Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Piszcie mądre kobietki

Jak to jest z tym hcg? Piszcie prosze

Polecane posty

Gość Piszcie mądre kobietki

Czy istnieje taka możliwość że w dniu spodziewanej miesiączki poziom hcg jest za niski i test ciążowy pokaże wynik negatywny. Właśnie zrobiłam test jestem dzień po spodziewanej miesiączce, okresu brak a test negatywny. Co myślicie.

Gość To zależy kiedy doszło do
zapłodnienia. Jeśli coś przesunęło owulację to tak, poziom hcg może być zbyt niski, jeśli owulacja była jakieś 14 dni przed terminem spodziewanej miesiączki to już test powinien wykazać jego obecność. Ja miałam teraz w drugiej ciąży własnie podobny przypadek. Staraliśmy się o dziecko, leczę się endokrynologicznie i w cyklu, w którym zaszłam w ciążę przeszłam coś a la grypę. Owulacja opóźniła się i była ok. 20 dnia cyklu. Nie wierzyłam, ze w takim cyklu mogło dojść do zapłodnienia i nie przejmowałam się opóźnieniem okresu. Test zrobiłam tylko dlatego, ze lekarz chciał mi zmienić leki endo i chciałam mieć pewność, że w ciąży nie jestem. Test zrobiłam jak okres spóźniał się tydzień i wyszły wyraźne dwie kreski. Prawdopodobnie, gdybym zrobiła test w dniu spodziewanej miesiączki (wg tradycyjnego wyliczania regularnych cykli), to wynik testu byłby negatywny.

Gość londonianka
czy jesli po normalnym okresie z zeszlego miesica mialam po tygodniu krwawienie z odtsaiwenia ( odstwilam tabletki po 4 dniach) to nastepny okres powinnam dostac liczac od ostatniej malpy czy od tego krwawienia? Liczac od ostatniej @ okres mi sie spoznia ale moze powinnam liczyc od tego krwawienia , kto z was wie? bo nie wiem moze ejstem w ciazy. dodam ze wlasnie w 20 dniu mialam bardzo duzo sluzu i nie wiem czy to nie byla owulacja, ale wtedy bylaby troche opozniona, moze wlasnie przez antykoncepcje. Kochalam sie wlasnie w tym czasie. Okresu nadal nie mam ale nie wiem czy powinnam loiczyc wlasnie od wczoraj czy za tydzien, czy okres mi sie przesunal czy tylko owulacja czy moze jestem w ciazy??? HCG robilam 5 dni temu i wyszlo negatywne, ale bylo to zaledwie 5 dni od momentu przytulanki wiec moze dlatego nie wyszlo. pare dni temu czulam jakbym miala dostac @ ale nic nie przyszlo. Teraz nic nie czuje, suchp zupelnie. Temperature wczoraj mierzylam i mam 37,3. jak myslicie?