim dziewczynom, ktore tak bardzo marza o dziecku. mam tylko jedna nadzieje - ze Bog da nam kiedys upragnione szczescie, bo nie po to dal nam instynkt macierzynski, aby tak nas nim katowac. pozdrawiam Cie nie zamartwiaj sie glowa do gory lady

Gość goska8102.81
a mi dwa testy wyszly negatywnie po stosowaniu luteiny okres nie wrocił torbiel na usg zniknął nastepny test pozytywny i wyniki z krwi ale lekarz ciąży nie widzi a mam objawy: bolące piersi, częste oddawanie moczu, nadęty brzuch i ciągle czuje że jest pełny.

Gość gość
raczej nie

Gość gość
dziewczyny okres spuzniał mi sie tydzien zrobiłam test wynik pozytywny poszłam do lekarza nic nie widział tylko cysye na jajniku dosyc duza i przepisał luteine po trzech dniach powturzyłam test wynik dalej był pozytywny nie wiem co o tym myslec jaj myslicie czy cysta ma wpływ na wynik testu ciazowego.

Gość gość
mam za miesiac wizyte dodam ze mam nieregularne miesiaczki i owulacje mogłam miec przesunieta według gin to był 5 tydz a 3 od zapłodnienia i mogło byc za wczesnie a spanikowałam i poszłam tak wczesnie bo 2 miesiace temu poroniłam i nie chce przez to przechodzic.

Gość gość
ja się starałam o dziecko ale bez badań w dniu spodziewanej @ miałam robione usg z resztą nie ważne dlaczego, ale nie poprzez podejrzenie ciąży ;) Lekarz powiedział że chyba jestem w ciąży, ale było jeszcze za wcześnie. Od razu zrobiłam test-pozytywny Na 2 dzień rano drugi-pozytywny i jechałam od razu na BHCG-pozytywna Szybko wizyta prywatna u gin na ekstra sprzęcie (sprzęt ma też dużo znaczenia). Brałam leki i lekarz (neurolog) powiedział, że chce na piśmie od lekarza ginekologa potwierdzenie ciąży inaczej nie może mi odstawić leków-więc dlatego tak szybko wizyta u ginekologa. Potwierdzenie ciąży i... dowiedziałam się że mam torbiel jajnika :] Miałam cesarkę więc dokładnie oglądają wtedy jajniki i już torbieli nie było. Moja ginekolog mi to wyjaśniła, że w ciąży się pojawiają i znikają-nie zagrażają ciąży w ogóle.

Gość gość
mi w sumie dwa testy wyszły pozytywnie ale jedna kreska była bardzo blada na obu testach i tak mysle ze moze faktycznie jest to bardzo wczesna i lekarz gine nie był wstanie na usg dopochwowym zobaczyc zobacze za miesiac wszystko sie wyjasni co i jak pozdrawiam

Gość gość
Jak w temacie ??

Gość gość
up

Gość gość
Okres spóźnia mi się 8 dni zrobiłam 2 testy które wyszły pozytywnie ale martwie się bo mam bóle w okolicach podbrzusza i jajników nie wiem czy to normalne. Miałam objawy takie jakie zawsze miałam przed okresem. Ból w okolicach jajników odczuwam jakby wbijano mi małe igiełki. Czy to normalne?? Pomóżcie.

Gość gość
bo na tak wczesnym etapie ciąży może być jeszcze niewidoczna na usg, najlepiej zrobić betę jak będzie wzrastać to znaczy że ciąża jest, a pyzatym torbiel może być też związana z ciąża, ja tak miałam, byłam na usg dopochwowym ale dwa tyg po term spodziewanej miesiączki i wyszło że jest pęcherzyk, ale był jeszcze bez ciałka żółtkowego jak przewertowałam neta to też zaczęłam panikować bo to był 5 tyd i 3 dni, aha i ta torbiel od niepękniętego pęcherzyka grafa lekarz mówił że się zadarza, teraz jest w 30 tyg głowa do góry, za wcześnie poszłaś na usg

Gość gość
Również mam torbiel na jajniku i test pokazał ciążę, którą w 7 tyg potwierdził lekarz

Gość gość
Rowniez mialam torbiel jajnika na 8 cm srednicy odkryta w ...27 tygodniu ciazy;)