Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skolowana przyszla mamuska

posciel do wozka

Polecane posty

czy ktoras z Was uzywala poscieli do wozka? Termin mam na wrzesien i juz powoli kompletuje wyprawke. Znalazlam na allegro taka posciel, a beda kompletnie zielona w sprawach noworodkowych chcialabym zapytac czy kupowac taka posciel. Jesli nie to jak wozic dziecko w gondoli? Na kocyku? Jak to wyglada w praktyce?

Jak było zimno to w gondoli woziłam dziecko na polarowym kocyku (i takim kocykiem przykryte, bo jedna nawet w marcu na śpiwór od wózka było za ciepło). Teraz, jak jest ciepło, daję flanelową pieluchę jako prześcieradełko, bo łatwiej wyprać. U mnie gondola ma cieniutki materacyk i bawełnianę tapicerkę od wewnątrz, nie wiem czy każda tak wygląda. Teraz przykrywam bawełnianym kocykiem, takim super cieniutkim jeśli jest chłodniej albo bez niczego po prostu. Jak bardzo wiatr wieje to zakładam osłonkę- taką przypinaną na "nogi" gondoli.

dzieki dziewczyny za odp. moja gondolka tez ma mieciutki materacyk pokryty bawelniana oslonka. Ale jak zobaczylam te posciel to zglupialam. Czyli nic nie trzeba wkladac do wozka, ewentualnie kocyk, dziecko w spiworku albo kombinezonie, w zaleznosci od pogody. kurcze, czlowiek zielony w tych sprawach, dobrze, ze mozna zapytac doswiadczonych mam :)

Gość smerfetkaaaaaaaa
urodziłam w styczniu w lutym już normalnie chodziłam na spacery kombinezon+grubszy kocyk po co pościel ?

wlasnie dlatego pytam bo zobaczylam takie cudo :)