Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość obsesjaaaaaaaa

moja obseja na punkcie słodyczy

Polecane posty

Gość obsesjaaaaaaaa

tak jak w temacie mam obsesje na punkcie słodyczy. Nie jem makaronu ziemniaków nic smazonego np kotletów nie używam cukru do herbaty i w ogule mi tego nie brakuje a jak zobacze batonik to mało sie nie zes*am. Kurcze juz mnie to wkurza ale no nie moge sie powstrzymac ehhh moze ktoś miał lub ma podobny problem???

Gość majeczka1906
a masz problemy z waga??

Gość gruba i bez talentu
Ja mam tak samo :D Niczego nie słodzę, nie znoszę pieczywa, makaronów, sosów, fast foodów, ale za czekoladę, chałwę, marcepan, blok, bajaderki, paluszki serowo-cebulowe dam się pokroić. Ciężka sprawa. Próbowałam zastąpić słodycze miodem, ale na dłuższą metę się nie sprawdziło. Próbowałam jeść do oporu raz w tygodniu, a przez inne dni się powstrzymywać - nic z tego. Teraz próbuję jeść codziennie dokładnie wyznaczoną porcję przysmaku. Zobaczymy co z tego wyniknie. Pozdrawiam i życzę większych sukcesów w walce z nałogiem ;)

Gość bgyug
witaj w klubie. Nie lubie obiadow, mies, zup, moge nie zjesc nic normalnego w ciagu dnia, byle tylko rozkoszowac sie czyms slodkim. NIestety, ale cukier rafinowany potrafi uzalezniac tak samo jak alkohol

Gość rererere
ja rowniez jeszcze z 4miesiace temu jadlam slodycze codziennie... ale powiedzialam sobie ze przestane i powiem wam ze juz teraz nie czuje potrzeby ich jedzenia ,a jak juz cos zjem nie smakuje mi tak... zobaczcie ile dni wy wytrzymacie :)

Gość gruba i bez talentu
Ja wytrzymałam niemal miesiąc, a później poooszłooo ;)

Gość rererere
widocznie zalezy od osoby , dla mnie po tygodni to juz nie byl ten smak :) przyznam sie ze jakis kawelek ciasta dziabne czasami i pije slodkie napoje , ale zeby zjesc czekolade ,batona czy cos to juz nie

Gość obsesjaaaaaaaa
...no ja w sumie nie mam problemu z wagą...narazie :D ale jak tak dalej pójdzie to w niedługim czasie znów bede musiała zrzucac wage:/ Dlaczego słodycze tak uzależniają. A wiecie co jest najgorsze ze mieszkam jeszcze z mama i zawsze na niedziele czy na jakies swieto pieczemy ciasto...ja pieke wczoraj jak mnie mama poprosiła o upieczenia to az zaczełam sie bac noi dzisiaj jak by nie było musiałam spróbowac a czuje ze na ty sie nie skończy:(

Gość kyhgbh
ja mam to samo nie jem pieczywa ziemniaków, unikam miesa ale nie wytrzymam dnia bez slodyczy . codzien postanawiam sobie ze od dzis sie odchudzam i tak do 17 daje rade bez slodyczy ale potem nachodzi mnie taka ochota ze ide do sklepu kupie czekolade i zjem cala i znowu obiecuje sobie ze od jutra i tak jest codziennie....

Gość obsesjaaaaaaaa
...pocieszam sie tylko tym ze nie tylko ja mam taki problem. Kurcze ja naprawde nie chce sobie odmawiac ale bez przesady nie chce tes zachowywac sie jak bym nigdy kawałka ciasta nie widziala:/

Gość czeresnia88321
ja mam to samo. ja np. nie lubie miodu, czekolady, batonow. uwielbiam za to ciasta, batoniki (ale nie wszystkie) - czasami sie zastanawiam czy nie dodaja do tego jakis substancji uzalezniajacych:) bo do slodzenia herbaty nie ciagnie ale do wybranych slodyczy tak. ze mna jest coraz gorzej. jem coraz wiecej slodyczy a coram mniej normalnego jedzenie. z waga ok. chociaz wiadomo ze sie kapke odklada:) cukier mam w porzadku. jestem uzalezniona od pewnychslodyczy i tyle:( to chyba choroba://

Gość majeczka1906
a co jakbyscie wybieraly slodycze light? a najlepiej same robily?? mozna zrobic lody waniliowe z owocami, na necie przepisow mnostwo... albo salatke owocowa z jogurtem waniliowym.. najlepiej tez niskoslodzonym... chyba sie da??

Gość gruba i bez talentu
Nie da rady ;) Jak ktoś tu wcześniej napisał - to uzależnienie od konkretnych słodyczy. Jak dla mnie: czekolada - Lindt, Studentska, Wedel i Milka, chałwa - Koska, paluszki - Beskidzkie, trufle, bajaderki i blok - własnej produkcji (chyba najbardziej kaloryczne z tego wszystkiego, tort czekoladowy - tylko z jednej cukierni (ale już sama potrafię zrobić smaczniejszy :P ). No nie da się tego zastąpić nawet "innymi" słodyczami a co dopiero "light", czy domowymi dietetycznymi produkcjami :D

Gość majeczka1906
nie wiem moze strachem da sie zwalczyc... wizja cukrzycy, raka jelita grubego nei wiem na kazdego dziala co innego. ja uwzam ze jedzenie niszczy szczegolnie slodycze i tluste jedzenie:(( moze warto pomyslec ze za 10 lat bedziecie nosic rozmiar 52 i leczyc wszystkie mozliwe choroby zwiazane z otyloscia:(( moze to zadziala motywujaco, a moze to ze jak sie ograniczycie do 1 razu w tygodniu to bedzie lepiej smakowalo?nie wiem..

Gość gruba i bez talentu
No właśnie tak się motywuję ;) Że to dla zdrowia ;) Bo nadwagi jeszcze nie mam :)

Gość obsesjaaaaaaaa
...ja tak sobie mysle ze chyba dałabym rede ograniczyc słodycze. Raz w tygodniu napewno by lepiej smakowały dlatego zapewne zjadłabym ich wiećej niż mogłbym zjesc w przeciągu calego tyg. Wiem ze takim podejsciem nic sie nie wskóra ale co ja na to poradze tska jest prawda nie bede wam sciemniac:/