Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak w tych czasach tak mozna

Jak w tych czasach mozna nie zdac matury lub nie studiowac!

Polecane posty

To przechodzi ludzkie pojecie, ludzie robia po dwa czy trzy kierunki a nie ktorzy zatrzymuja sie tylko na poziomie gimnazjum, az mi zal tych ludzi.

Gość nawet mogą po 12 robić
kierunków a uczelnie w 50% wypuszczają z uczelni głąbów,pijaków i cwaniaków ,którzy nie potrafią w swoim zawodzie pracowac ... Mąż opowiadał jak to do firmy przyjęto 3 nowych projektantów "wyuczonych " na medal wprost ...koorwa kibla nie potrafili zaprojektowac ani budy dla psa !:O poszli won po miesiacu ..

Tylko ze chydraulik nie zarobi wiele a magister juz tak, bedzie panem lub pania na wysokim stanowisku :)

Gość nawet mogą po 12 robić
zdziwiłabyś sie ile zarabia mój brat własnie mając firmę usługową ! Własnie usługi hydrauliczne ... idz ty dziecko i rób kolejny kierunek może psychiatria ? :D

20:08 [zgłoś do usunięcia] bzdura - wygląda na to że nie pracujesz, a żyje złudzeniami i obiecankami które wychodzi od PR uczelnianego. Rzeczywistość jest trochę inna No właśnie.

Gość moje zdanie w tej kwestii jest
hahah studia w tym kraju to gówniany papierek szkoda na to czasu, szacunek dla osób które świadomie nie idą na studia i nie tracą czasu tylko biorą sie za robotę

Gość oj można, nie potrzebuje
iść na studia, jestem po liceum i mam własną firmę, zarabiam 30tys miesięcznie a koleżanki po studiach pracują w byle firmie za 1500zl... Mi są studia niepotrzebne ;)

Gość innninn
Jaką masz firmę, po liceum?

Gość trochę? jest bardzo inna !!!
mój bratanek ma za sobą politologię i socjologię a jeszcze sie zastanawia nad prawem ...no i uważaj : PRACUJE W WARZYWNIAKU A DORYWCZO jeżdzi pomagac w salonie samochodowym !zajebi sta praca dla pana na wysokim stanowisku !Ja mam "tylko" średnie zawodowe prowadzę agroturystykę, mój mąż po zawodówce ( ma firmę budowlaną-kafelki,tynki itd) Powiem ci ,że jak na to patrzę wiem ,że nauka bardzo rozwija ale w życiu potrzebne jest ogromne szczęście i tyle

Ludzie po zawodówie zarabiają więcej kasy od tych po studiach, zwłaszcza humanistycznych.

nie tyle szczęscie co pomysł na siebie..jak sie jest nieudacznikiem to i po studiach mozna nie mieć niczego . :O 🖐️

do -->jak w tych czasach tak mozna jak juz to hydraulik co ma wyksztalcenie do zarobkow. czesto jest tak ze osoba bez mgr zarabia wiecej niz po studiach.

Gość w polsce i tak licza sie tylko
znajomosci

Gość moja kuzynka podobnie poszła
uczyć sie zawodu fryzjera ...obciach w rodzinie totalny !Babki i ciotki larum podniosły ...TAKI WSTYD !!!A dziewczyna mało ze ma ogromny talent to również głowe na karku .Zaciągnęła pożyczke wynajeła od znajomych lokal ,kupiła sprzęt i zaczeła powoli sie rozkrecać .Nie uwierzycie co teraz ma !!!Po kilku latach wydzierżawiła lokalik w kurorcie nadmorskim Bardzo modnym i jeżdzi tam na 3 miesiące .Zarobi tam tyle ile u siebie w rok.Szkoli teraz dziewczyny ... Wybudowała sobie z męzem fajny dom ,mają 2 auta i niedługo zostanie mamą ! A cała rodzina dopiero nabrała przekonania kiedy zdobyła dyplom mistrza i jakąś nagrodę ...nie pamieam Ale w rodzinie była dłuugo czarną owcą bo to sami lekarze,adwokaci,nauczyciele itd :O i oni teraz pożyczają od niej kase i zazdroszczą niestety ... macie racje W TYM KRAJU nie warto studiować bo szkoda czasu -nie jest to potem odpowiednio nagradzane i doceniane .

Gość a ty dzicko ile masz fakulców?
pochwal sie jaka to wykształcona jesteś!:D

Gość do autorki: po pierwsze to
jest mi żal ciebie, że obrażasz innych, a sama piszesz "hydraulik" przez "ch":o a po drugie: jakby wszyscy byli magistrami, doktorami i obejmowali ciepłe posadki, to co byś żarła? Gdzie byś kupowała cokolwiek? Kto by ci naprawił cieknący kran? Kto zawiózł do szkoły/pracy? Kto by ci wymodelował kłaki? Itd. Itp. Zastanów się nad tym co ty pieprzysz, bo jest to na poziomie podstawówki i to tych pierwszych klas :o Poza tym, w Polsce jest za dużo ludzi z magistrem, a za mało godnej pracy po studiach. Marnować 5 lat życia dla samego papierka, nie posiadając większych ambicji, to chyba głupie, nie uważasz? Moja kumpelka tak właśnie ma. 5 lat dziennych studiów, a jej pierwsza i zarazem ostatnia praca to "pracownik hali" w hipermarkecie. Dziewczyna jest po 30-tce, właśnie urodziła dzieciaka, a umowa jej się kończy w lipcu i co dalej? Co zrobi kiedy dziecko podrośnie? Kto ją zechce z taaaaaaaaaaaakim doświadczeniem? I nie, nie jest to jedyny taki przypadek, bo znam jeszcze kilka innych osób po dziennych studiach, które pracują w zupełnie innym zawodzie niż ten wyuczony i brak perspektyw na przyszłość. Ot takie życie od 1-go, do 1-go :o

Gość mieszkam w miasteczku
Jak ktos mieszka w mniejszym miescie, gdzie do jakiejkolwiek uczelni jest duza odleglosc, to brak studiow nikogo nie dziwi! Co wiecej, jesli ktos wyjedzie na studia, zrobi je i wroci (bo 3/4 jednak nie wraca), to wtedy dopiero jest uwazany za "kogos"!

Gość EmmaRabba
jak w tych czasach tak mozna Poryta suko myślisz że jakby wszyscy byli po maturze lub po studiach tak jak to napisałaś to kto by wtedy chciał wykonywać tę gorszą pracę fizyczną którą teraz wykonują właśnie osoby z wykształceniem podstawowym, gimnazjalnym czy zawodowym?! Kto by wywoził śmiecie, kto prowadził by tramwaje, autobusy i pociągi, kto sprzedawał by w sklepach i marketach, kto by sprzątał i zamiatał firmy, instytucje czy szkoły itd. Osoba inteligentna po studiach dobrze wie że ktoś taka pracę musi robić bo jest ona niezbędna dla ludzi.

Gość PAWEŁ334
ja nie mam matury , skończyłem jedynie technikum budowlane.. dzisiaj jestem właścicielem międzynarodowej spółki transportowej... zarabiam tyle że ty przez całe życie tyle nie zobaczysz... a ty pewnie masz 10 kierunków z wyróznieniem ukończonych i pracujesz za ochłapy w lidlu czy mcdonald ?