Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość No to sie porobiloo

I znowu dwójeczka, no ładnie :)

Polecane posty

Gość No to sie porobiloo

Hej mamusie. Wlasnie wrocilam z wizyty u gina i dowiedzialam sie, ze znowu bede miala blizniaki. Mam juz dwojke synkow w wieku 2 lat. Postanowilismy z mezem, ze moze ustrzelimy jeszcze corcie, ze moze sie uda (no nawet jak nie to trudno), ale myslelismy zawsze o trojce dzieci a tu niespodzianka. Kolejna dwojka, no nic to zamiast trojki dzieciaczkow bede miala czowrke. Tylko naszlo mnie teraz tyle obaw, ze masakra. Troche sie boje jak to bedzie. Czy sa tu mamusie ktore za pierwszym razem mialy blizniaki i za drugim razem znwou?Jak sobie radzilyscie?

A tak z ciekawości zapytam, czy w Twojej czy w rodzinie męża pojawiały się już bliźniaki? A jeśli tak to w którym pokoleniu?

Gość smutnomistrasznie
byla tu taka mama na forum. miala 2 pary blizniat. wszyscy chlopcy :-)

Gość iga81
No ja nie mialam blizniakow, ale mam synka 3 letniego i 10miesiecznego i jestem w trzeciej ciazy. Dasz sobie rade, masz juz doswiadczenie :-) Po za tym Twoi chlopcy beda juz samodzilni jak urodzisz.

Gość No to sie porobiloo
Mąż ma braci bliźniaków. Innych przypadków nie ma. Sama sie zdziwiłam za pierwszym razem, bo przecież mówią, że bliźniaki przechodzą po lini żeńskiej... sama nie wiem, no a teraz to juz totalny szok :)

No to gratuluję i życzę żeby teraz pojawiły dwie dziewczynki. Napewno dasz radę, jesteś już mamą i to bliźniaków więc masz doświadczenie. Ale też by mnie zatkało przyznam szczerze. Ale trzeba się cieszyć :)

Gość No to sie porobiloo
Dziękuje. Mąż byłby w niebie jeśli bedą to dwie córeczki. Mam nadzieje, że chociaż jedna sie trafi, a jak nie- trudno. Najważniejsze by zdrowe i bez komplikacji. Przyzwyczailam się już, ze mam w domu samych facetów, ale pewnie kiedyś pomoc w domu by się przydała :) A na synow nie narzekam, dali i czasem dają popalic jak to dzieciaki, ale ogolnie problemow nie bylo. No i pierwsze dwa miesiące pomgała mi mama z teściową na zmiane, bo nie umiałam się w tym wszystkim odnaleźć. Boje się, ze teraz to juz calkiem sobie nie poradze. Fakt, chlopaki beda juz bardziej samodzielni, bo urodzę niedługo przed ich trzecimi urodzinami, ale to jednak jesczze maluchy. Oj co to będzie, co to będzie..

Chłopcy pójdą do przedszkola skoro beda mieli juz 3 latka :) A chłopcy to bliźnięta jedno czy dwu jajowe?

Gość .....................888
bardzo ci zazdroszcze

Gość blizniaki....
ja mam blizniaki- parka. maja 11 m-cy i mam dosc dzieci;) nie wyrobilabym gdybym znowu miala miec dwojke. zycze ci zeby to byly dziewczynki skoro 2 chlopcow juz masz:)

Gość odbudwa końcówke
no pewnie będzie głośno i wesoło :) gratulacje

Gość przyszła mama trojaczków-już .
Ja mam trojaczki,niedługo skończą 2 miesiące,u mnie a właściwie u meza w rodzinie były bliźniaki ;) . My więcej dzieci nie planujemy . Zdrówka życzę ;)

Gość No to sie porobiloo
Chłopaki są bliźniętami jednojajowymi. Kropka w kropke, wypisz - wymaluj, dwie małe kopie tatusia :)

Trojaczki? Jak to wygląda w praktyce, kurcze nie wyobrażam sobie tego. Lekko chyba nie jest co?

Tak,trojaczki 3 dziewczynki . No lekko nie jest,ale trzeba sobie dawać radę :) / Na szczęście mam ogromną pomoc rodziny :)

Gość No to sie porobiloo
Gratuluje trojaczkow :) Dziewczynki są jedno, dwu jajowe? I zycze duzy sily, bo wychowanie na pewno nie będzie latwe, ale dzieic dają duzo radosci, ze szybko zapomina sie o zlych chwilach. Przynajmniej u mnie tak bylo. Przyznam, ze cięzko bylo mi ogarnąc dwojke dobre 3-4 miesiace, z trójką chyba bym sobie nie poradzila...

Dwujajowe . Znaczy dwie dziewczynki są jednojajowe i jedna jest inna ;) . Wyglądem ;) Nie wyobrażam sobie jak to będzie jak zaczną raczkować,czy wszytskie na raz ząbkować ;) Dziękuję i również życzę powodzenia,duuuzo siły i zdrówka! ;) No i gratulacje .

Gość pytająca z ciekawości
Mamo trojaczków, jesteś może z Warszawy? Jak rodziłam synka w marcu to akurat urodziły się trojaczki w tym samym szpitalu :) Gratulacje :)

Nie nie ja nie jestem w ciąży z bliźniakami Ja nie mam dzieci Chociaż bardzo bym chciała ale jeszcze nie czas. Bardzo lubię rozmawiać sobie z kobietkami mamami dlatego odwiedzam sobie forum.

Kattka sorki! ;) Oczywiście gratulaje dla Autorki ;) . Nie,nie jestem z Warszawy ja jestem z Warm-mazurskiego .

ja jestem blizniaczka mojej mamy tata byl blizniaczkiem ale mama zaszla w druga ciaze i jest tylko jedna siostra dodatkowa ;) ja sama chciala bym miec blizniaki tylko wlasnie nie wiem czy to jest mozliwe jak sama jestem blizniaczka?

a g n i e s z k a - no pewnie,że możesz mieć bliźniaki! Mój mąż też ma brata bliźniaka .

Gość fewrfwerfw
Gratuluję autorce dobrego samopoczucia. Ja bym się załamała.

Gość maminsynki
Autorko, dlaczego piszac "przydalaby sie pomoc w domu" masz na mysli dziewczynki? a co to chlopcy rak nie maja? i potem wychowujesz nastepne pokolenie maminsynkow niezdolnych do zrobienia sobie kanapek. Chlopcy tak samo moga sprzatac, pomagac ci w kuchni itd. Nie cierpie mamusiek, ktore od dziewczynek wymagaja a facetow na nieudacznikow wychowuja. Same jestescie winne temu, ze my kobiety harujemy, a faceci dwie lewe rece.

Gość maminsynki popieram
! :o

Gość mama bliźniaków
Gratuluję! Ja mam prawie 3-miesięczne bliźniaki i 2.5 letniego synka:D Starszy synuś URWIS NIE Z TEJ ZIEMI ,ale maluszki to istne aniołki, jedna pobudka w nocy a w dzień jestem w stanie posprzątać, wyprać, wyprasować i ugotować tak że zyczę wszystkim takich KOCHANYCH i grzecznych dzieciątek!

Gość ddddddddddddddd
pieknie napisalas mamisynki!!! wlasnie tez cos takiego chcialam napisac!! swieta prawda!! a tak to powodzenia w blizniaczej ciazy!!!

Gość vi_
mamo blizniaków , masz synka najstaarszego a blizniaki jakiej plci? tez chlopy?