Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła mama trojaczków-już .

Szczepionka skojarzona- NIE !!

Polecane posty

Witam . Chciałam tylko ostrzec wszystkie mamusie przed szczepionkami skojarzonymi . W zeszłym tygodniu szczepiłam swoje trojaczki,wszystkie szczepionkami skojarzonymi . I wszystkie po tej szczepionce wysoko gorączkowały! . Co innego,gdyby to było jedno dziecko to bym powiedziała,że każde dziecko jest inne,ale cała moja trójeczka gorączkowała :( . I mam jeszcze pytanie . Czy jeżeli I dawka szczepionek była skojarzona to reszta też musi być ? Nie chcę wiecej szczepic skojarzonymi :(

Gość seaside
dziewczyno, gorączka jest najczęstszym objawem poszczepiennym a ty krzyczysz, jakby ci te szczepionki dzieci zabiły... jakbyś je szczepiła pojedynczymi gorączkowałyby ci 5 razy. Gratuluję 3 dzieci :)

No,ale gorączka ponad 39 stopni :/ . I wysypka :O . Dziękuję . ;)

Gość pal ale ogranicz się do kilku
mamo trojaczek, jak dajesz sobie rade? przychodzi ktoś do pomocy? chodzi mi o położną?

Nie,położna była tylko raz . Mam pomoc rodziny. Sama bym nie dała rady .

No,ale teraz już i tak ogarniam to wszystko trochę lepiej . Na początku to panikowałam strasznie :)

Gość LunaLunaLuna
jak zaczelas szczepic skojarzonymi to nastepne szczepienie tez musi byc wykonane ta szczepionka:O

Musi być skojarzona ? :( Kurcze :(

Gość karolina249_wz
ja rowniez GRATULUJE 3 dzieciaczkow:) Tak rzadko to sie zdarza .. :) Niedlugo wyrosna i zaczna sie razem bawic :) SUPER:)))

Dziękuję baardzo,no na pewno będą się bawić razem,ale to jeszcze troszkę :)

Gość barrakuda..
jak sie nazywa ta szczepionka?

Gość karolina249_wz
mamo trojaczkow- zignoruj takie komentarze, bo szkoda sie w dyskusje wdawac. To raczej zrozumiale, ze rodzice sie martwia o swoje pociechy. Popytaj lekarza o to i wszystko dokladnie opisz. Na pewno udzieli Ci odpowiednich wskazowek i powie co dalej.

Gość Ja szczepiłam synka
skojarzonymi cały czas i jestem bardzo zadowolona. Tak naprawdę nie miał nigdy żadnych objawów poszczepiennych, nigdy nie gorączkował i biegania i kłucia było znacznie mniej niż gdyby był szczepiony zwykłymi szczepionkami. Dodam, że synek ma prawie 4 lata, więc cały cykl tych pierwszych szczepień przeszedł już dawno. Dzieci z ciąż wieloraczych często mają niską masę urodzeniową i nim "nadrobią" do rówieśników są nieco słabsze, co jest zrozumiałe. Może stąd gorączka była wysoka. Są dzieci, które na szczepionki skojarzone reagują doskonale.

No,moja lekarka mówi,że to normalne :( . Ale ja się martwię strasznie :( .

Infanrix DTPa

Gość no ale czym się martwisz
tak strasznie? mozliwe ze po szczepionkach nieskojarzonych dzieci mialyby rowniez wysokie gorączki. gorączka to normalne po szczepieniu i nie ma co panikowac na litość boską. ja jestem dorosła baba a po kazdym szczepieniu na grypę mam gorączkę... dzieciom nic nie bedzie, nie denerwuj sie. "Co innego,gdyby to było jedno dziecko to bym powiedziała,że każde dziecko jest inne,ale cała moja trójeczka gorączkowała" bo masz TROJACZKI :D co w tym dziwnego ze reagują podobnie na ten sam czynnik? ;)

Gość ??? zapytam
moge zapytac jakiej plci masz swoja trojeczke?

gorączka czy rozdrażnienie to najczęstszy objaw po szczepieniu- nieważne czy to zwykła szczepionka czy skojarzona a, że wszystkie 3 tak samo zareagowały to normalne bo wkońcu to TROJACZKI ;) ktoś już tak napisał ;) moja córke szczepiłam Infanrix ipv +hib, po pierwszej dawce nic jej nie było,była nawet spokojniejsza niż zwykle, a po drugiej była troche marudna i miała lekki stan podgorączkowy no i jeśli raz już zaszczepiłaś skojarzoną to teraz też już musisz skojarzoną.

