Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hshsadsg

Czy są tutaj osoby które np nie przeszły z klasy do klasy lub

Polecane posty

No właśnie mówię o pisemnym polskim, po tym błędzie wiem już że nie zdałem matury. No chyba że sprawdzą maturę i uznają to jako błąd rzeczowy. Matematyka i angielski już nie mam całkowitej pewności, byłoby super gdybym poprawił w sierpniu angola a teraz w czerwcu zdał egzaimn zawodowy.

Gość Biedny_Muzyk
przymusowy polski to wg mnie idiotyzm akurat polski mi poszedl zajebiscie i to bez przygotowania ustny - 100% pisemny - 84% no ale sory nie kazdy umie pisac jak mickiewicz ja akurat od dziecka lubilem sie rozpisywac tworzac piekne wnikliwe slicznie zbudowane zdania czyli mowiac krotko lac wode ;) ale fakt faktem jest ze nie kazdy to potrafi nie kady lubi a nauczyc sie tego poprostu NIE DA mature z polskiego zredukowakbym do czytania ze zrozumieniem

Gość ogolnie w moim srodowisku to
wstyd nie zdac z klasydo klasy czy tez nie miec matury. Ale ja nie jestem z waszego rocznika chyba, choc mature mialam tez nowa juz. Uczylam sie w jednym z najlepszych LO i u nas to byl obciach nawet 2 nie uzyskac:O Chyba, ze problemy zdrowotne badz inne powazne sytuacje. A juz jak slysze, ze ktos mowi, ze nic a nic sie nie przygotowal do matury i nie zdal dlatego to sie za glowe lapie. Ja tez nic a nic sie nie przygotowalam, wielu moich znajomych podobnie, z angielkiego np. nic a nic sie nie uczylam, do biologi moze w sumie 2h tylko, a do polaka zero, do matmy tez nie (nie mialam obowiazkowej), nawet na fakultety nie chodzilam. I w glowie mi sie nie mesci jak mozna matury nie zdac, przeciez te 30% to jeden wielki smiech, zawsze uwazalam ze aby zdac powinni wymagac 50%

Ooooo, kolejna się znalazła. Dla Twej ciekawości także się uczyłam w jednym z najlepszych LO, a osoby inteligentne cechuje zrozumienie dla innych, czego Tobie jak widać brakuje. Niektórzy potrzebują przygotowania, też sądzę, że zdałam (nie mów hop zanim nie przeskoczysz, mądra maksyma:P) bez przygotowania, ale są osoby które w takim wypadku by sobie nie poradziły. Jednak zadufane dupki z najlepszych liceów zawsze będą się mądrować.

ale czy ja sie bronie ludziom przygotowywac? Czy ja napisalam, ze kazdy bez przygotowania powinien zdac na wysoki%? Nie, ale na te 30 to wybacz ktos kto chce studiowac powinien:O Matura dzis i studia stracily w ogole swoje znaczenie przez wlasnie taka wyrozumialosc. Nie ma co sie oburzac, nie kazdy moze byc lekarzem, inzynierem, prawnikiem. A panie na kasie tez sa potrzebne. Trzeba wiec mierzyc sily na zamiary.

Życie zweryfikuje, a bronić nikomu nie można. Ci co mają to i tak się wybiją (nie licząc tych z plecakami) Znam jedną babkę, niezbyt lotna, dopiero po 30 się wzieła za maturę i resztę i co? Jest zajebistym wychowawcą (po resocjalizacji, pracuje w ośrodku), ma pasję, chce pomagać tym dzieciakom i jej się to udaje. A teoretycznie powinna pracować na kasie (co tez czyniła wcześniej).

*nikomu, czyli zaostrzać matur itp a nie że wstęp wolny :D Bierz pod uwagę, że osoba świetna z polskiego i z pasją (moja koleżanka o której tu już pisałam) była fatalna z matmy, która jej nie będzie w życiu potrzebna. Gdyby podwyższyć poziomy i progi stracono by niezwykłego studenta który może wiele osiągnąć.

Ja tez znam kobiete, ktora po 30 zdala mature, zaczela studia i teraz radzi sobie swietnie. To moja matka i wiem, ze wczensiej pracowala w sklepie bo musiala a nie bo nie umialaby zaliczyc 30% na maturze:O Zycie uklada sie roznie, ale jedno jest pewne jak ktos jest malo inteligentny, jak sobie nie radzi to nie ma zmiluj. Nic nie pomoze. A co do twojej kolezanki, ktora jest swietna polonistka to wybacz ale uwazam ze polonisci powinni miec jako takie pojecie o matematyce. Nie chcialabym by moje dziecko uczyla matematyczka nie znajaca zasad ortografii oraz polonistka, ktora mysli, ze Pitagoras to nazwa knajpy:O

w takim razie twoja kolezanka ma umysl humanistyczny, ale zle sobie nie radzila z przedmiotem scislym. To przeciez dobrze, bo przedstawilas to tak jakby polonista juz nie musial znac matematyki

ja nie zdałam w 1 liceum. mature zdalam za 1 razem, bez zadnych poporawek itd. jak sie czuje? teraz nawet o tym nie pamietam, ale wiem ze wtedy mialam mysli samobojcze, chcialam zniknac, nie wiem.

Podstawy znać powinien, ale naprawdę wiele jest nieprzydatnych w życiu i widzą to ludzie którzy skończyli szkoły kilkanaście lat temu. Jedynie w formie ćwiczenia logicznego myślenia się przydaje choć i to nie zawsze.

Gość coszacos
ja powtarzalam 3 razy piersza klase liceum.

Gość coszacos
bylo to dwadziescia pare lat temu.Do dzisiaj mam z tego powodu nieprzyjemnosci.

Gość coszacos
nie bylam specjalnie zdolna matka mnie zmuszala do ukonczenia liceum.Poniewaz jestem atrakcyjna i nie wygladam na glupia to chociaz skonczylam te szkole mam przerabane u ludzi.

Gość Rebels roost
Co sądzicie o kiblowaniu 2 x w liceum? Jestem w 3 klasie LO, powtarzałem raz pierwszą klasę, drugą zaliczyłem na kredyt a teraz ponownie totalnie sobie olewam naukę i nie mam perspektyw na maturę. Jak myślicie korzystniej jest powtarzać 3 klasę i zmobilizować się w kolejnym roku do matury czy iść do policealnej na dwa lata?

Gość 1234

nie zdalam 5 klasy podstwawowki, obocnie jestem w 5 klasie, matematyka poprostu mn wyniszczyla, chociaz z innych przedmiotow se swietnie radze,poprostu tak o jestem ...em, w moim otoczeniu to normalne ze ktos nie zdal

Gość Gość

Matme zdałam na 80%, Polaka na 44%, A Niemca nie zdałam bo cały liceum dostawałam  4 za picie herbatki z moja nauczycielką i czesanie ją na różne uroczystości Więc no moja winna trzeba było się uczyć, A nie herbatki pić 😉