Ja tez szczepiłam mojego synka - Infanrix ipv +hib, mały po tej szczepionce nie gorączkował wogóle, jedynie miejcse wkłócia lekko zaczerwienione. Wszystko zależy od dziecka.

Gość ja moją 2 szczepilam
refundowanymi i żadne gorączki nie miało. Jedno szczepiłam płatnymi i skończyło się szpitalem, choć wszyscy twierdzili, ze to na pewno nie od szczepionek. Taki dziwny zbieg okoliczności no nie?

Gość hytgfddfgfghnbvc
i co z tego ze trojaczki przeciez moga byc calkiem odmienne jesli nie sa jednojajowe, wasza teoria nie jest wcale taka oczywista.Jednojajowe dzieci sa identyczne genetycznie a dwu lub wiecej nie sa ze soba bardziej powiazane niz rodzenstwo.

Gość barrakuda...
koncerny farmceutyczne zarabiaja na glupocie, niewiedzy i ignorancji a na jakiejs glupiej modzie te niektore skojarzone szczepionki sa przereklamowane,na niepotrzebnie wiele chorob i do tego niebezpieczne Infanrix nie ma dobrej opinii, ponoc niektore zawieraja rtec (sa produkcji GlaxoSmithKline, tej samej co produkowal nieporzebne szczepionki na wymyslona "swinska grype") najlepeij poszukac info w internecie na profesjonalnych stronach

Gość barrakuda...
oficjalnie Infanrix nie zawiera rteci, i tak sie reklamuje, ale prawda jest taka, ze zawiera tylko ze mniejsze ilosci i dlatego FDA (moze przekupiona) uznala, ze Infanrix moze sie mienic bezrteciowa szczepionka. Co nie zmienia faktu, iz Infanrix te rtec posiada (dzieki temu szczepionki moga byc dluzej przechowywane). Co z tego, ze mniejsze ilosci? Slad mzecie miec pewnosc jaki to ma wplyw na czesc dzieci? Robili jakies badania? Ciekawa jestem, nawet jezeli przypuscmy tylko 5% dzieci ma jakies powiklania to czy te 5% nie jest duzo? I jak powazne sa te powiklania? Moze ktos sie dokopal do jakis badan?

Gość poszszssz
gorączka nie jest powikłaniem!!! gorączka świadczy o tym że organizm jest silny i walczy, ja moja córke szczepiłam refundowanymi i też miała gorączkę nie panikujcie dobrze.

Gość macie schizy co niektóre
mój synek miał wszystkie szczepionki skojarzone ponieważ mieszkamy za granicą ostatnią miał jak miał 13 miesięcy teraz ma za kilka dni 2 latka nigdy mu nic nie było po szczepieniu nie miał gorączki ani innych objawów. A gorączka to bardzo częsty objaw po szczepieniu nie wiem o co tyle krzyku jednemu dziecku coś zaszkodzi innemu nie.

Gość barrakuda...
do macie schizy moglabys przy okazji podac nazwe szczepionki? to, ze akurat twojemu dziecku nic sie nie stalo nie jest dowodem na to, ze te szczepionki sa bezpieczne Czytalam sporo historii matek, ktore pisaly o szczepionkach skojarzonych i powiklaniach u dzieci, jak. np. apatycznosc, cofniecie w rozwoju

U mnie było ok. ale generalnie jestem przeciwna szczepieniom, chodzi o środki konserwujące, jod, ołów, itp. Czytałam kiedyś artykuł amerykańskiego naukowca który nie wytrzymał i opisał co znajduje się w tych szczepionkach to głowa usycha. I tym są szprycowane nasze dzieci.... najgorsze są mmr-II najlepiej dawać priorix jak już.....